سیاسی

6 ماه دولت عبدالمهدی و مشکلات داخلی و خارجی پیش رو

دولت عبدالمهدی با اینکه در 6 ماه گذشته دستاوردهای مهمی در سیاست خارجی داشته با مشکلات داخلی و خارجی سختی دست و پنجه نرم می کند.

میدل ایست نیوز: با گذشت 6 ماه از رأی اعتماد مجلس عراق به «عادل عبدالمهدی» و دولت وی که با ثبات نسبی و گشایش بی سابقه در سیاست خارجی عراق همراه بود این دولت با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که آرامش آن را بر هم می زند. بخشی از این مشکلات داخلی به خصوص موضوع تکمیل کابینه و نزاع بر سر مناصب و توانایی عبدالمهدی در مبارزه با فساد است و برخی دیگر خارجی در رأس آنها موضوع اخراج نیروهای امریکایی از عراق است.

یک مقام بلندپایه عراقی به «العربی الجدید» گفت که نخست وزیر عراق از اینکه بعد از 6 ماه از تشکیل دولتش همچنان چهار وزارتخانه بلا تکلیف مانده اند بسیار ناراضی است. به خصوص که احتمالا نزاع بر سر این چهار وزارتخانه در دو ماه آینده با نزاع بر سر دیگر پست های بلندپایه شدت بگیرد. عبدالمهدی در برنامه دولت خود و در قانون بودجه متعهد شده که تا پایان ژوئن هیچ سمتی با سرپرست اداره نشود و با آغاز ژوئیه هیچ حقوقی به هر مسئولی که به صورت سرپرست فعالیت می کند پرداخت نشود.

این مقام عراقی افزوده که با وجود این، چالش اصلی پیش روی دولت پرونده های بزرگ فساد است که هیئت پاکدستی اخیرا توانسته شناسایی کند و از دست داشتن چهره های مهمی در این پرونده ها خبر می دهد. به گفته این مقام بلندپایه فشارها بر دولت و هیئت پاکدستی و دیگر نهادهای نظارتی برای جلوگیری از افشای این پرونده ها بسیار شدید شده است.

این مقام افزوده که شورای عالی مبارزه با فساد که عبدالمهدی تشکیل داده کار آسانی در پیش ندارد چون برخی پرونده ها به چهره های مطرح سیاسی مربوط می شود.

در همین راستا «عبدالله الخربیط» نماینده مجلس عراق تأکید می کند که فساد باعث توقف همه چیز در عراق شده و باید راه حلی اساسی برای آن پیدا کرد.

او گفت که هیئت پاکدستی و هیئت های بازرسانی عمومی به ابزارهایی برای پوشش نهادن بر پرونده های فساد تبدیل شده و باید همه منحل شود و نهاد نظارتی واحدی شکل بگیرد.

مشکلات دولت عبدالمهدی ابعاد خارجی هم دارد که از همه مهم تر موضوع خروج نیروهای امریکایی از عراق است.

با اینکه مقامات دولتی و فرماندهان نظامی بارها تأکید کرده اند که حضور نیروهای خارجی در عراق با موافقت دولت است، برخی گروه های سیاسی وابسته به ایران فشارهای سیاسی و پارلمانی و رسانه ای برای خروج این نیروها را به کار گرفته اند. فشارهایی که در روزهای اخیر با افزایش تحریم های امریکا علیه ایران و حمله سفارت امریکا در عراق به رهبر ایران تشدید شده است.

همزمان، در حالی که روابط عراق با کشورهای خلیج به خصوص عربستان در حالی توسعه آشکار است، بحرانی دیپلماتیک میان بغداد و منامه درگرفت.

«صباح المرسومی» کارشناس امور عراق در این باره تأکید کرد که هرگونه تعامل با مسائل خارجی باید براساس آداب دیپلماتیک باشد و هرگونه سخنی که کسی جز وزیر خارجه و نخست وزیر درباره مسائل بین المللی بزنند تبعات سنگینی می تواند داشته باشد.

المرسومی افزود که خاورمیانه فضای سیاسی ملتهبی دارد که بازی سیاسی در آن کار بسیار خطرناکی است و دولت باید در این باره بسیار محتاطانه عمل کند تا دستاوردهای 6 ماهه گذشته اش از دست نرود.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا