
میدل ایست نیوز: «محمد توفیق علاوی»، نخستوزیر مامور به تشکیل کابینه عراق در سخنانی به نسبت به تحولات این کشور واکنش نشان داد.
علاوی خطاب به تظاهراتکنندگان و همه مردم عراق گفت: «شرایط دشوار و وضعیت سختی که کشور با آن دست به گریبان است و هر روز بر شمار مشکلات افزوده می شود، نیازمند وضوح ،روشنگویی، بکارگیری تمام توان و همافزایی ماست تا در مسیر درست قرار گرفته و زندگی عزتمندانه برای همه شهروندان عراقی به ارمغان بیاوریم.»
وی افزود: «اتفاقات تاسفبار و دردناک دو روز اخیر، نشانهای خطرناک از رخدادهای کنونی و رخدادهای احتمالی در آینده در کشته و زخمی شدن شهروندان در میدانهای تظاهرات در استانهای بغداد، بابل و نجف اشرف به شمار می رود، این وضعیت به هیچ عنوان قابل قبول نیست، کسانی که در میدانهای تظاهرات حضور دارند، فرزندان مسالمتجو این کشورند که شایان تقدیر و احترام هستند و وظیفه ما، خدمترسانی به آنان و شنیدن صدایشان است نه اینکه این افراد در معرض سرکوب و فشار قرار گیرند.»
نخستوزیر مامور به تشکیل کابینه عراق ادامه داد: «اقدامات خشونتبار مذکور ما را در تنگنا قرار می دهد و نمی توان در آن هنگام با تداوم وضعیت کنونی جوانان در میدانهای تظاهرات به مسئولیت سپرده شده ادامه داد، ما تنها برای ساختن آنچه که ویران شده است، این مسئولیت مهم ملی را پذیرفتیم و از منظر اخلافی درست نیست که این منصب را عهدهدار شویم در حالی که فرزندان ملت در معرض اقداماتی قرار می گیرند که دل را خون می کند»
علاوی تاکید کرد: «احترام به دیدگاه طرف مقابل، مهمترین موضوعی است که باید در مرحله کنونی برای آن تلاش کنیم، بر شما پنهان نیست که من شخصا مخالفتی با کشیدن علامت مخالفت (ضربدر) بر روی تصاویرم ندارم بلکه من با حمله به افرادی که تصاویر مذکور را به دست دارند، مخالفم و آن را محکوم می کنم، شهروندان عراقی در ابراز نظر آزادند وظیفه ما ارتقای وضعیت خدماترسانی، حفاظت و احترام به مردم است.»
وی افزود: «مهمترین اولویت دولت آتی انجام تحقیقات جدی درباره اقدامات ناقض قانونی است که علیه شهروندان اعم از معترضان و نیروهای امنیتی صورت گرفته است همچنین باید فارغ از گرایش و وابستگی، همه کسانی که در پشت پرده این اقدامات قرار دارند، بازخواست شوند چرا که خون مردم عراق تنها خط قرمز ماست و هیچ عزت و احترامی نمی توان برای خود متصور بود در حالی که خون مردم عراق در برابر چشمان ما ریخته شود»
علاوی در پایان اظهار داشت: «ما تا به این لحظه دشواری که در آن قرار داریم، تنها مامور به تشکیل کابینه هستیم و به دلیل عدم تکمیل اقدامات لازم، من در حال حاضر شهروندی بدون هیچ گونه اختیارات هستم لذا خواهان اتمام اقدامات دیگر برای کشیده نشدن امور به وضعیتی ناگوارتر هستم. در این میان تاکید می کنیم که ما برای انجام مهمترین مطالبات میدانهای اعتراض تلاش می کنیم که همانا مشخصسازی زمان برگزاری انتخابات زودهنگام پس از تکمیل فرایند دایرههای متعدد انتخاباتی است، در پایان مجددا تاکید می کنیم که خون مردم عراق، خط قرمز ماست و طی تحقیقاتی که احدی از آن مستثنا نخواهد بود، به تلاشهای خود برای بازخواست متخلفان ادامه خواهیم داد.»