سیاسی

نقشه اسرائیل برای جدا کردن شمال کرانه باختری از جنوب آن

اسرائیل برنامه ای برای ساخت شهرک عظیمی ریخته که نابلس را از کرانه باختری جدا می کند.

میدل ایست نیوز: وزارت امور خارجه فلسطین در بیانیه ای که در 9 دسامبر صادر کرد نسبت به خطر «نقشه شهرک سازی» در منطقه جنوب غربی نابلس هشدار داد. بر اساس این بیانیه قرار است شهرک عظیمی در این منطقه ساخته شود که نابلس را از استان رام الله در کرانه باختری جدا می کند. این بیانیه تأکید کرده که اسرائیل می کوشد با اقدامات اینچنینی همه را دربرابر عمل انجام شده قرار دهد. وزارت امور خارجه فلسطین تأکید کرده که به همکاری خود با نهادهای مربوطه برای تهیه پرونده های اینگونه اقدامات جهت ارجاع آنها به دادگاه های بین المللی و نهادهای مربوط به شهرک سازی اسرائیلی ادامه خواهد و دربرابر ابعاد استعماری این نقشه ها خاموش نخواهد نشست.

مقامات اسرائیلی در 8 دسامبر از صدور دستوری برای کشیدن خط لوله آب از شهرک «شفوت راحیل» به «مجدولیم» به طول 4 کیلومتر خبر دادند که از زمین های قصره و جالود در جنوب نابلس می گذرد. این خط لوله آب از میان بخش بزرگی از زمین های فلسطین عبور می کند.

«غسان دغلس» مسئول پرونده شهرک ها در شمال کرانه باختری، به «المانیتور» گفت که این خط لوله آب باعث ویرانی گسترده زمین های کشاورزی فلسطینیان در مسیرش می شود و نمی گذارد در محدوده چند متری آن کسی کار کند و این آسیب های اقتصادی سنگینی به زمین داران ناحیه می زند. او افزود که این خط لوله از زمین های شهروندان در قصره و جالود می گذرد اما تا این لحظه چیزی به ساکنان این مناطق ابلاغ نشده است.

او گفت که شهرک «شفوت راحیل» 4 کیلومتر با شهرک مجدولیم فاصله دارد و این به معنای مصادره همه زمین هایی است که این خط لوله از میان آنها می گذرد. این زمین ها متعلق به فلسطینیان است. به نظر دغلس این صرفا یک نقشه شهرک سازی تازه است، وگرنه شهرک های اسرائیلی نیاز به آب رسانی ندارد.

دغلس تأکید کرد که هدف از این نقشه ساخت یک شهرک مسکونی بزرگ در جنوب نابلس و وصل کردن شهرک های پراکنده در این منطقه به یکدیگر از راه تسلط بر زمین های فلسطینیان است. به گفته وی اسرائیل در پی اسکان 1100 خانوار شهرک نشین در این منطقه است و این یعنی به زودی شاهد شکل گیری یک شهر بزرگ اسرائیلی در این منطقه خواهیم بود.

او از جامعه بین الملل خواست که قطع نامه های محکوم کننده شهرک سازی در زمین های فلسطینی را به صورت عملی اجرا کنند و افزود که دولت فلسطین برای توقف شهرک سازی ها دست به کار جدی ای نمی زند.

«عاید مرار» مدیر کل اداره حقوقی «هیئت مقاومت دربرابر دیوارکشی و شهرک سازی»، به «المانیتور» گفت که منطقه جنوب نابلس از مناطقی است که هدف برنامه شهرک سازی اسرائیلی قرار دارد. اسرائیل می خواهد این منطقه را به شهرک «اصبع آریل» وصل کند تا کرانه باختری را دو پاره کند. او تأکید کرد که برای شهرک سازی نیاز به زیرساخت های شهری هست و برای همین این خط لوله برای اسرائیل اهمیت حیاتی دارد.

او گفت که بیشتر برکه های آبی و چاه های زیرزمینی در کرانه باختری زیر سلطه اسرائیل است و حدود 85 درصد آنها برای شهرک سازی استفاده می شود.

او افزود که یک شهرک معادل هفت روستای فلسطینی آب مصرف می کند و کشیدن خط لوله آب به معنای وجود برنامه ای برای افزایش استقرار شهرک نشینان در کرانه باختری از راه تشویق آنها و تأمین نیازهای زیست محیطی و اقتصادی و زیرساخت های شهری است. مرار ضمن تأکید بر اینکه این هیئت به زودی طرح شکایت از این برنامه را به دادگاه های اسرائیل ارائه خواهد داد پیش بینی کرد که این طرح ازسوی دادگاه پذیرفته نشود.

مرار تأکید کرد که دولت فلسطین باید برای پیگرد اسرائیل در محافل بین المللی دست به اقدامی جدی بزند و افزود که مقاومت مردمی در جلوگیری از اجرای این نقشه بسیار اثرگذار خواهد بود.

«خالد منصور»، کارشناس امور شهرک سازی، به «المانیتور» گفت که زمین های پهناور روستاهای جالود و قصره و کم بودن شمار ساکنان آنها اسرائیل را ترغیب کرده که این منطقه را به محدوده شهرک سازی های خود اضافه کند. او گفت که ساخت شهرک جدید در این منطقه یک مجموعه شهرکی فاجعه باری را خواهد ساخت چون می تواند شهرک های اریل و برکان را به هم و همه را به اسرائیل وصل کند.

به نظر وی، ساخت این شهرک به معنای کشیدن خط مرزی به صورت عرضی در کرانه باختری خواهد بود که جنوب و شمال آن را از وسط جدا می کند و این گونه شهرها و مناطق فلسطینی جزایری پراکنده در زمین اسرائیل خواهد شد.

منصور تأکید کرد که مردم فلسطین دربرابر این وحشیگری خاموش نخواهند ماند و دولت فلسطین باید به ایستادگی خود ادامه دهد و جامعه بین الملل باید اسرائیل را به اجرای توافق نامه های بین المللی وادار کند.

منبع
المانیتور

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − ده =

دکمه بازگشت به بالا