اجتماعی

نماینده مرجعیت شیعه میزبان رهبران ادیان و مذاهب عراق

این چهارمین نشست از این نوع است که بلندپایه ترین رهبران ادیان و مذاهب عراق در آن حضور دارند.

نکات برگزیده مطلب
  • این دیدار در چارچوب فعالیت های حوزه علمیه نجف اشرف برای برقراری تماس با روحانیون دیگر ادیان و واداشتن آنها به همکاری مشترک برای تقویت گفت وگو و همزیستی و تسامح است.
  • این حضور پیامی به ملت عراق درباره توافق نظر رهبران دینی و تلاش آنها برای فعالیت مشترک برای تحقق صلح و برادری درمیان مردم عراق بود.
  • الکربلایی بر اهمیت فعالیت مشترک فرادینی و فرامذهبی تأکید کرد و خواستار تبدیل گفت وگوها به اقدامات عملی ای شد که بتوان آن را در سطح حکومت عراق نیز مطرح کرد.
  • شعار این نشست «خداوند گسترش صلح را دوست دارد» بود.
  • مار لویس رافائل ساکو بر ضرورت تنظیم مراسم آیینی برای زیارت شهر تاریخی «اور»، زادگاه حضرت ابراهیم(ع) در جنوب عراق و حضور رهبران دینی اقوام گوناگون در این مراسم تأکید کرد.
  • «سیدجواد خوئی» مدیر دارالعلم امام خوئی در نجف اشرف نیز به بخشی از اقدامات عملی این دیدارها پرداخت که یکی از مهم ترین آنها صدور کتابی درباره ادیان رسمی در عراق است که مراجع رسمی هر دین بخش مربوط به آن دین را نوشته اند.

میدل ایست نیوز: هیئتی بلندپایه از روحانیون شیعه عراق در 17 مارس از معبد لالش متعلق به ایزدیان در شمال عراق بازدید کردند تا مراتب تسلیت حوزه علمیه نجف اشرف به مناسبت درگذشت «تحسین بیک سعید»، رهبر دینی ایزدیان را به پیروان این آیین ابراز کنند. این سفر در چارچوب فعالیت های حوزه نجف برای برقراری تماس با روحانیون دیگر ادیان و واداشتن آنها به همکاری مشترک برای تقویت گفت وگو و همزیستی و تسامح است.

رهبران دینی بلندپایه مسیحی و اسلامی و مندائی و ایزدی صبح پنج شنبه 7 مارس در بارگاه امام حسین (ع) در شهر کربلا در جنوب عراق که از مراکز مقدس مذهبی شیعیان است حاضر شدند و از این بارگاه و نقاطی از شهر کربلا بازدید کردند. این حضور پیامی به ملت عراق درباره توافق نظر رهبران دینی و تلاش آنها برای فعالیت مشترک برای تحقق صلح و برادری درمیان مردم عراق بود. این هیئت با «شیخ عبدالمهدی الکربلایی» نماینده مرجعیت عالی شیعه در کربلا دیدار کرد و گزارشی از روند دیدارهای بلندپایه سابق را به وی ارائه کرد.

در این دیدار الکربلایی بر اهمیت فعالیت مشترک فرادینی و فرامذهبی تأکید کرد و خواستار تبدیل گفت وگوها به اقدامات عملی ای شد که بتوان آن را در سطح حکومت عراق نیز مطرح کرد.

شعار این نشست «خداوند گسترش صلح را دوست دارد» و سخنران افتتاحیه آن «طلال الکمالی» عضو شورای مدیریت آستان حسینی بود. او در سخنرانی خود ضمن خیر مقدم به حاضران تأکید کرد که مایه خوشحالی فراوان است که زمین مقدس شیعیان میزبان رهبران دینی ادیان و طوایف گوناگون عراق باشد به خصوص که تکرار این دیدارها نشان دهنده تمایل جدی برای همکاری مشترک جهت تقویت همزیستی مسالملت آمیز است به خصوص که عراق مرحله اشغالگری داعش را پشت سر گذاشته است.

در این دیدار مسائل مهم و چالش های اجتماعی بررسی شد که از همه مهم تر لغو سفر پاپ فرانسیس به عراق و جایگزینی آن با سفر به امارات متحده عربی و صدور میثاق برادری انسانی مسیحیان و مسلمانان بود. همچنین صدور «میثاق ملی» ازجانب کاردینال کلدانیان عراق «مار لویس رافائل ساکو» برای واداشتن رؤسای جمهور و دولت و مجلس عراق برای حل مسائل میان گروه های سیاسی عراقی؛ نیز بررسی «میثاق امید مندائی» که گروهی از مندائیان خارج از عراق منتشر کرده و در آن درباره انقراض این گروه در عراق هشدار داده اند. حاضران همچنین اظهارات نفرت پراکنانه برخی روحانیون سنی و شیعی درباره حرمت جشن گرفتن کریسمس در کنار مسیحیان را بررسی کردند. موضوع سر بریدن 50 زن ایزدی به دست تروریست های داعش در باغوز نیز از دیگر موضوعات مورد بحث در این دیدار بود.

مار لویس رافائل ساکو بر ضرورت تنظیم مراسم آیینی برای زیارت شهر تاریخی «اور»، زادگاه حضرت ابراهیم(ع) در جنوب عراق و حضور رهبران دینی اقوام گوناگون در این مراسم تأکید کرد و آن را عاملی مهم در نشان دادن وحدت پیروان ادیان و تقویت کرسی مسیحیان عراق در واتیکان و تشویق به زیارت این مکان مقدس سرشار از معنویت نمادین برای پیروان ادیان ابراهیمی دانست.

«ستار جبار حلو» رهبر مندائیان نیز در بررسی میثاق «امید مندائی» بر اهمیت چنین دیدارهایی در کاهش نگرانی اقلیت مندائی که خود را در خطر انقراض می بیند و حدود 90 درصد اعضای آن از عراق مهاجرت کرده اند تأکید و ابراز امیدواری کرد که با اقدامات عملی حاضران در چنین نشست ها و دیدارهایی مندائیان به ماندن در عراق ترغیب شوند.

«سیدجواد الخوئی» مدیر دارالعلم امام خوئی در نجف اشرف نیز به بخشی از اقدامات عملی این دیدارها پرداخت که یکی از مهم ترین آنها صدور کتابی درباره ادیان رسمی در عراق است که مراجع رسمی هر دین بخش مربوط به آن دین را نوشته اند. او گفت که این کتاب به زودی در میلیون ها نسخه منتشر خواهد شد و هدف از آن آشنا کردن افکار عمومی با تنوع دینی در عراق است.

«انیس العیساوی» امام بارگاه قادریه کیلانیه در بغداد در واکنش به اظهارات «شیخ مهدی الصمیدعی» درباره حرمت مشارکت مسلمانان در جشن های میلاد حضرت مسیح در کنار مسیحیان گفت که چنین سخنان مطلقا پذیرفته نیست و افزود که اهل سنت عراق منصب رسمی مفتی ندارند و نباید این وضعیت باعث شود که کسانی اظهاراتی برآمده از گرایش های سیاسی بیان کنند که از رویکردهای جامعه اهل سنت درقبال مسیحیان در عراق دور است.

در این نشست یک زن نیز حضور داشت: «نادیه فاضل مغامس» مدیر اوقاف مندائیان که اولین زن در تاریخ عراق است که به ریاست اوقاف دینی تعیین شده است. او گفت که حضور وی در این دیدار با هدف تقویت نقش و جایگاه زنان در گفت وگوی ادیان و تنوع بخشیدن به گفت وگوهای چهره های بلندپایه ادیان و مذاهب است که نوعا زنان در آنها حضور ندارند. او تأکید کرد که چنین دیدارهایی باید به پایان دادن هرگونه تبعیض دینی و مذهبی بینجامد.

شیخ «عبدالوهاب السامرائی» عضو مجمع فقهی علمای اهل سنت تأکید کرد که این دیدار تکمیل دیدارهای سابق در این سطح است و افزود که این دیدارها برای رویارویی با هر فتنه ای در گیرودار نزاع های سیاسی در عراق ضرورت تام دارد.

اولین نشست رهبران بلندپایه دینی در مارس 2018 در کلیسای کلدانی کاتولیک در بغداد برگزار شد و دیدار دوم با میزبانی صابئه مندائی در 26 آورین 2018 و سومین دیدار با میزبانی مجمع فقهی عراقی در بارگاه ابوحنفیه در 8 سپتامبر 2018.

منبع
المانیتور

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + بیست =

دکمه بازگشت به بالا