تنش در روابط آنکارا و ابوظبی؛ امارات نسل کشی ارامنه را به رسمیت می شناسد
به گفته برخی منابع دیپلماتیک، امارات متحده عربی و در ادامه عربستان در نظر دارند کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی در سال 1915میلادی را به رسمیت بشناسند.

میدل ایست نیوز: اگر اطلاعات ذکر شده درباره قصد ابوظبی برای به رسمیت شناختن “نسل کشی ارامنه” در ماه آوریل آینده صحت داشته باشد، روابط کشور امارات با ترکیه وضعیتی به مراتب وخیمتر به خود خواهد گرفت و چه بسا تا مرز گسست کامل نیز پیش برود.
روزنامه الاخبار لبنان اعلام کرد که امارات متحده عربی احتمالا به سمت به رسمیت شناختن کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی که در سال 1915 میلادی اتفاق افتاد، در حرکت است، این تصمیمی است که می تواند منجر به افزایش تنش در جنگ سرد موجود میان ابوظبی و آنکارا شود.
منابع دیپلماتیک اماراتی به الاخبار گفتند که به رسمیت شناختن کشتار مزبور در تاریخ 24ام ماه آوریل آینده از سوی امارات اعلام خواهد شد. این همان روزی است که به مناسبت کشتار ارامنه در ارمنستان مراسمی برگزار می شود.
«عبدالله بن زاید آل نهیان»، وزیر امور خارجه امارات در ماه ژوئیه سال 2017 میلادی در چارچوب سفر رسمی به ارمنستان، از بنای یادبود کشتار ارامنه در ایروان، پایتخت این کشور دیدن کرد.
خبرگزاری رسمی امارات در آن روز به پررنگ کردن خبر سفر آل نهیان به ارمنستان پرداخت و با آب و تاب فراوان اعلام کرد که وی دسته گلی نیز بر روی این بنای یادبود گذاشت و به احترام ارامنهای که به دست دولت عثمانی قتل عام شده اند، یک دقیقه سکوت کرد. این اقدام وزیر امور خارجه امارات خشم و عصبانیت مقامات رسمی و مردم ترکیه را در پی داشت که به شدت مخالف استفاده از اصطلاح “نسل کشی دسته جمعی” برای کشتار ارامنه هستند.
منابع دیپلماتیک اماراتی همچنین اعلام کردند که «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی که مسئولیت مدیریت روابط با آنکارا را بر عهده دارد، با شیوه حکومت «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهوری ترکیه دشمنی سرسختانهای دارد و به طور مداوم راهبردهایی را برای مقابله با سیاستهای ترکیه در منطقه تدوین می کند. ولیعهد ابوظبی نه ایران بلکه ترکیه را دشمن شماره یک ابوظبی و ریاض قلمداد می کند و آنکار را رقیب این دو کشور در رهبری جهان تسنن می داند.
این منابع هشدار دادند که تداوم اقدامات تحریکآمیز بن زاید موجب به هم ریختن کامل روابط دو کشور می شود.
در راستای این اقدامات تحریکآمیز، منابع مذکور اعلام کردند که دستگاه اطلاعاتی امارات مبالغ گزافی را به عنوان رشوه به سرکردگان گروه ترویستی “جیش الحر” پرداخت کرده تا آنها اجازه ورود عناصری از داعش را به ادلب و مناطق اطراف آن بدهند تا از این رهگذر نفوذ ترکیه در این مناطق کم رنگ شده و در ادامه موجب بروز اختلافاتی میان تُرکها با ایران و روسیه شود و از طرفی دیگر بهانه لازم را برای دخالت نظامی ایران و روسیه در این مناطق فراهم آید.
روزنامه الاخبار در ادامه عنوان کرد که محافل موجود در خاندان آل سعود بیم آن را دارند که «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی نیز جا پای همتای اماراتی خود بگذارد و از اقدام وی در به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه توسط دولت عثمانی تقلید کند، به ویژه اینکه روابط دو کشور پس از کشته شدن «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول تیره و تار شده است.
تنش شدید در روابط امارات و ترکیه در پی دشمنی شدید ابوظبی با گروه “اخوان المسلمین” و اختلافنظر دو کشور در بسیاری از پروندهها در سوریه، لیبی و مصر و رقابت بر سر نفوذ در قاره آفریقا علی الخصوص منطقه شاخ آفریقا به اوج خود رسیده است. اقدام ترکیه در حمایت از قطر پس از تحریم و محاصره برخی از کشورهای عربی، موجب برانگیخته شدن خشم امارات و عربستان شده است. ترکیه پس از تحریم دوحه، به این کشور در زمینههای مختلف یاری رسانده و به درخواست کشورهای محاصره کننده برای بستن پایگاه نظامی خود در پایتخت قطر پاسخ منفی داده است. دو کشور امارات و عربستان تلاش فراوانی در رسانههای خود، برای تحریم گردشگری و صنعت توریسم ترکیه به کار بسته اند.