سیاسی

هیئتی عراقی برای بررسی حملات راکتی در عراق به ایران می رود

هفته گذشته حملات راکتی متعددی به خصوص به سمت مراکز حضور نیروها یا تکنسین های امریکایی در عراق انجام شد.

میدل ایست نیوز: عراق هفته ای پر از حملات راکتی و بیانیه های هشداردهنده دولتی را پشت سر گذاشت. در بیانیه هایی که نهادهای رسمی عراق صادر کردند این حملات کار «گروه های خارج از قانون» دانسته شد، نشانه ای روشن بر که این اقدامات که پایگاه هایی در بغداد و موصل و بصره و برخی نیروها و تکنسین های امریکایی را هدف قرار داد، کار تروریست های داعش نبوده است.

یک مقام آگاه عراقی که نخواسته نامش فاش شود تأکید کرد که هیئتی عراقی متشکل از مقامات امنیتی و سیاسی عراق برای بررسی این موضوع و تأکید بر دور نگه داشتن عراق از تنش با امریکا تا چند روز آینده به ایران سفر خواهد کرد.

این مقام تأکید کرد که این تحرک جدید عراق با حمایت جریان های سیاسی از همه مهم تر جریان صدر، جریان حکمت ملی، و ائتلاف نصر و مرجعیت عالی شیعه در نجف اشرف انجام می شود و در حالی صورت می گیرد که برخی نیروهای سیاسی که شاخه های مسلح دارند، مانند سازمان بدر و جنبش صادقون (عصائب اهل حق)، تأکید کرده اند که هیچ مسئولیتی در این حوادث ندارند.

به گفته این مقام آگاه هیئت عراقی متشکل از چهره های سیاسی و امنیتی تا چند روز آینده به ایران می رود تا حوادث اخیر را بررسی کند و به ایرانی ها بگوید که عراق با چنین اقداماتی مخالف است و تکرار آن را بسیار خطرناک می داند.

این مقام تأکید کرد که برداشت عمومی در عراق این است که «این حملات کار ایران است و گروه های تندرو نماینده جریان موسوم به ولایی در نیروهای حشد الشعبی به آن دست می زنند».

به گفته این مقام، این هیئت از ایران خواهد خواست که برای توقف این حملات به مراکزی که امریکایی ها در آن حضور دارند کمک کنند و افزود که در مذاکرات وقتی مستقیما این موضوع مطرح شود «آنها هرگونه دست داشتن خود در آن را منکر می شوند».

این مقام تأکید کرد که اگر کسی که پشت این حملات است بخواهد این کار را ادامه دهد دولت عراق کاری برای جلوگیری از تکرار این حملات نمی تواند بکند.

روز پنجشنبه نیروهای عراقی پیرامون هفت پایگاه که نیروها یا شهروندان عراقی در آنها حضور دارند استقرار یافته اند. این پایگاه ها در منطقه حبانیه (25 کیلومتری غرب فلوجه)، عین الاسد (20 کیلومتری شمال غربی هیت)، پایگاه نظامی فرودگاه (15 کیلومتری غرب بغداد)، پایگاه نظامی تاجی (20 کیلومتری شمال بغداد) و ربیعه در مرزهای عراق و سوریه است.

استقرار نیروهای عراقی در این مراکز با برپایی ایست های بازرسی ثابت و سیار و بازرسی از همه خودروهای عابر و همچننی نصب دوربین ها و پرواز پهپادهای نظامی همراه است.

عثمان الغانمی، رئیس ستاد مشترک ارتش عراق، در بیانیه ای تأکید کرد که ارتش اجازه نمی دهد که «نیروهای خارج از قانون» پایگاه های نظامی عراق را هدف قرار دهند و با این موضوع با قاطعیت تمام برخورد خواهد کرد.

روز چهارشنبه نیز «عادل عبدالمهدی» با صدور بیانیه ای رسمی «برای صیانت از استقلال عراق» تأکید کرد که دولت اجازه هیچ فعالیت نظامی یا امنیتی را خارج از چارچوب فرماندهی کل قوای عراق نخواهد داد.

حزب الله عراق که از نیروهای افراطی حشد الشعبی است در واکنش به این بیانیه تأکید کرد که عبدالمهدی باید به جای صدور این بیانیه امریکایی ها را از عراق اخراج کند چون آنها عامل تهدید همسایگان عراق هستند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + نه =

دکمه بازگشت به بالا