اقتصادیسیاسی

باز شدن پای شرکت های ایرانی در عراق در مجادلات سیاسی استان بصره

حجم اتهام ها به شرکت «کوثران» چنان شدید است که فسخ قراردادها با این شرکت و اخراج آن به مطالبه ای عمومی تبدیل شده است.

میدل ایست نیوز: با بالاگرفتن نزاع سیاسی در استان نفتخیز بصره، پای شرکت های ایرانی در عراق به طور خاص شرکت «کوثران» که پیمانکار بسیاری از پروژه های بزرگ بصره است هم به این نزاع ها کشیده شده است. مردم بصره در تظاهرات اعتراضی خود علیه نابه سامانی وضع خدمات و فساد گسترده در استان، علیه این شرکت هم شعارهایی دادند و خواستار بیرون انداختن آن از بصره شدند.

ازسوی دیگر «اسعد العیدانی»، استاندار بصره مدعی شد که «ماجد النصراوی»، استاندار سابق بصره، بسیاری از پروژه ها را به این شرکت ایرانی واگذار کرده و این شرکت اکنون یک ارتش سایبری برای برهم زدن اوضاع سیاسی استان تشکیل داده است.

شرکت کوثران مجموعه بزرگی از پروژه های عظیم بصره را به دست گرفته است و علاوه بر اتهاماتی از نوع کیفیت پایین پروژه و تأخیر بیش از اندازه در تحویل، اکنون به دخالت در فعالیت مقامات محلی به خصوص شورای استانداری و دفتر استاندار متهم شده است. وضعیتی که باعث شد که استاندار با صدور بیانیه ای تأکید کند که این پروژه ها در زمان نخست وزیر سابق به این شرکت واگذار شده است.

او در بیانیه خود تأکید کرد که از زمان انتخابش به استانداری، فقط قرارداد 5 پروژه را امضا کرده که هیچ کدام آنها به شرکت هایی که پروژه های ناتمام دارند واگذار نشده است.

همزمان «عدی عواد»، نماینده مردم بصره در مجلس عراق، تأکید کرد که این شرکت با حمایت «حسن الراشد»، وزیر ارتباطات سابق عراق، به بسیاری از پروژه های مهم بصره دست یافت. او از فردی به نام «اسعد السامر» به عنوان کارپردازی نام آورد که به گفته وی «نقش مهمی در ویرانی بصره داشت چون با گرفتن اموالی بسیاری پروژه های مهم را به شرکت های فاسدی مانند شرکت کوثران» داد.

عواد افزود که این فرد که کارگزار «حسن الراشد» بود بسیاری از جوانان بی کار را به کار گرفت و از آنها ارتشی سایبری ساخت که برای این شرکت و شرکت های مشابه آن فعالیت می کردند.

یک منبع محلی نیز تأکید کرد که پس از افزایش فشارهای پارلمانی و مردمی برای فسخ قراردادها با شرکت کوثران، این شرکت در پی خرید چهره های سیاسی مؤثر برآمده است. این منبع گفت که این شرکت چنان بدنام شده که بیرون انداختنش از بصره به یک مطالبه جمعی تبدیل شده و در تظاهرات ها مطرح می شود.

این شرکت تاکنون به هیچ یک از این اتهام ها پاسخی نگفته است.

ماجد النصراوی، استاندار سابق بصره، در سال 2013 به استانداری انتخاب شد و بسیاری از پروژه های عمرانی را به شرکت های ایرانی به خصوص شرکت کوثران واگذار کرد. او در سال 2017 با اختلاس اموال فراوانی که گفته شده بیش از یک میلیارد دلار است از طریق ایران به استرالیا فرار کرد.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا