سیاسی

ورود عربستان به کمپین های انتخاباتی حزب دموکرات امریکا

عربستان پس از سه سال حمایت پروپاقرص از ترامپ در پی بهبود روابط تیره خود با دموکرات ها برآمده است.

میدل ایست نیوز: ماه گذشته گزارش هایی منتشر شد که نشان می داد «پیت بوتیجج» (Pete Buttigieg) نامزد ریاست جمهور امریکا از حزب دموکرات در پی جلب حمایت سرمایه گذارانی نزدیک به عربستان سعودی است. او کمپینی برای جلب کمک های انتخاباتی در منزل «همیلتون جیمس» برگزار کرد که یکی از بزرگترین حامیان مالی حزب دموکرات و طراح قرارداد 20 میلیارد دلاری برای سرمایه گذاری عربستان در زیرساخت های امریکاست.

پایگاه «اینترسپت» هم چندی پیش خبر داد که کمیته ای که «جو بایدن»، معاون سابق رئیس جمهوری امریکا تحت عنوان «امکانات امریکا» راه اندازی کرده از کمک های مالی «جان پرو»، سناتور سابق دموکرات، برخوردار شده که از اعضای مجموعه های فشار تابع شرکت «اسکور پاتون باگز» (Squire Patton Boggs) است. این شرکت یکی از نمایندگان عربستان در امریکا دانسته می شود.

تلاش ریاض برای راه یافتن به کمپین های انتخاباتی هر دو طرف آن هم این قدر زود نشان می دهد که این کشور در پی سه سال روابط پرتنش با دموکرات ها در پی بهبود روابط تیره خود با آنها برآمده است. البته عربستان در این راه کار دشوار در پیش دارد، چون همه تخم مرغ های خود را در سبد «دونالد ترامپ» گذاشته و از تلاش برای نفوذ در خود احزاب غافل مانده است.

عربستان همیشه روابط دوستانه ای با سیاستمداران امریکایی داشته اما از انتخابات 2016 در کنار امارات متحده عربی وارد کمپین های انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا شد و بیشترین سرمایه خود را خرج کمپین ترامپ و متحدان جمهوری خواه او کرد. عربستان و امارات سیاست های «باراک اوباما» و «هیلاری کلینتون» را خلاف منافع خود تشخیص دادند و برای همین کمک های خود را به کمپین ترامپ سرازیر کردند.

این وضعیت تاحدودی به دلخوری کشورهای عربی از کنار گذاشته شدنشان در مذاکرات هسته ای با ایران و خودداری اوباما از ورود به پرونده سوریه برای فیصله دادن به کار «بشار اسد» مربوط می شد. آنها ترامپ را متحدی همدل یافتند که وعده خروج از توافق هسته ای و جلوگیری از نفوذ ایران را داده بود.

حمایت علنی ریاض و ابوظبی از ترامپ و عملکرد ویرانگر آنها در خاورمیانه باعث شد که دموکرات ها انتقادات خود از کشورهای خلیج را شدت بخشند. دستاویز برای این انتقاد هم کم نبود: شمار بالای قربانیان غیر نظامی جنگ یمن، قتل «جمال خاشقجی».

عربستان و امارات هم در حمایت از ترامپ با کمک مشاور سیاسی شان در امریکا، «جورج نادر» از پای ننشستند. آنها در رسانه های خود دموکرات ها و دولت اوباما را به پشت کردن به خاورمیانه متهم و از توافق هسته ای با ایران به شدت انتقاد کردند.

دربرابر، دموکرات ها با استفاده از ابزارهای قانون گذاری مانع از حمایت نظامی امریکا از جنگ عربستان و امارات در یمن شدند.

عملکرد دو کشور در این سه سال به نحوی بود که گویی هرگز احتمال نمی دهند دموکرات ها هیچ گاه به کاخ سفید بازگردند. آنان به جای آنکه روابط خود را با دموکرات ها حفظ کنند طوری عمل کردند که گویی ترامپ قرار است رئیس جمهور مادام العمر امریکا باشد.

اما پرسش اینجاست که آنها تا چه حد می توانند این خسارت را جبران کنند و آبروی ازدست رفته خود در میان دموکرات ها را بازیابند؟ به خصوص که دموکرات ها لحن خود را دربرابر عربستان و امارات شدت بخشیده و تأکید کرده اند که حاضر به پذیرش کمک مالی از گروه های فشار خارجی نیستند.

تنها چیزی که در این میان به نفع امارات و عربستان است این است که این دو کشور همچنان متحد مهم ایالات متحده در خاورمیانه می مانند. برای همین دموکرات ها در نهایت در برابر ایران به آنها اولویت می دهند. با وجود این تمایل به برخورد با عربستان و امارات به سبب بلندپروازی هایشان همچنان جدی است.

اختلافات میان کشورهای خلیج و حزب دموکرات به آسانی برطرف نخواهد شد. احتمال دارد که عملکرد این چند سال اخیر آنها ضربه ای اساسی به جایگاهشان در مقام متحد استراتژیک امریکا بزند. اگر آنها آماده تغییر مسیر خود نباشند، سوء نیتی که در این سه سال شکل گرفته به روابطشان با رئیس جمهور دموکرات بعدی آسیب شدیدی خواهد زد.

منبع
فارن پالسی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا