سیاسی

قطر: ما نمی خواهیم در منطقه رقابت هسته ای شکل گیرد/ از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای بزرگ حمایت می کنیم

«محمد عبدالرحمن آل ثانی»، وزیر امور خارجه قطر در مصاحبه با روزنامه گاردین بریتانیا بر لزوم دست یافتن به تفاهم میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج و ایران تاکید کرد.

میدل ایست نیوز:«محمد عبدالرحمن آل ثانی»، وزیر امور خارجه قطر بر لزوم دست یافتن به تفاهم میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج و ایران تاکید کرد و افزود:«قطر از توافق هسته‌ای تهران با کشورهای بزرگ جهان حمایت می کند.»

به گزارش شبکه روسیا الیوم، آل ثانی در مصاحبه با روزنامه گاردین بریتانیا اعلام کرد:«اگر به ریشه مشکل توجه کنید، به این نتیجه می رسید که باید به تفاهمی میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج و ایران دست یافت و نه فقط میان عربستان و ایران. همه ما در یک منطقه زندگی می کنیم و نیازمند دستیابی به این تفاهم هستیم.»

وزیر امور خارجه قطر افزود:«درخصوص موضوع فوق میان کشورهای عضو همکاری خلیج پیش از سال 2017 میلادی اتفاق نظر وجود داشت اما محاصره قطر همه چیز را دستخوش تغییر ساخت.»

وی با درخواست از کشورهای جهان به ویژه ایالات متحده امریکا برای در پیش گرفتن رفتاری فراگیرتر در منطقه، عنوان کرد:«راهکار منطقه‌ای یکجانبه که شامل مساله فلسطین و ایران نشود، جامه موفقیت به تن نخواهد کرد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی قطر اظهار داشت:«اوضاع کنونی و یارگیری‌های منطقه‌ای تا ابد این چنین باقی نخواهد ماند. نمی توان سیاست سرکوب مردم را به مدت طولانی ادامه داد، به همین دلیل از رهبران منطقه می خواهیم برای جلوگیری از بی ثباتی، اصلاحات را آغاز کنند و باید به جای سیاست واکنش گرایانه، سیاستی پیشگیرانه را در تصمیات خود لحاظ کنیم.»

آل ثانی تاکید کرد که کشورش برخلاف بیشتر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج، هنوز از توافق هسته ای ایران با گروه 1+5 حمایت و با اروپا درخصوص این مساله ابراز همبستگی می کند.

وی در همین رابطه افزود:«ما نمی خواهیم در منطقه رقابت هسته ای شکل گیرد، این امری خطرناک است.»

وزیر امور خارجه قطر گفت:«این مواضع همانطور که رسانه ها اعلام می کنند به معنای تشکیل محوربندی جدید که شامل قطر، ترکیه و ایران است، نمی شود، جغرافیای منطقه ما بسیار پیچیده است و هیچ کس در کنار ما قرار ندارد و برای ما آسان نیست که میان دشمنان میانجیگری کنیم.»

وی درباره مساله فلسطین اظهار داشت:«جراد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا تاکید کرد که نقشه صلح امریکا موسوم به معامله قرن در هفته های آتی آماده خواهد شد.»

آل ثانی در پایان بر راه حل دو دولتی فلسطین بر اساس مرزهای سال 1967 میلادی، اجرای عملی حق بازگشت آوارگان و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت دولت فلسطین تاکید کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − 4 =

دکمه بازگشت به بالا