سیاسی

تروریست دانستن «اخوان المسلمین» و فیلم «ابوبکر البغدادی»

به نظر برخی کارشناسان همزمانی انتشار خبر احتمال درج نام «اخوان المسلمین» در لیست گروه های تروریستی با شکست داعش تصادفی نیست.

میدل ایست نیوز: «عبدالوهاب بدرخان» روزنامه نگار باسابقه سوریه ای که ساکن لندن است و سابقه سردبیری روزنامه «الحیات» را در سال های آغازین تأسیس آن در کارنامه خود دارد در مقاله ای به ارتباط انتشار فیلم «ابوبکر البغدادی» با انتشار خبر تصمیم رئیس جمهور امریکا به درج نام گروه «اخوان المسلمین» در لیست گروه های تروریستی پرداخته است.

در این مقاله که امروز  (دوشنبه) در روزنامه «الاتحاد» منتشر شده آمده که فیلم منتشرشده از «ابوبکر البغدادی» سؤال های بسیاری را درباره محتوا و هدف از انتشار آن و اینکه چه کسی از انتشار آن در شرایط کنونی بهره می برد برانگیخته است. سخنان البغدادی شبیه اعلان اولیه «داعش» تازه ای است که با مأموریت متفاوتی و در فضایی گسترده تر و با توحشی هم از آن دست در حال شکل گیری است. طبق معمول دستگاه های امنیتی همه کشورهای دنیا در کنار رسانه ها به تحلیل «پیام» های البغدادی پرداختند. از اینکه این فیلم نشان می دهد که او زنده است تا اینکه زبان بدن او و لباسش چه نشانه هایی داشت و اینکه تهدیدهایی که مطرح کرد چه تأثیری خواهد داشت.

البغدادی «خلافت» خود را از دست داده و درباره شکست خود چنین فتوا می دهد که «خداوند به ما فرمان جهاد داده نه فرمان پیروزی». او هزاران داعشی را به علت بلاهت پروژه اش از دست داده و دیگر چیزی جز انتقام گرفتن ندارد. از او هم مانند سلفش، «اسامه بن لادن» انتظار نمی رود که از بازنگری در فکر و پروژه و عملکرد سخن بگویند یا اظهار هر نوع «پشیمانی» کنند. تنها جایی که مذاکره کردن بلدند فروش نفت و آثار باستانی و فروش انسان است.

البغدادی به چند کشور اروپایی که گروهش در آنها پا گرفته اشاره کرد، ازجمله مالی و بورکینافاسو و افریقای مرکزی، همین طور از افغانستان و پاکستان سخن گفت.  کارشناسان امنیتی تأکید می کند که داعش در 10 کشور حضور دارد و بافت های خفته آن در 20 کشور دیگر هستند. این البته منافاتی با شکست آن و از دست رفتن توان نظامی اش ندارد.

اما سؤالی جدی در این میان مطرح می شود: کدام کشور یا گروه در پی بازتولید داعش و استفاده از آن برای منافع خود هستند؟ آیا بین ظاهر شدن دوباره البغدادی ــ بعد از پنج سال ــ و انتشار خبر تصمیم امریکا به درج نام «اخوان المسلمین» در لیست گروه های تروریستی نسبتی برقرار است؟ واقعیت آن است که پس از اعلام شکست داعش، امریکا و دیگر کشورها باید برگه ها را رو کنند و به اشاراتی که این یا آن کشور از تروریسم حمایت می کنند و استفاده از آن همچون اتهامی سیاسی پایان دهند. چون ماندن این سخنان در حد اتهام به معنای پذیرش تبدیل تروریسم به ابزاری جهت تصفیه حساب های بین المللی است. در نبود اطلاعات دقیق و موثق، حتی کشورهای حامی تروریسم هم باکی از این ندارند که اتهامی سیاسی علیه آنها مطرح شود. برای همین باید معلوم شود که کدام کشورها در منطقه چه نقشی در تقویت داعش و رساندن سلاح به آن داشتند. مثلا باید معلوم شود که ترکیه چه نقشی در تأمین مالی و خرید نفت داعش داشته است.

به نظر برخی کارشناسان انتشار خبر احتمال درج نام «اخوان المسلمین» در لیست گروه های تروریستی با شکست داعش بی ارتباط نیست. پایان یافتن هسته نظامی سخت اخوان المسلمین به نظر سران این گروه به معنای آغاز هدف قرار دادن ساختارهای فکری اخوان المسلمین است. گروهی که افراطی ترین گروه های منطقه از زیر ردای آن برآمده اند. به نظر می آید واشنگتن تصمیم گرفته طور دیگری با موضوع برخورد کند.

منبع
الاتحاد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =

دکمه بازگشت به بالا