شابندر: حل بحران وزارتخانه ها در بغداد تکمیل در بیروت نهایی شد
«عزت الشابندر»، سیاستمدار عراقی با اعلام اینکه حل بحران وزارتخانه های امنیتی در بغداد تکمیل و در بیروت نهایی شد، افزود: تنها راه حل رهایی از مداخلات خارجی، تحقق ثبات سیاسی در کشور است.
میدل ایست نیوز:«عزت الشابندر»، سیاستمدار عراقی اعلام کرد که حل بحران وزراتخانههای امنیتی در بغداد تکمیل و در بیروت نهایی شد.
الشابندر در گفتوگو با شبکه الفرات عراق درخصوص توافق انجام شده در بیروت تصریح کرد :«نامگذاری این دیدار به دیدار بیروت خطای بزرگی است و در نهایت به معنای تاثیرگذاری لبنان بر روند تصمیمگیری در عراق است.»
وی در همین رابطه گفت: «مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در آن زمان، در بیروت اقامت داشت و این دیدار چه در عراق و چه در بیروت به هر حال صورت گرفت. این موضعگیری جدید برای حل بحران وزراتخانه های امنیتی در بغداد تکمیل و در بیروت به شکل نهایی در آمد.»
الشابندر افزود: «برخی از فراکسیونهای سیاسی به این باور رسیده اند که موضوع حمایت از دولت عبدالمهدی و ایجاد ثبات در ساختار سیاسی کشور، بسیار مهمتر از اختلافات بر سر وزراتخانه هاست لذا بسیار آسان به راه حل دست یافتیم.»
وی در خصوص دو وزارتخانه دادگستری و آموزش و پرورش گفت:«توافقی مبنی بر سفر به اقلیم کردستان و تفاهم با مسعود بارزانی بر سر وزارتخانه دادگستری وجود دارد همچنین توافق شده تا نامزد پیشنهادی جدیدی برای تصدی وزارتخانه آموزش و پرورش از فراکسیون قبلی معرفی شود.»
الشابندر با بیان اینکه طرفهای درگیر بر سر وزارتخانه دفاع، نامزد خود را در پارلمان معرفی خواهند کرد، افزود: «فالح االفیاض در مقابل به دست گرفتن وزارتخانه امنیت ملی از نامزدی وزارت کشور کناره گیری کرد. در همین پیوند، پیشنهادی مطرح است که همه نهادهای امنیتی تحت عنوان واحدی در قالب وزارتخانه امنیت ملی به فعالیت بپردازند.»
این سیاستمدار عراقی در ادامه اظهار داشت:« بحث و گفتوگو بر سر نامزد وزارت کشور در جریان است و این شخص نخست وزیر است که با هماهنگی فراکسیونهای ذیربط اسم نامزد مورد نظر را مشخص خواهد کرد. »
وی درخصوص تاثیرگذاری طرفهای خارجی بر روند امور در عراق گفت: «هرگاه که شرایط داخلی عراق تضعیف شود، تاثیر عوامل خارجی افزایش می یابد و نیز هربار که وضعیت سیاسی در عراق بی ثبات و شکننده شود، درهای کشور برای هرگونه مداخله خارجی گشوده می شود. برای رهایی از این تاثیرپذیریها باید عراق جامه تحقق ثبات سیاسی را به تن کند. ما نمی توانیم بگوییم که در سال 2018 میلادی دولت، ثبات سیاسی را به تصویر کشید بلکه دولت عراق تاکنون وضعیت بی ثباتی داشته است.»
الشابندر در ادامه گفتگو با شبکه الفرات عنوان کرد:« من بر این باورم که وجود اپوزیسیون در ساختار جدید عراق پس از سال 2003 میلادی حقی کاملا مشروع و قانونی است و مکان فعالیت این اپوزیسیون خارج از کشور نیست، من معتقدم 90درصد از اتهاماتی که علیه سیاستمداران از جمله مشعان الجبوری و خمیس الخنجر مطرح می شود، نادرست و باطل است.»
وی در همین رابطه گفت:«تنها شخصیت اهل تسننی که در کنار شیعیان علیه داعش جنگید، مشعان الجبوری و فرزندش بود، خمیس الخنجر نیز معارضی سیاسی است که علیه وی هیچ کیفرخواست قضایی وجود ندارد.»
وی در پایان تصریح کرد:«ما در مناطق غربی کشور اقدامات بسیار اشتباهی انجام می دهیم که این امر منجر به شکل گیری مخالفتهایی می شود، اپوزیسیون نیز برای اثبات این موضوع که ملی گرا هستند باید در داخل کشور فعالیت کنند، این همان چیزی است که خمیس الخنجر انجام می دهد. وی به علت مخالفت ائتلاف اصلاح و سازندگی برای پیوستن به ائتلاف مذکور، به سمت ائتلاف بناء رفت.»