سرخط خبرها

توافق طرفین درگیر در جنگ یمن برای آغاز عقب‌نشینی از بندر حدیده

دفتر سخنگوی سازمان ملل اعلام کرده است که طرفین درباره فاز اول استقرار نیروها به توافق رسیده‌اند.

میدل ایست نیوز: پس از هفته‌ها مذاکره، گروه‌های درگیر در جنگ یمن در چارچوب طرح تحت حمایت سازمان ملل توافق کرده‌اند نیروهای خود را از بندر حدیده در کرانه دریای سرخ عقب ببرند.

پیشتر نیروهای حوثی با هواداران دولت یمن در مذاکرات ماه دسامبر توافق کرده‌ بودند که نیروهایشان را از تاریخ هفتم ژانویه عقب ببرند و راه حیاتی ورود مایحتاج میلیون‌ها یمنی را که با گرسنگی دست به گریبان هستند باز کنند.

به گزارش یورونیوز، دفتر سخنگوی سازمان ملل اعلام کرده است که طرفین درباره فاز اول استقرار نیروها به توافق رسیده‌اند.

مطابق فاز نخست، حوثی‌ها از بندرگاه‌های سلف و راس‌عیسی که به ترتیب برای واردات غله و نفت استفاده می‌شوند عقب‌نشینی می‌کنند. در مقابل نیرو‌های ائتلاف به رهبری عربستان از حاشیه شرقی حدیده عقب می‌روند، جایی که پیش از آتش‌بس ۱۸ دسامبر درگیری‌ها در آن منطقه جریان داشت.

شهر حدیده، بندر تجاری عمده یمن است که در کنترل شورشیان حوثی قرار دارد. مایحتاج حدود ده میلیون نفر از مردم یمن که در شرایط گرسنگی و قحطی به سر می‌برند از طریق اقلام وارداتی از این بندر تامین می‌شود.

بنابراین توافق همچنین اجازه دسترسی به ۵۰ هزار تن غله در سیلوهای دریای سرخ داده خواهد شد. دسترسی به این انبار که شامل مواد غذایی لازم برای ۳.۷ میلیون تن است، از ماه سپتامبر به خاطر شدت یافتن درگیری‌ها قطع شده بود.

سازمان ملل گفته است برای فاز دوم طرح نیز طرفین بر روی اصول اساسی توافق کرده‌اند.

با این حال دو منبع نزدیک به مذاکرات، که به جهت حساسیت گفتگوها نخواستند نامشان فاش شود، به خبرگزاری رویترز گفته‌اند هنوز بر سر زمان‌بندی عقب‌نشینی‌ها و یا سازوکار محلی استقرار نیروها در منطقه توافقی صورت نگرفته است.

به گفته آنان، سازمان ملل در مرحله کنونی می‌کوشد اختلاف نظر میان دو طرف درگیر را کم کند.

مناقشه یمن از سال ۲۰۱۵ بدین سو بیش از ۱۰ هزار کشته و ۶۰ هزار مجروح برجای گذاشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 4 =

دکمه بازگشت به بالا