خبر اولسیاسی

کاسته شدن از خوش بینی ها درباره رای آوردن دولت «محمد توفیق علاوی»/ محور بارزانی ـ الحلبوسی کار را بر علاوی سخت کرده اند

مواضع رهبر حزب دموکرات کردستان و رئیس پارلمان باعث شده که در روزهای گذشته تحولاتی رخ دهد که چندان به نفع علاوی و حامیانش نیست.

میدل ایست نیوز: منابع و کارشناسان عراقی نزدیک به حلقه های قدرت در عراق خبر دادند که ائتلافی کردی ـ سنی به رهبری «مسعود بارزانی» و «محمد الحلبوسی» توانسته احتمال رای آوردن دولت «محمد توفیق علاوی» را نضعیف کنند هرچند بعید نیست که در لحظات آخر راه‌حل‌های توافقی پیدا شود.

علاوی که خواستار جلسه اضطراری مجلس در روز دوشنبه برای رای اعتماد به دولت شده روز جمعه از نمایندگان مجلس خواست که با حضور در مقر دولت در جریان سوابق وزرای پیشنهادی قرار بگیرند.

با وجود آنکه برخی نمایندگان نزدیک به علاوی نسبت به برگزاری جلسه در روز دوشنبه رای اعتماد مجلس به کابینه جدید ابراز خوشبینی می‌کنند برخی دیگر از نمایندگان و سیاستمداران تاکید می‌کنند که در دو روز گذشته تحولاتی رخ داده که از خوش بینی ها در این باره می کاهد.

به گفته این منابع مواضع رهبر حزب دموکرات کردستان و رئیس پارلمان که رئیس ائتلاف القوی العراقیه، از اصلی ترین تشکل های سیاسی اهل سنت، نیز هست باعث شده که در روزهای گذشته تحولاتی رخ دهد که چندان به نفع علاوی و حامیانش نیست.

به گفته این منابع نیروهای پرنفوذ شیعی پس از آنکه متوجه شده‌اند که نمی‌توان دولت را با توافقی شکننده که فقط شیعیان در آن دست بالا داشته باشند تشکیل داد ترجیح دادند که تفاهمات خود با الحلبوسی و بارزانی را حفظ کنند و در نتیجه این کفه دولت علاوی را پایین آورده است.

حیدر الملا نماینده سابق و سیاستمدار مستقل عراقی گفت رای اعتماد آوردن دولت علاوی در شرایط کنونی بسیار دشوار شده است.

او خبر داد که الحلبوسی و بارزانی به «هادی العامری»، رئیس ائتلاف فتح، پیغام  داده اند که حاضر به پذیرش نخست وزیری علاوی نیستند و افزود که موضوع اکنون نه به کابینه یا برنامه دولت که به شخص محمد توفیق علاوی مربوط می شود.

وی افزود که علاوی در مذاکرات خود با بارزانی و الحلبوسی برخوردی از بالا نشان داده و نتوانسته پیغام های اطمینان بخش به آنها منتقل کند.

حسین عرب دیگر نماینده مجلس نیز گفت که تا سه روز گذشته فضا به نفع علاوی مثبت بود اما به نظر می آید که بار دیگر ابرهای اختلافات در آسمان آشکار شده و صحنه سیاسی را بار دیگر پیچیده کرده است.

او گفت که از اصلی‌ترین علل این وضعیت پافشاری بارزانی و دشواری نادیده گرفتن او در معادله تشکیل دولت است و اگر یک ائتلاف واقعی کردی سنی شکل بگیرد رای اعتماد آوردن دولت بسیار دشوار خواهد بود.

«محمد الکربولی»، نماینده عضو ائتلاف القوی العراقیه نیز گفت که موضع علنی این ائتلاف خودداری از رای دادن به کابینه جدید است و افزود که علاوی در انتخاب کابینه خود از معیارهای شخصی استفاده کرده و مورد تایید تظاهرات‌کنندگان هم نیست و به نظر نمی‌آید که مرد میدان باشد.

با این همه غالب العمیری، عضو ائتلاف سائرون به رهبری سید مقتدی صدر تاکید کرد که جلسه مجلس در روز دوشنبه برگزار خواهد شد و کابینه برنامه دولت در مجلس رای اعتماد خواهد آورد هرچند برخی تشکل های سنی و کرد ملاحظاتی دارند.

او گفت که تلاش‌هایی در حال انجام است و نشانه هایی از حل بحران دیده می‌شود.

این اختلافات را در مواضع ناسازگار اعضای هیئت رئیسه مجلس هم می توان دید. در حالی که حسن الکعبی نایب رئیس مجلس و عضو ائتلاف سائرون شب گذشته تاکید کرد که جلسه مجلس باید در روز دوشنبه برگزار شود، «محمد الحلبوسی»، رئیس پارلمان عراق، اعلام کرد که پارلمان تاکنون موعدی برای جلسه فوق العاده رای اعتماد به کابینه وزرای دولت جدید مشخص نکرده است.

الحلبوسی گفت: «تاکنون شیوه نامه وزارت ها و اسامی وزرا به پارلمان تقدیم نشده؛ از این رو نمی توان قبل از تقدیم این دو، موعد جلسه فوق العاده رای اعتماد به کابینه وزرای دولت جدید را مشخص کرد.»

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 7 =

دکمه بازگشت به بالا