ولیعهد عربستان: در مورد ایران راهحل سیاسی را به گزینه نظامی ترجیح میدهم/ آتش بس اعلامی از سوی یمنی ها ابتکار مثبتی است
«محمد بن سلمان» حمله به تأسیسات نفتی عربستان را یک حماقت خواند و گفت که بی تردید این عملیات یک اقدام جنگی بوده است.
میدل ایست نیوز: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، گفت ترجیح میدهد در برابر ایران از راهحلهای سیاسی به جای گزینه نظامی استفاده کند.
وی در گفتگویی که در برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سیبیاس آمریکا پخش شد هشدار داد که اگر جهان برای جلوگیری از اقدامات ایران کاری نکند قیمت نفت ممکن است به «طرز غیرقابل تصوری» بالا رود.
ولیعهد عربستان در این باره گفت: «اگر جهان اقدامی محکم و قاطع برای بازداشتن ایران انجام ندهد شاهد تشدید تنشهایی خواهیم بود که منافع جهانی را تهدید میکند. منابع نفتی مختل میشوند و قیمت نفت به طرز غیرقابل تصوری بالا خواهد رفت به گونهای که تاکنون در عمر خود ندیدهایم.»
ولیعهد عربستان در پاسخ به این پرسش که «چرا ایران به آرامکو حمله کرد؟» بدون نام بردن از ایران گفت: «به نظرم این یک حماقت بود.»
خبرنگار سیبیاس همچنین از وی پرسید: «مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آنچه را كه ایران انجام داده “عملی جنگی” خوانده است. آیا این یک عمل جنگی بود؟»
ولیعهد عربستان در پاسخ به این پرسش نیز با متهم کردن تلویحی ایران گفت: «بله، بدون شک.»
با این حال بن سلمان تاکید کرد که یک تصمیم صلح آمیز را برای حل مناقشه میان کشورش و ایران ترجیح میدهد زیرا جنگ بین این دو کشور باعث سقوط اقتصاد جهانی خواهد شد.
وی در این باره گفت: «منطقه خلیج حدود ۳۰ درصد منابع انرژی جهان، حدود ۲۰ درصد معابر تجارت جهانی و حدود ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهد. تصور کنید این سه مورد متوقف شوند. این مساله به معنای فروپاشی کامل اقتصاد جهانی است، نه فقط عربستان سعودی یا کشورهای خاورمیانه.»
ولیعهد عربستان در این گفتگو صدور دستور قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد ریاض را انکار کرد اما گفت که در نهایت «مسئولیت کامل» این واقعه بر عهده اوست زیرا قتل در زمان صدارت او انجام شده است.
ولیعهد عربستان در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد که آماده پذیرش هر راه حل سیاسی در یمن است و افزود که «امیدواریم این اتفاق امروز و نه فردا رخ دهد».
او پیشنهاد آتش بس از جانب نیروهای انصار الله را که چند روز پیش اعلام شد «گامی مثبت» در مسیر گفت وگوی سیاسی خواند.
در حالی که قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول خشم جهانی را برانگیخته و شهرت ولیعهد را خدشهدار کرده است، به نظر میرسد تنش سیاسی و اقتصادی میان ایالات متحده و ایران و تمرکز بر مساله حملات آرامکو، مساله قتل این خبرنگار را به حاشیه رانده است.