سیاسی

سفیر امریکا شمار نیروهای امریکایی در عراق را فاش کرد

«داگلاس سیلیمان» در نامه ای خطاب به ملت عراق در پایان مأموریتش گزارشی از عملکرد خود و آینده روابط عراق و امریکا ارائه کرد.

ميدل ایست نیوز: «داگلاس سیلیمان»، سفیر سابق ایالات متحده در عراق، در پایان مأموریتش در نامه ای خطاب به ملت عراق مأموریت در عراق را مایه افتخار خود دانست.

در این نامه که امروز (سه شنبه) آمده که ایالات متحده و همه دفاتر دیپلماتیکش در سرتاسر عراق با قدرت تمام از یکپارچگی و حاکمیت ارضی و استقلال و دموکراسی و شکوفایی عراق حمایت می کند و اقلیم کردستان نیز به عنوان بخشی از حکومت عراق باثبات و فعالیت به کار خود ادامه می دهد.

او در این نامه از نقاط گوناگونی که در سرتاسر عراق دیده و خاطراتی که از این دیدارها اندوخته  سخن گفته و تأکید کرده که در پایان تابستان 2016 که مأموریت وی در عراق آغاز شد «داعش تهدیدی وجودی برای عراق و کل منطقه بود و نیروهای عراقی آماده آغاز عملیات قهرمانانه خود برای بازپس گیری موصل بود».

سیلیمان افزوده که جنگ در کنار نیروهای عراقی تمام نشده و به درخواست دولت عراق و با هماهنگی و همکاری کامل با عراق 5هزار سرباز امریکایی نیروهای عراقی را برای مشورت و آموزش و تجهیز جهت تضمین شکست کامل داعش همراهی می کنند.

او خبر داده که نیروهای ائتلاف بین المللی متشکل از 74 کشور و نهاد بین المللی تاکنون بیش از 190 هزار نیروی پلیس و ارتش عراق را آموزش داده اند.

به گفته سیلیمان با شکست داعش و بهبود وضعیت امنیتی کشور، با تلاش های حکومت عراق و ایالات متحده و دیگر شرکای بین المللی 4 میلیون آواره در امنیت کامل به خانه هایشان بازگشتند و خطر نسل کشی از اقلیت های دینی و مذهبی برداشته شد.

سفیر سابق امریکا تأکید کرد که روابط اقتصادی عراق و امریکا رو به گسترش است و در ماه گذشته سفارت امریکا با همکاری دولت عراق و اتاق بازرگانی امریکا 50 شرکت امریکایی را برای تأسیس شرکت های بازرگانی در عراق دعوت کرد.

او فرصت های همکاری دو کشور در آینده را بی نهایت خواند و تأکید کرد که عراق کشوری با ثروت های کلان طبیعی و انسانی است و از حمایت امریکا و ده ها کشور دیگر برخوردار است که می خواهند عراق را مستقل و دموکراتیک و پیشرفته ببینند.

سیلیمان در نامه خود از تهدیدهای بزرگ در مسیر عراق سخن گفته است: «از سال 2025 سالانه یک میلیون جوان عراقی وارد بازار کار می شوند که به نظر نمی آید دولت خود را برای این حجم از نیروی کار آماده کرده باشد. ضمن اینکه نیروهای مسلح خارج از چارچوب دولت در بسیاری از مناطق سلطه خود را تحمیل کرده اند و این مایه نگرانی و سرخوردگی بسیاری از آوارگان شده است. داعش هم همچنان در پی وحشت انداختن در دل مردم از راه حملات تروریستی است. علاوه بر همه اینها بورکراسی و فساد و شفاف نبودن مسائل اداری مانع از توسعه پروژه های فعالان اقتصادی می شود».

او راه موفقیت عراق را در حفظ استقلال و امن کردن مرزها و ایجاد نیروهای امنیتی ای که فقط از دولت فرمان بگیرند و پایان دادن به فساد و موانع بوروکراتیک دانسته و افزوده که عراق باید درهای خود را به روی جهان باز نگه دارد و بر تأثیر خود بر جهان بیفزاید.

سفیر سابق ایالات متحده تأکید کرده که برخی می خواهند عراق فقط یک دوست داشته باشد اما امریکا می خواهد که عراق صدها دوست داشته باشد و در آن میان آنچه را به منفعت امنیت و اقتصاد و جامعه اش باشد انتخاب کند.

او در پایان خطاب به ملت عراق نوشته: «ملت عراق در مرحله آینده در برابر تصمیمات مهمی هستند، امیدوارم همیشه انتخاب شما عراق باشد».

منبع
بغداد الیوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 9 =

دکمه بازگشت به بالا