خبر اولسرخط خبرها

واکنش های متفاوت در فلسطین به ترور سردار «قاسم سلیمانی»

مردم فلسطین به ترور سردار «قاسم سلیمانی» توسط آمریکا مواضع متفاوتی نشان داده اند.

میدل ایست نیوز: مردم فلسطین به ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه ایران،در 3 ژانویه توسط آمریکا مواضع متفاوتی نشان داده اند.

در غزه، بیشتر گروه های فلسطینی از جمله «حماس» و «جهاد اسلامی» ترور سردار سلیمانی را محکوم کرده و برخی از فرماندهان این گروه ها در تشییع پیکر او در تهران شرکت کردند.

اما فعالان شبکه های اجتماعی فلسطین اختلاف نظر واضحی در این رابطه دارند، آنها با انتقاد از سفر «اسماعیل هنیة»، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به تهران معتقدند که سردار سلیمانی در شکست خیزش های مردمی در آنچه به «بهار عرب» شهرت یافته است.

«کمال الخطیب» رئیس حرکت اسلامی اراضی 1948 با اشاره به حمله ایران به پایگاه نظامی «عین الاسد» در پستی در فیس بوک گفت:«بعد از یک هفته تهدید، هیاهو، سر و صدا و سخنانی تند ، موشک های بالستیکی ایران که احتمالا پلاستیکی باشد به جز آتش بازی هیچ تاثیر دیگری نداشته است».

اما در مقابل «عمر نزال» عضو اتحادیه روزنامه نگاران فلسطین در واکنش به این حمله گفت:«حتی اگر این حمله هیچ خسارتی نداشته باشد و از قبل هماهنگ شده و یا نمایش باشد،این نشان دهنده این است که آمریکا هیبت ایران و هر کشور دارای حاکمیت را قبول کرده است. کوتوله های عرب و کشورهای بادکنکی حاشیه خلیج و افراد پستی که شکست را می پذیرند هیچ حاکمیت و هیبت و شرفی ندارند».

گروه های فلسطینی در غزه  فردای ترور سلیمانی مجلس عزاداری در میدان «الجندی المجهول» (سرباز گمنام) بر پا کردند که صد ها فلسطینی و فرماندهان این گروه ها در آن شرکت کردند.

اما در کرانه باختری رود اردن جز سخنان «عباس زکی» عضو کمیته مرکزی حرکت «الفتح» و برخی مجالس عزاداری در خیمه های پناهندگان در جنوب شرق «بیت لحم» هیچ واکنشی نسبت به ترور سردار سلیمانی دیده نشد.

رسانه های فلسطینی از این اختلافات دور نبودند. پایگاه «امد للاعلام» که نزدیک به «محمد دحلان» از فرماندهان جداشده از حرکت فتح است نیز از سفر برخی سران فلسطینی به ایران برای حضور در تشیییع جنازه سلیمانی به شدت انتقاد کرد.

هنیه در سخنرانی در تشییع جنازه سلیمانی وی را «شهید قدس» خواند؛ تعبیری که در میان فلسطینیان با واکنش هایی مواجه شد. ازجمله «حسن عصفور»، مدیر سایت «امد للاعلام» گفت: «سلیمانی را به عنوان شهید قدس خطاب کردن سقوط سیاسی بزرگ بلکه نفاق سیاسی بی سابقه ای است».

«ساری عرابی» کارشناس مسائل اسلامی در کرانه باختری در مصاحبه ای با پایگاه خبری «المانیتور» گفت: «اختلاف نظر میان مردم فلسطین در رابطه با ترور سلیمانی نشأت گرفته از مواضع حماس و جهاد و مشخصا سخنان هنیه در تهران است».

وی افزود: «این اختلاف نظر میان مردم عناصر جنبش حماس دلایل مختلفی دارد که از مهم ترین آنها می توان به موضع این جنبش نسبت به بحران سوریه و دخالت ایران در آن اشاره کرد. حماس از آغاز بحران سوریه در کنار مردم این کشور بوده است و دخالت ایران و حزب الله در این کشور را محکوم کرده است. از آغاز بحران سوریه تا به امروز مجادلاتی راجع به ایران وجود دارد که با بهتر شدن روابط میان ایران و حماس بیشتر نیز شده است».

عرابی درباره علت اختلاف نظر اعضای جنبش حماس گفت: «از آنجا حماس در کرانه باختری و غزه و خارج از کشور اعضایی دارد طبیعی است این اعضا مواضع یکسانی درباره ایران نداشته باشند، مثلا اعضای این جنبش خارج از فلسطین، خصوصا پناهندگان فلسطینی در سوریه دیدگاه خوبی نسبت به ایران ندارند و موضعشان ضد ایران است. در کرانه باختری هم به علت نبودن سازمان مرکزی برای ارتباط با اعضای این جنبش هر یک از اعضا مواضع خود را دارند که ممکن است با مواضع دفتر مرکزی در تضاد باشد اما از آنجایی که در غزه سازمانی متحد برای ارتباط و تغذیه فکری اعضا وجود دارد، غالبا مواضع اعضا همان مواضع فرمانده این جنبش است.

«نادر سعید»، مدیر مرکز پژوهش و توسعه جهان عرب، در گفت وگو با «المانیتور» گفت: «اختلاف میان مردم فلسطین از سال های گذشته وجود دارد، میان کسانی که طرفدار فلسطین و ائتلاف های سیاسی آن هستند و کسانی که طرفدار مقاومت و گروه های وابسته به آن هستند، این اختلاف میان مردم فلسطین در سایه اختلافات میان محور های عربی و منطقه ای گسترش می یابد و بازتاب دهنده مواضع مردم فلسطین است».

وی در ادامه افزود که گروه های اسلامی و چپ گرای مقاومت به خاطر پشتیبانی مالی و نظامی ایران، این کشور را هم پیمان خود می دانند اما در مقابل، تشکیلات خودگردان فلسطین و گروه های موافق با خط سیاسی آن خود را هم پیمان عرب های سنی به ویژه عربستان و نهادهای خلیجی می دانند.

منبع
المانیتور

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

دکمه بازگشت به بالا