سیاسی

تغییر تاکتیک عراق در جنگ با بازماندگان داعش

یک منبع آگاه خبر داده که با نزدیک شدن پایان کار داعش در سوریه، عراق از تاکتیک تازه ای برای شناسایی بازماندگان داعش استفاده می کند.

نکات برگزیده مطلب
  • نگرانی از انتقال تروریست ها به خاک عراق در پی نزدیک شدن شکست آنها در سوریه باعث شد که «ژنرال ژوزف وتل»، فرمانده ستاد مرکزی امریکا، عازم بغداد شود.
  • عبدالمهدی اخیراً نقشه ستاد عملیات مشترک عراق برای برخورد نهایی با بازماندگان داعش را تأیید کرده است.
  • اطلاعات بسیاری در اختیار عراق است که نشان می دهد بسیاری از تروریست های داعش توانسته اند از چنگ «نیروهای دموکراتیک سوریه» فرار کنند و احتمال دارد که بخشی از اینها بتوانند وارد عراق شوند.
  • سران نظامی و سیاسی عراق به این جمع بندی رسیده اند که ظلم و آزار ساکنان این مناطق به علل فرقه ای باعث روی آوردن این ساکنان به تروریست ها شده است.
  • این عملیات مطلقا آسان نخواهد بود چون داعش در پنهانکاری و تغییر هویت بسیار خلاقانه عمل می کند.

میدل ایست نیوز: همزمان با افزایش نسبی  حملات تروریستی در شمال و غرب عراق که در شش روز گذشته باعث کشته و مجروح شدن 40 عراقی و نیز ربودن 6 شهروند عراقی از عشایر عربی از سوی تروریست های داعش و قتل آنها شده، نیروهای عراقی حملات خود برای شناسایی و دستگیری بازماندگان داعش را آغاز کرده اند. عملیاتی که به سبب همکاری ساکنان محلی و ارائه اطلاعات عناصر تحت تعقیب با خوشبینی بسیار همراه  شده است.

از سوی دیگر، نگرانی از انتقال تروریست ها به خاک عراق در پی نزدیک شدن شکست آنها در سوریه باعث شد که «ژنرال ژوزف وتل»، فرمانده ستاد مرکزی امریکا، عازم بغداد شود. او که با مقامات بلندپایه عراقی از رئیس جمهور و نخست وزیر و رئیس ستاد مشترک عراق دیدار کرد هیچ گونه اظهار نظر رسانه ای نداشت. او پیش تر گفته بود که کاهش شمار نیروهای امریکایی در سوریه با کاهش شمار آن ها در عراق همراه نخواهد بود و شمار نیروهای امریکایی در عراق حدود 5 هزار نیرو خواهد ماند.

ارتش عراق تاکتیک خود در جنگ با داعش را از عملیات گسترده نظامی به آنچه وتل عملیات در سطح گسترده خوانده تغییر داده است. به همین ترتیب همکاری نیروهای امریکایی با این نیروهای عراقی نیز تغییر یافته. وتل هفته گذشته گفت: «در مواضع نیروهایمان تغییراتی داده ایم تا در موقعیت بهتری برای مشورت و کمک به نیروهای عراقی قرار گیریم».

یک مقام بلندپایه در دفتر نخست وزیر عراق خبر داده که عبدالمهدی اخیراً نقشه ستاد عملیات مشترک عراق برای برخورد نهایی با بازماندگان داعش را تأیید کرده است. نیروهای عراقی شمار این بازماندگان داعش را بین 700 تا هزار ستیزه جو برآورد می کنند که اکثر آنها عراقی اند و با برگه هایی هویت جعلی در مناطقی در ترددند. این مقام بلندپایه تأکید کرده که اطلاعات بسیاری در اختیار عراق است که نشان می دهد بسیاری از تروریست های داعش توانسته اند از چنگ «نیروهای دموکراتیک سوریه» فرار کنند و احتمال دارد که بخشی از اینها بتوانند وارد عراق شوند.

به گفته این مقام عراقی، این وضعیت باعث شده که عراق به فکر نقشه ای باشد که در درجه اول امنیتی و هدف از آن زدن تروریست ها پیش از آنکه فرصت بازآرایی نیروهای خود را داشته باشند است، به خصوص در مناطق صحرایی و کوهستانی غرب و شمال عراق. این مقام تأکید کرد که برای این طرح از نیروهای بومی و محلی استفاده می شود به این معنا که اجازه داده می شود این نیروها به صورت داوطلبانه به ارتش و پلیس بپیوندند و مشوق های مالی برای آنها در نظر گرفته می شود تا چهره ها و تجمعات تروریست ها را شناسایی و درباره آنها اطلاعات بدهند.

این مقام تأکید کرد که در این نقشه درس گرفتن از تجربه های گذشته و جلوگیری از عوامل پیدایش داعش نیز در نظر گرفته شده است. به گفته این مقام بلندپایه سران نظامی و سیاسی عراق به این جمع بندی رسیده اند که ظلم و آزار ساکنان این مناطق به علل فرقه ای باعث روی آوردن این ساکنان به تروریست ها شده است. او افزود که این عملیات مطلقا آسان نخواهد بود چون داعش در پنهانکاری و تغییر هویت بسیار خلاقانه عمل می کند و تکیه بر مردم و همکاری کنونی آنها با این طرح مایه خوشبینی است.

همزمان سی ان ان به نقل از یک افسر امریکایی مطلع گزارش داد که بیش از هزار ستیزه جوی داعش با فرار از سوریه به کوه ها و صحرای غربی عراق رسیده اند. بر اساس این گزارش این تروریست ها 200هزار دلار وجه نقد همراه خود دارند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 12 =

دکمه بازگشت به بالا