خبر اولسیاسی

کاهش شانس الزرفی با حضور قاآنی در بغداد

فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، دیروز و طی سفری به دور از انظار، وارد کشور عراق شد و ضمن دیدار با برخی سران بیت شیعی امروز نیز قرار است با برخی دیگر از نیروهای سیاسی شیعه دیدار کند.

میدل ایست نیوز: سرتیپ «اسماعیل قاآنی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، دیروز و طی سفری به دور از انظار، وارد کشور عراق شد و با «هادی العامری»، رئیس ائتلاف فتح، «نوری المالکی»، رئیس ائتلاف دولت قانون و «سید عمار الحکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق دیدار کرد.

امروز نیز قرار است سرتیپ قاآنی در نجف اشرف با «سید مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر و برخی دیگر از چهره های سیاسی دیدار کند.

بر اساس اطلاعاتی قاآنی تلاش می کند تا از طریق دیدار با 4 شخصیت اصلی شیعه آنها را تشویق کند تا شخصیت جایگزینی برای «عدنان الزرفی»، نخست وزیر مامور به تشکیل دولت جدید عراق انتخاب کنند اما وی تاکید می کند که تهران هیچ دخالتی در انتخاب اسامی ندارد و اختیار در دست عموم مردم عراق و به خصوص بیت شیعی است.

به گفته یک منبع، قاآنی به سران سیاسی عراق اعلام کرد که کشورش نامزدی را که دشمنی علنی یا باطنی با آن دارد نمی پذیرد و این تنها خواسته تهران از سران بیت شیعی  در سازو کار انتخاب جایگزین الزرفی است.

تحرکات قاآنی معانی مختلفی دارد که در زیر به آنها اشاره می شود:

1-هنوز پرونده عراق منحصراٌ در دست نیروی قدس است و برخی نزدیکی های مقامات ایرانی به این پرونده و گاهي اوقات متناقض، فرماندهی نیروی قدس را ملزم به کاری نمی کند و ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده پیشین این نیرو، موجب تقویت جایگاه این نیرو در پرونده های منطقه ای در دست این نیرو شد.

2-ایران در خصوص پرونده عراق عقب نشینی کرده است و این عقب نشینی را می توان از دادن مسئولیت تصمیمات عراق به عهده خودشان متوجه شد اما نیروی قدس نقش هماهنگ کننده میان احزاب و نیروهای سیاسی عراق را ایفا می کند تا دیدگاه ها را به یکدیگر نزدیک کرده و از هر شکافی که ممکن است اتفاق بیافتد جلوگیری کند.

3-تهران تجربه های گذشته خود در خصوص انتخاب شخصیت هایی که در خدمت طرح های آمریکا است را تکرار نمی کند، تهران هیچ شرط یا معیاری به صورت واضح قرار نمی دهد اما نخست وزیر بحث برانگیز بر اساس معیارهای «آیت الله سیستانی»، مرجعیت عالی عراق، یا معیار صف بندی سیاسی محض برای آمریکا را نمی پذیرد.

4-تهران تلاش های الزرفی برای تقدیم استوارنامه خود برای فشار به متحدانش در جهت آسان سازی عملیات تشکیل دولت و رای اعتماد در پارمان نمی پذیرد، چهره هایی مانند الزرفی از طرفی پوشش و حمایت واضح شیعه را ندارند و از طرفی دیگر با سازو کاری غیر قانونی بر سر کار آمده اند در نتیجه به حمایت تهران و هم پیمانانش دست نمی یابند.

5-به حرکت در آوردن چرخ دیدارهای سران بیت شیعی برای انتخاب جایگزین الزرفی پس از آرامی غافگیر کننده چند روز اخیر نیز یکی دیگر از معانی تحرکات اخیر قاآنی است، امری که فرصت متحد کردن احزاب و نیروهای سیاسی (که برخی علنا مخالف وی هستند) و مذاکره با آنها برای تضمین رای اعتماد به کابینه وی در پارلمان را به الزرفی و حامیان وی داد.

در برابر این صحنه سیاسی، دیدارهای قاآنی تاکنون نشانه ها و مفاهیم اساسی دارد: «شانس الزرفی بسیار کاهش یافته است در زمانی که قاآنی مجددا موضع ایران نسبت به اسامی دیگر برای توافق عملی شیعه را بیان کرد و بیت شیعی نیز طی ساعات آتی موضع نهایی خود نسبت به الزرفی و معرفی جایگزین وی را اعلام می کند.

صحنه سیاسی پیچیده ای که ممکن است شاهد شدت و اوج گیری تنش میدانی در میان سوال درباره ارتباط این دیدار با تب و شدت این صحنه، باشد اما برخی منابع سیاسی نیز تاکید می  کنند که این دیدار فقط جنبه سیاسی داشته است.

منبع
الاخبار

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 1 =

دکمه بازگشت به بالا