سیاسی

تقویت سامانه دفاع هوایی ارتش عراق/موافقت مسکو با فروش اس400 به بغداد

مقامات بلندپایه عراق از موافقت اولیه روسیه با فروش سامانه اس 400 به عراق خبر داده اند.

نکات برگزیده مطلب
  • تهدیدهای اسرائیل درباره هدف قرار دادن یگان هایی که از نظر اسرائیل وابسته به ایران دانسته می شوند از جانب عراق بسیار جدی تلقی می شود.
  • عراق در دو سال آینده به تقویت توانایی های ارتش و تقویت تجهیزات نظامی اش خواهد پرداخت و در این راه فقط بر امریکا تکیه نخواهد کرد.
  • رقابت تسلیحاتی در منطقه میان همسایگان عراق مانند ترکیه و ایران و عربستان جدی است و اسرائیل از تهدید به زدن مواضعی در عراق دست برنمی دارد.

میدل ایست نیوز: برخی مقامات عراقی در بغداد خبر داده اند که برنامه های عراق برای تقویت ارتش کشور در سال های 2019 – 2020 شامل خرید سامانه های دفاع هوایی پیشرفته و رادار و موشک های زمین به زمین و زمین به هوا می شود.

به گزارش «العربی الجدید» این مقامات تأکید کرده اند این اقدامات در راستای مواجهه با هرگونه خطر احتمالی در آینده است.

عراق در دهه 1970 یکی از مجهزترین ارتش های خاورمیانه را داشت که بخش بزرگی از این تجهیزات از شوروی و یوگسلاوی خریداری شده بود، ازجمله گفته می شد که عراق 16 هزار موشک سام ساخت شوروی دارد. اما با جنگ خلیج در سال 1991 توان نظامی عراق بسیار ضعیف شد. در سال 2003، تلاش ها برای تقویت زیرساخت های نظامی عراق با تسلیحات امریکایی آغاز شد.

یک افسر بلندپایه عراقی به «العربی الجدید» گفت که فرماندهان نظامی، دولت عراق را تحت فشار قرار داده اند که تجهیز همه بخش های ارتش را تکمیل کند که از همه بخش ها مهم تر ساخت سامانه دفاع هوایی پیشرفته است که بتواند سرتاسر آسمان عراق را پوشش دهد و مانع از ورود به حریم هوایی عراق شود. او تأکید کرد که تهدیدهای اسرائیل درباره هدف قرار دادن یگان هایی که از نظر اسرائیل وابسته به ایران دانسته می شوند از جانب عراق بسیار جدی تلقی می شود.

او افزود که بودجه ارتش عراق به خصوص پس از پایان هزینه های جنگ با تروریست های داعش کفایت می کند که این کشور  درصورت خودداری امریکا از فروش سامانه پاتریوت به عراق برای خرید سامانه دفاعی اس 400 روسیه و دیگر سامانه های روسی و نیز کشورهایی مانند چین و کشورهای اتحادیه اروپا اقدام کند.

این مقام بلندپایه تأکید کرد که این از موضوعات مهمی است که دولت عراق باید به آن توجه جدی کند به خصوص که رقابت تسلیحاتی در منطقه میان همسایگان عراق مانند ترکیه و ایران و عربستان جدی است و اسرائیل از تهدید به زدن مواضعی در عراق دست برنمی دارد.

بر اساس این گزارش، عراق همچنین در پی خرید موشک های دوربرد است که یکی از مؤلفه های تضمین حاکمیت ارضی عراق و ممانعت از هرگونه حمله در آینده دانسته می شود. او افزود که «عراق امروز با گذشته بسیار تفاوت دارد و هیچ دشمنی جز اسرائیل ندارد».

برخی منابع در ارتش و دولت عراق نیز خبر داده اند که روسیه موافقت اولیه خود را برای فروش سامانه دفاعی اس 400 به عراق ابراز کرده است. ضمن اینکه ایران نیز آماده کمک به عراق برای تقویت سامانه های دفاع هوایی اش است.

یک عضو کمیسیون دفاعی مجلس عراق که نخواسته نامش فاش شود به «العربی الجدید» گفت که عراق در دو سال آینده به تقویت توانایی های ارتش و تقویت تجهیزات نظامی اش خواهد پرداخت و این شامل سلاح های نیروی هوایی و سامانه موشکی و سامانه دفاعی می شود و در این راه فقط بر امریکا تکیه نخواهد کرد.

او افزود که در صورتی که عراق سامانه پیشرفته نظامی داشته باشد تهدیدات گاه  و بی گاه اسرائیل نیز پایان خواهد یافت.

سرلشکر «احمد حسین الخفاجی» کارشناس نظامی و عضو «جمعیت رزمندگان قدیمی» گفت که امریکا از سال 2003 تلاش کرده که ارتش عراق ارتش محدودی باشد و فقط امکان تقویت نیروهای زمینی عراق را فراهم کرده است.

او گفت که مرحله جنگ با داعش به ارتش عراق تجربه های جنگی فراوانی داد و می توان گفت ارتش عراق یکی از باتجربه ترین ارتش های جهان در جنگ خیابانی و جنگ در دشت های وسیع است، اما تقویت سلاح هوایی و دفاع هوایی برای هر کشوری که می خواهد روی پای خود بایستد ضرورت دارد، برای همین تقویت این بخش باید از اولویت های جدی دولت عراق باشد به خصوص که رقابت سختی میان همسایگان عراق بر سر تسلیحات درگرفته است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا