زد و بند «مقتدی صدر» با نامزدی «اسعد العیدانی» در ازای دستیابی به سه پست مهم دولتی
منبعی نزدیک به ائتلاف بناء از توافق بر سر نامزدی «اسعد العیدانی»، به عنوان نخست وزیر دولت موقت خبر داده و عنوان کرد این امر پس از توافق با «سید مقتدی صدر» و با حضور و نظارت «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انجام شده است.

میدل ایست نیوز: منبعی نزدیک به ائتلاف بناء از توافق بر سر نامزدی «اسعد العیدانی»، به عنوان نخست وزیر دولت موقت خبر داده و عنوان کرده این امر پس از توافق با «سید مقتدی صدر» و با حضور و نظارت «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انجام شده است.
به گزارش اخبار المواطن، توافق مذکور بر تایید نامزدی العیدانی در برابر دستیابی صدر به منصب استانداری بصره، ریاست بانک مرکزی، مدیریت شرکت بازاریابی نفت موسوم به سومو تصریح دارد؛ پستهای ذکر شده همان شروطی است که صدر در برابر عبدالمهدی مطرح کرده بود اما با مخالفت وی برای سپردن ریاست سومو و بانک مرکزی، جریان صدر به همراهی تظاهراتکنندگان علیه دولت عبدالمهدی روی آورد.
اما با وجود توافق جریان صدر برای نامزدی العیدانی، این امر با مخالفت شماری از فراکسیونهای سیاسی مانند ائتلاف النصر، جریان حکمت ملی، ائتلاف دولت قانون مواجه خواهد شد چرا که وی با شرط استقلال نامزد نخستوزیری از احزاب منافات دارد زیرا العیدانی معاون دبیرکل حزب کنگره ملی عراق به ریاست «اراس حبیب» است.
حزب کنگره ملی را «احمد چلبی» تاسیس کرده بود که بعد از فوت وی «اراس حبیب» دبیرکلی آن را بر عهده گرفت.
در همین حال، افراد نزدیک به ائتلاف النصر به ریاست «حیدر العبادی» تاکید کردند که العیدانی و الصدر پیشتر برای ممانعت از نامزدی العبادی برای دور دوم نخستوزیری، در مقابل نامزدی خود العیدانی به توافق رسیده بودند اما موج مخالفت ائتلاف بناء موجب شد که جریان صدر دست از حمایت وی بردارد و طبق توافقی محرمانه با نخست وزیری عبدالمهدی به مدت یک سال موافقت کند و وی نیز دستیابی صدر به مناصب دولتی از جمله هیاتهای مستقل و پستهای ویژه را پیش از ماه ژوئن تضمین کند اما عبدالمهدی تحقق آن را به ماه اکتبر موکول کرد، امری که موجب شد نیروهای جریان صدر به خیابانها بیایند و با پیوستن به معترضان بر شدت و حدت تظاهرات بیافزایند.