سیاسی

«قائم» یک سال پس از آزادی

با فعال شدن دوباره تروریست ها در مناطق مرزی عراق و سوریه، نگرانی ها از وضعیت امنیتی قائم شدت گرفته است.

میدل ایست نیوز: اوایل ماه نوامبر که سربرسد دقیقا یک سال از آزادی شهر قائم، مهم‌ترین و شاخص‌ترین شهر عراق در همسایگی سوریه، می‌گذرد. شهری که لانه اصلی و واپسین پناهگاه رهبران گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه بود.

هم‌زمان وزارت دفاع عراق با ارسال دو تیپ به این شهر در پی بسته‌تر کردن حلقه محاصره و جلوگیری از عبور تروریست‌ها از مرزها به خاک عراق است.

به گزارش کتابات، نیروهای عراقی در اوایل نوامبر 2017 «بخش قائم» را به صورت کامل از سلطه تروریست‌های داعش پاک‌سازی کردند. در همان زمان، «حیدر العبادی» اعلام کرد که با آزادسازی قائم استان انبار، که یک‌سوم خاک عراق را تشکیل می‌دهد، از سلطه تروریست‌های داعش آزاد شده است.

قائم در 400 کیلومتری شمال غرب بغداد و در نزدیکی مرز سوریه و بر کرانه رود فرات است.

به گفته «احمد جدیان» بخشدار قائم، تاکنون 65درصد ساکنان قائم که در پی حملات داعش مجبور به ترک خانه‌های خود شده بودند به مناطق خود بازگشته‌اند. او درباره خودداری بسیاری از آوارگان این منطقه از بازگشت به خانه‌هایشان گفت که این چند علت می‌تواند داشته باشد، یکی از آنها اینکه هنوز شبکه برق قائم راه‌اندازی نشده است.

او علت دیگر را متوجه وزارت آموزش و پرورش عراق می‌داند که به معلمان آواره تسهیلات استخدامی بزرگی داد و در نتیجه آنان در مناطق جدیدی سکونت پیدا کرده و به قائم برنگشته‌اند و این باعث شد که مدارس قائم بدون معلم شود و خانواده‌ها نگران باشند که درصورت بازگشت، فرزندانشان از تحصیل محروم شوند.

او همچنین خبر داد که تاکنون 103 مدرسه ابتدایی و 34 مدرسه متوسطه در قائم بازگشایی شده‌اند.

جدیان درباره وضعیت امنیتی قائم نیز گفت که اوضاع امنیتی کاملا تحت کنترل است و نیروهای ارتش و نیروهای مرزی و همچنین نیروهای داوطلب مردمی (الحشد الشعبی) راه را بر هرگونه نفوذ تروریست‌ها از طریق مرز بسته‌اند. او درباره حضور گسترده نیروهای نظامی نیز گفت که حضور این نیروها نه برای کترل مرزها که بابت فعالیت‌های گاه و بیگاه تروریست‌ها در مناطق صحرایی قائم است.

او افزود که ساخت دیواره امنیتی از جنس بتون در طول مرز با سوریه در منطقه «جزیره» و شمال رود فرات ادامه دارد و تاکنون 40 درصد آن تمام شده است.

«عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر جدید و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، روز 29 اکتبر در بازدید از ستاد مشترک ارتش عراق تأکید کرد که «دشمن خاک عراق و سوریه را یک میدان مشترک جنگی می‌داند و ما باید امنیت مرزهایمان را به صورت کامل تأمین کنیم».

در همین راستا، «فاضل ابورغیف»، کارشناس امنیتی، گفت که «تروریست‌های داعش آشکارا در مناطق «جبال حمرین» و بلندی‌های «بادوش» و مناطق میان استان‌های دیالی و صلاح‌الدین و غرب «شرقاط» فعال شده‌اند» و افزود که «این‌طور نیست که مرزهای عراق کاملاً تحت کنترل باشد و این راه را برای نفوذ تروریست‌ها به برخی مناطق در خاک عراق باز می‌کند».

«هشام الهاشمی»، کارشناس امور گروه‌های تروریستی، نیز نسبت به احتمال فعالیت مجدد تروریست‌ها در نقاطی از خاک عراق هشدار داد و گفت که بسیاری از عشایر منطقه‌ای مدت‌هاست خانه‌های خود را ترک کرده‌اند و درنتیجه در نقاط مرزی نیروهای خارجی و نیروهای نظامی عراق حضور دارند.

او گفت که مرز عراق و سوریه حدود 605 کیلومتر است که مناطق سمت سوریه آن به‌شدت ناآرام است و روستاهای این منطقه همچنان سکونتگاه تروریست‌هاست که با بیش از 100 تابعیت در این مناطق حضور دارند.

به گفته الهاشمی تروریست‌ها سابقه تاریخی در این منطقه دارند و هم «ابومصعب الزرقاوی» فعالیت خود را از این منطقه آغاز کرده هم «ابوحمزه المهاجر» هم «ابوبکر البغدادی». او افزود که در هفته گذشته با عقب‌نشینی نیروهای «ارتش آزاد سوریه» از مناطقی در دیرالزور، بار دیگر تروریست‌ها تا 268 کیلومتری مرزهای عراق رسیده‌اند و همچنان امنیت عراق و مناطق غربی آن را تهدید می‌کنند.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا