کاهش نیروهای اماراتی در یمن در سایه افزایش تنش میان امریکا و ایران
برخی منابع آگاه اعلام کردند که امارات حضور نظامی خود را در یمن را به علت تهدیدات امنیتی ناشی از افزایش تنشها میان ایالات متحده و ایران کاهش داده است.
میدل ایست نیوز: منابع دیپلماتیک غربی اعلام کردند که امارات، عضو اصلی ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن، حضور نظامی خود را در آنجا به علت تهدیدات امنیتی ناشی از افزایش تنشها میان ایالات متحده و ایران کاهش داده است.
این منابع افزودند که امارات شماری از نیروهای خود را از بندر عدن جنوبی و ساحل غربی یمن خارج کرده است، امارات به همراه نیروهایی محلی که تسلیح کرده است با نیروهای انصارالله یمن در ساحل دریای سرخ درگیر است.
منابع مذکور ادامه دادند: «با افزایش تنش میان ایالات متحده امریکا و ایران در پی حمله به کشتیهای نفتکش و ساقط شدن پهباد امریکایی از سوی ایران، ابوظبی ترجیح می دهد که نیروها و ساز و برگ جنگیاش را در اختیار عمل خود داشته باشد.»
در همین رابطه، مقام بلندپایه اماراتی اظهار داشت: «درست است که تحرکاتی در نیروها داشتهایم اما این اقدام به معنای تغییر در مواضع نظامی در یمن نیست، امارات همچنان به ائتلاف نظامی کاملا پایبند است و خلئی در یمن ایجاد نخواهد کرد.»
این مقام اماراتی جزئیات بیشتری درباره تحرکات و یا آمار مربوط به آن ارائه نکرد و اطلاعاتی درباره اینکه این تحرکات در داخل یمن و یا خارج از آن انجام می شود، اعلام نکرد. ائتلاف عربی تحت سرکردگی عربستان از سال 2015 میلادی برای بازگرداندن عبد ربه منصور هادی و خارج ساختن انصارالله از صحنه سیاسی یمن، وارد جنگی فرسایشی در این کشور شده است.
شمار نیروهای نظامی اماراتی که در خاک یمن حضور دارند، نامعلوم است؛ در همین رابطه دیپلماتی غربی اعلام کرد که امارات بسیاری از نیروهای خود را طی سه هفته گذشته از یمن خارج کرده است.
مقام اماراتی در پاسخ به این سوال که آیا تنشها با ایران در پشت پرده اقدام ابوظبی در حرکت دادن نیروهای خود در یمن قرار دارد، گفت: «تصمیم مذکور بیشتر با آتشبس شکل گرفته در شهر بندری الحدیده در ارتباط است که انصارالله اکنون بر آن مسلط است، آتشبس مذکور به موجب توافق صلح در دسامبر گذشته تحت نظر سازمان ملل به دست آمده است.»
مقام مذکور اماراتی با طبیعی خواندن این تحرکات، تاکید کرد: «ابوظبی از تلاشهای سازمان ملل برای اجرای توافق صلح در الحدیده برای بسترسازی جهت انجام مذاکرات به منظور پایان دادن به جنگ حمایت می کند.»
از سال گذشته پس از آنکه نیروهای ائتلاف عربی برای دست یافتن به بندر الحدیده و قطع خطوط ارتباطی انصارالله وارد عمل شدند، این بندر به محور و کانون جنگ یمن تبدیل شده است.
بر اساس توافقنامه استکهلم هم نیروهای انصارالله و هم نیروهای یمنی طرفدار ائتلاف عربی باید از این بندر خارج شده و کنترل آن را به دست نیروهای وابسته به سازمان ملل بسپارند.
در همین راستا، واشنگتن گفتوگوهایی را با همپیمانان خود برای تشکیل ائتلافی بینالمللی به منظور حمایت از خطوط حیاتی انتقال نفت در تنگه هرمز آغاز کرده است، این موضوع در جریان سفر اخیر «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا به عربستان و امارات مطرح شد.
در دیدارها، پمپئو با تشویق، «محمد بن زاید آل نهیان»، ولیعهد ابوظبی برای تقویت امنیت دریانوردی خطاب به وی گفت: «ما در این باره نیازمند مشارکت نظامی همه شما هستیم.»
ارتش امارات در مقایسه با دیگر متحدین بزرگ منطقهای امریکا نظیر مصر و عربستان بسیار کوچکتر است، به طوری که بر اساس گزارش صادره از پژوهشکده بینالمللی بررسیهای راهبردی از 63 هزار سرباز، 435 تانک و 137 جنگنده تشکیل می شود.