سیاسی

ادامه ناآرامی ها در لبنان/ مردم خواستار استعفای رئیس جمهور شده اند/ النشره: الحریری تا چند ساعت دیگر استعفای خود را اعلام می کند

پایگاه خبری «النشره» خبر داد که «سعد الحریری»، نخست وزیر لبنان، ساعت 6 امروز به وقت محلی طی یک سخنرانی استعفای خود را اعلام خواهد کرد.

میدل ایست نیوز: دولت لبنان در پی اعتراضات عمومی از برنامه افزایش‌ مالیاتی که از طریق واتس‌آپ منتشر کرده بود، عقب نشست. این اقدام دولت موجب خشم عمومی شد و اعتراضاتی را در سراسر لبنان علیه بحران اقتصادی برانگیخت.

در پیام‌های صوتی بر روی واتس‌آپ و اپ‎های مشابه، دولت از افزایش روزانه مالیات معادل ۰.۲۰ دلار خبر داده بود. اما ساعاتی بعد در پی برخوردهایی بین نیروهای امنیتی و معترضان، این طرح کنار گذاشته شد.

این تظاهرات از بزرگترین اعتراضات در لبنان در سال‌های اخیر بوده است.

در دومین روز از اعتراضات علیه شرایط اقتصادی در لبنان، معترضان خیابان‌هایی را در بیروت، یایتخت لبنان مسدود کردند و لاستیک‌هایی را آتش زدند.

گزارش ها از بیروت نشان می دهد که در روز دوم اعتراضات مردم در شعارهایشان خواستار سرنگونی دولت شده اند.

آنها گفته اند که مقر تظاهرات از میدان مرکزی بیروت به کاخ ریاست جمهوری در منطقه بعبدا منتقل می شود و هدف از آن سقوط کل نظام حکومتی است.

«ولید جنبلاط»، رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه، نیز با انتشار بیانیه ای از مردم خواست که در کمال آرامش و به دور از خشونت دربرابر کسانی بایستند که با قدرت خود مانع از اجرای هر اقدام اصلاحی شده و می کوشند اشکالات را به گردن دیگران بیندازند.

پایگاه خبری «النشره» به نقل از منابع آگاه خبر داد که «سعد الحریری»، نخست وزیر لبنان، ساعت 6 امروز به وقت محلی طی یک سخنرانی استعفای خود را اعلام خواهد کرد.

پیش تر الحریری نشست هیئت دولت لبنان را لغو کرده بود.

همین خبرگزاری از حمله به دفتر «التیار الوطنی الحر»، جریان ملی آزاد به ریاست «جبران باسیل» در طرابلس خبر داده است.

با شدت گرفتن ناآرامی ها سفارتخانه های کانادا و استرالیا در لبنان تعطیل و حکومت های عربستان و امارات و بحرین درباره سفر شهروندانشان به این کشور هشدار داده اند.

این ناآرامی‌ها در پی انتشار برنامه‌های مربوط به افزایش مالیات صورت گرفت که بر روی خدمات پیام‌رسانی شبکه‌هایی مانند واتس‌آپ در دسترس قرار گرفت.

این اقدام که بعدتر دولت گفت کنار گذاشته می‌شود، خشم عمومی گسترده‌ نسبت به شرایط وخیم اقتصادی و اقدامات جدید ریاضت اقتصادی را شعله‌ور کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا