
میدل ایست نیوز: منبع نزدیک به دولت عراق نسبت به حرف و حدیثهایی دال بر تصمیم واشنگتن برای لغو معافیت عراق از تحریمهای اعمالی امریکا علیه ایران در زمینه واردات مشتقات نفتی و گاز واکنش نشان داد.
منبع مذکور در گفتوگو با پایگاه خبری بغداد الیوم تصریح کرد: «تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر لغو معافیت 8 کشوری که به مدت 6 ماه از تحریمهای ایران معاف شده بودند، به هیچ وجه شامل عراق نمی شود زیرا تصمیم ترامپ مخصوص واردات کنندگان نفت خام می شود و عراق از ایران نفت وارد نمی کند و خود یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آن است.»
وی افزود: «تصمیم مذکور همچنین شامل توقف صادرات مواد غذایی ایرانی به عراق نمی شود.»
در همین رابطه، منبع یاد شده ادامه داد: «واشنگتن پیشتر به مدت 45 روز برای واردات گاز از ایران، به عراق مهلت داده بود، اکنون نیز به نوعی اطمینان نظر وجود دارد که با توجه به نبود جایگزین دیگر برای واردات گاز از ایران، مدت مذکور تمدید شود زیرا عراق در صورت قطع گاز وارداتی از ایران، 4000مگاوات از برق تولیدی خود را از دست می دهد و با توجه به نزدیک بودن فصل تابستان، این امر غیرممکن است.»
کاخ سفید دیروز طی بیانیهای معافیت برخی از کشورها برای خرید نفت از ایران را لغو کرد.