سرخط خبرها

مصر هیچ شرطی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ندارد

وزیر خارجه مصر تأکید کرد، کشورش با دمشق روابط قوی دارد و هیچ گونه شرطی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ندارد.

میدل ایست نیوز: «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر از تلاش‌های سلطان قابوس در مسائل متعدد منطقه‌ای و بین‌المللی قدردانی کرد و نقش عُمان را مثبت و مؤثر خواند.

شکری در مصاحبه با خبرگزاری عُمان، روابط قاهره با مسقط را روابط برادری، تاریخی و مستحکم خواند و گفت که درایت سلطان قابوس باعث تقویت همبستگی عربی از طریق تفاهم و گفت‌وگو شد و قاهره قدردان مواضع عُمان و نقش مثبت آن در خصوص مسائل جهان عرب است و مصر و عُمان دیدگاه مشترکی در این باره دارند.

به گزارش فارس، وی با اشاره به دیدار اخیر «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر با سلطان قابوس، گفت که هدف از این دیدار تقویت همکاری دو کشور و کشف فرصت‌های جدید برای همکاری بود.

شکری تصریح کرد که دو کشور منابع اقتصادی زیادی دارا هستند و همکاری مشترک بین دو کشور در زمینه بنادر، مناطق اقتصادی صنعتی و دریانوردی وجود دارد.

وزیر خارجه مصر درباره دیدارش با «یوسف بن علوی» همتای عُمانی خود نیز گفت که در این دیدار چالش‌های منطقه به خصوص درگیری در تعدادی از کشورهای عربی و چالش‌های بزرگ مرتبط با تروریسم بررسی شد.

دیدگاه مشترک قاهره و مسقط درباره بحران‌های منطقه

رئیس دستگاه دیپلماسی مصر گفت که دو طرف دیدگاه مشابهی در خصوص نحوه حل درگیری‌ها و تلاش‌های مربوط به مقابله با تروریسم و تلاش برای تحقق ثبات دارند.

وی افزود که در این دیدار ایفای نقش اتحادیه عرب و نقش آن در تقویت همبستگی عربی با هدف ایجاد فرصت مشترک برای اتخاذ مواضع سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ثابت بررسی شد.

قاهره شرطی برای بازگشت سوریه ندارد

شکری در پاسخ به سوالی درباره بازگشت سوریه به کرسی خود در اتحادیه عرب گفت که «قاهره شرطی برای بازگشت سوریه ندارد، قاهره و دمشق روابط قوی دارند».

وی افزود: «قاهره طی سال‌های گذشته بارها به مهار کردن بحران سوریه و جلوگیری از ویرانی و آسیب‌های جنگ در این کشور دعوت کرده و همچنین خواستار تقویت ثبات، یکپارچگی و حاکمیت سوریه شده است».

معامله قرن هنوز اعلام نشده است

شکری درباره طرح موسوم به «معامله قرن» نیز تأکید کرد: «این طرح هنوز اعلام نشده تا مصر موضع خود درباره آن را اعلام کند».

وی حمایت مصر از بازپس‌گیری حقوق مشروع ملت فلسطین را مورد تأکید قرار داد و گفت که بایستی راه‌حل‌هایی بر اساس چارچوب‌های بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت وجود داشته باشد همچنانکه توافق دو طرف منازعه نیز به تحقق صلح در منطقه منجر خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا