چرا «پوتین» در یک ماه دو بار با «نتانیاهو» دیدار کرد؟
«پوتین» به چند علت در پی آن است که «نتانیاهو» دوباره در اسرائیل به قدرت برسد.

- مسکو و تل آویو توافق کرده بودند که از نقش روسیه و ارتش بشار اسد در یافتن این جسد سخنی نگویند، اما این پوتین بود که این توافق را کنار گذاشت و داوطلبانه از این همکاری پرده برداشت.
- پس از بیانیه توضیحی دمشق درباره یافتن این جسد که در آن مدعی شده بود که «گروه های تروریستی» با همکاری موساد این جسد را پیدا کرده اند، دولت روسیه بار دیگر اعلام کرد که از حضور خود در سوریه برای یافتن اجساد دیگر مفقودان ارتش اسرائیل استفاده می کند.
- این کادوی انتخاباتی پوتین به نتانیاهو از کادوی «دونالد ترامپ» که به رسمیت شناختن انضمام بلندی های جولان به اسرائیل بود هم باارزش تر است.
- او می کوشد که از تأثیر فراوان نتانیاهو بر دولت امریکا و اکثریت جمهوری خواه مجلس سنا به معامله ای با امریکا دست زند که تحریم های اقتصادی علیه روسیه پایان گیرد.
- همزمان افزایش همکاری های امنیتی و اطلاعاتی و فنی میان اسرائیل و روسیه در دوره نتانیاهو باعث می شود که پوتین در پی ادامه حکومت نتانیاهو باشد.
- روسیه تازه ترین مناطق تمرکز ایرانی ها در سوریه را در اختیار اسرائیل می گذارد تا هدف قرار دادن آنها دشوار نباشد.
میدل ایست نیوز: کسی تردیدی ندارد که اقدام «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه در پرده برداشتن از نقش ارتش روسیه و ارتش سوریه در یافتن جسد سرباز اسرائیلی در خاک سوریه و تحویل آن به اسرائیل دخالت آشکار وی در انتخابات اسرائیل و هدیه ای باارزش به «بنیامین نتانیاهو» برای تقویت پایگاه او در انتخابات پیش روست.
با وجود آن که جسد سرباز اسرائیلی هفت روز پیش از سفر اخیر نتانیاهو به روسیه تحویل داده شده بود، اما پوتین مصرانه مراسمی در وزارت دفاع روسیه برگزار کرد تا طی مراسمی تابوتی را که شامل لباس نظامی و کفش سرباز اسرائیلی می شد به نتانیاهو تحویل دهد و اینگونه به همه نشان دهد که حفظ منافع اسرائیل برای روسیه چه اهمیتی دارد.
رسانه های اسرائیلی تأکید کردند که مسکو و تل آویو توافق کرده بودند که از نقش روسیه و ارتش بشار اسد در یافتن این جسد سخنی نگویند، اما این پوتین بود که این توافق را کنار گذاشت و داوطلبانه از این همکاری پرده برداشت هرچند به خوبی می دانست که این کار چه ضربه سختی بر اعتبار سوریه دربرابر ملتش و دربرابر محور مقاومتی است که سوریه خود را بخشی از آن می داند.
پوتین به این هم بسنده نکرد. پس از بیانیه توضیحی دمشق درباره یافتن این جسد که در آن مدعی شده بود که «گروه های تروریستی» با همکاری موساد این جسد را پیدا کرده اند، دولت روسیه بار دیگر اعلام کرد که از حضور خود در سوریه برای یافتن اجساد دیگر مفقودان ارتش اسرائیل استفاده می کند. این بدان معناست که ارتش سوریه باز هم موظف به ادامه جست وجو برای یافتن اجساد دیگر سربازان اسرائیل است.
این کادوی انتخاباتی پوتین به نتانیاهو از کادوی «دونالد ترامپ» که به رسمیت شناختن انضمام بلندی های جولان به اسرائیل بود هم باارزش تر است. چون پوتین برای کمک به نتانیاهو از حکومت بشار اسد هم مایه گذاشت و این در حالی است که اسرائیل تاکنون چند بار خاک سوریه را هدف حملات هوایی خود قرار داده است.
روشن است که پوتین به پنج علت اصلی اینچنین در حمایت از نتانیاهو برای پیروزی انتخابات وارد میدان شده است. او می کوشد که از تأثیر فراوان نتانیاهو بر دولت امریکا و اکثریت جمهوری خواه مجلس سنا به معامله ای با امریکا دست زند که تحریم های اقتصادی علیه روسیه پایان گیرد.
برخی رسانه های اسرائیلی پیشتر گفته بودند که آنچه مانع رسیدن به چنین دستاوردی برای پوتین می شود گزارش بازرس مولر درباره دخالت روسیه در انتخابات امریکاست و اکنون با بسته شدن این پرونده فرصت برای نتانیاهو فراهم است تا با دستیابی مجدد به قدرت در اسرائیل میان مسکو و واشنگتن وساطت کند.
همزمان افزایش همکاری های امنیتی و اطلاعاتی و فنی میان اسرائیل و روسیه در دوره نتانیاهو باعث می شود که پوتین در پی ادامه حکومت نتانیاهو باشد.
در کنار این، چراغ سبز روسیه به اسرائیل برای فعالیت در سوریه به منظور تحقق منافع راهبردی اش در سوریه و به خصوص جلوگیری از حضور نظامی ایران در سوریه برآمده از اختلافات منافع میان ایران و روسیه است. اختلافاتی که اکنون با تضمین حضور بشار اسد در قدرت بار دیگر سربرآورده است.
بدین لحاظ پوتین نه فقط به اسرائیل اجازه زدن ایران و حزب الله در سوریه را می دهد، که بالاتر از آن پافشاری می کند که حکومت سوریه هنگام حملات هوایی اسرائیل سامانه دفاعی اس 300 را فعال نکند تا تهدیدی متوجه هواپیماهای اسرائیلی نباشد.
حتی «ایالا حسون» مجری اخبار شبکه 13 اسرائیل طی اظهاراتی که درستی یا نادرستی آن معلوم نیست مدعی شد که روسیه تازه ترین مناطق تمرکز ایرانی ها در سوریه را در اختیار اسرائیل می گذارد تا هدف قرار دادن آنها دشوار نباشد.
ضمن اینکه روسیه در کمک به اسرائیل در تحقق منافعش در خارج از مرزهای روسیه تردید نمی کند. برای همین عجیب نیست که کارخانه های تولید موشک های هوشمند که اسرائیل مدعی است ایران در لبنان راه اندازی کرده در رأس موضوعات مورد مذاکره نتانیاهو و پوتین بوده باشد.