خبر اولسیاسی

آغاز تلاش ها در ائتلاف بناء برای دور نگه داشتن گروه های مسلح از بحران سیاسی در عراق

بیانیه هشت گروه مسلح در عراق باعث اختلافات شدید درون گروه‌های مخالف عدنان الزرفی شده و در نتیجه برگزاری جلسه آنان را که قرار بود شنبه شب برگزار شود منتفی کرده است.

میدل ایست نیوز: تلاش‌های سیاسی برخی نیروهای پارلمانی مخالف مأمورشدن «عدنان الزرفی» به تشکیل دولت جدید برای برگزاری جلسه‌ای در شنبه شب با هدف بررسی بحران سیاسی کشور و گزینه‌های جناح مخالف الزرفی و راه‌های یافتن جانشین برای او شکست خورد.

منابع سیاسی عراقی در بغداد خبر داده‌اند که بیانیه هشت گروه مسلح در عراق که همگی وابسته به ایران هستند که عصر شنبه (4 آوریل) منتشر شد و در آن نیروهای امریکایی در عراق اشغالگر و «عدنان الزرفی» «نامزد سازمان اطلاعات امریکا» خوانده شده باعث اختلافات شدید درون گروه‌های مخالف عدنان الزرفی شده و در نتیجه برگزاری جلسه آنان را که قرار بود شنبه شب برگزار شود منتفی کرده است.

یک عضو شاخص ائتلاف بناء، تشکلی متشکل از 9 فراکسیون ازجمله دولت قانون (نوری المالکی)، فتح (هادی العامری)، عطاء (فالح الفیاض)، صادقون (قیس الخزعلی)، سند (احمد الاسدی)، می‌شود، تأکید کرد که انتشار این بیانیه باعث اختلافات شدیدی شده چون بدون هماهنگی دیگر تشکل‌های سیاسی صادر شده و نشان‌دهنده تلاش خودسرانه برخی گروه‌های دارای شاخه نظامی برای ورود به بحران سیاسی در کشور و بالا بردن سطح تنش با امریکاست.

این مقام تأکید کرد که تشکل‌های سیاسی مخالف الزرفی هنوز نتوانسته‌اند بر سر جانشین وی به توافق برسند و اتهاماتی درباره تماس‌های پشت پرده آنها با الزرفی برای گرفتن پست و مقام در دولت وی میانشان ردوبدل می‌شود.

این عضو شاخص ائتلاف بناء تأکید کرد که صدور این بیانیه نشان می‌دهد که «گروه‌های مسلح بیش از پیش به انزوا کشیده می‌شوند و اتهامات مطرح‌شده درباره وابستگی آنها به ایران و بی توجهی‌شان به منافع عراق را در فضای سیاسی کشور تأیید می‌کند».

اما از آن سوی، منابعی از همان جناح مخالف الزرفی تأکید می‌کنند که این بیانیه نیروهای سیاسی دیگر را وادار می‌کند که تکلیف خودشان را روشن کنند، «چون این نیروها نمی‌خواهند تنش تازه‌ای در کشور ایجاد شود». به گفته این منابع، «تک‌روی در تصمیمات سیاسی همه نیروهای سیاسی شیعه را درگیر کرده و الزرفی از این وضعیت برای جلب نمایندگانی از دل تشکل‌های مخالف خود استفاده می‌کند و بهانه‌اش برای این کار «همین رفتارهای آشوب‌طلبانه گروه‌های مسلح» است.

این منابع تأکید می‌کنند که از شب گذشته تلاش‌هایی برای کنار زدن گروه‌های شبه‌نظامی و دور کردن آنها از دخالت در بحران سیاسی کنونی میان نیروهای سیاسی شیعی آغاز شده است.

شنبه شب، «محمد صالح العراقی»، بازتاب دهنده مواضع «سید مقتدی صدر» از امضاکنندگان بیانیه مزبور خواست که «توبه» کنند و افزود که آنها همچنان دنبال امتیاز گرفتن هستند.

«حامد الموسوی»، نماینده ائتلاف فتح، شاخه سیاسی الحشد الشعبی، با صدور بیانیه‌ای گفت که «عدنان الزرفی برای گرفتن رأی اعتماد به حمایت خارجی دل خوش کرده و در این مسیر شکست خواهد خورد» و افزود که اکثر تشکل‌های سیاسی شیعی و سنی و کرد مخالف الزرفی هستند و مدعی شد که شمار حامیان او در مجلس از تعداد انگشتان دو دست بیشتر نیست.

همزمان «عباس الزیدی»، عضو دفتر سیاسی کتائب سیدالشهداء نیز در مصاحبه‌ای گفت که «اشغالگران می‌کوشند اراده خود را بر ملت عراق تحمیل کنند» و افزود که «رفتار نیروهای سیاسی را زیر نظر داریم و کاری را که نتوان با سیاست پیش برد با نیروی نظامی حتما می‌توان پیش برد».

همزمان «کریم النوری»، سیاستمدار مستقل، در توئیتی به این‌گونه تهدیدها واکنش نشان داد و گفت که آیا این‌گونه اظهارات معنایی غیر از کودتای نظامی دارد؟

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا