خبر اولسیاسی

«عبدالمهدی»: تصمیم امریکا برای مذاکرات راهبردی با عراق تحولی مهم در روابط دو کشور است/ محور روابط عراق و امریکا باید دوستی و شراکت باشد

عبدالمهدی در جلسه شورای امنیت ملی عراق متن نامه ایالات متحده را قرائت کرد و آن را تحولی مهم در روابط دو کشور و ثبات منطقه دانست.

میدل ایست نیوز: شورای امنیت ملی عراق در جلسه ای به ریاست «عادل عبدالمهدی»، نخست وزیر دولت پیشبرد امور و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، موضوع روابط با ایالات متحده را بررسی کرد.

براساس بیانیه رسمی دفتر نخست وزیر عراق، عادل عبدالمهدی در این جلسه گفت که تنها دستور این جلسه بررسی پرونده روابط عراق با امریکا و آینده همکاری های اقتصادی و امنیتی دو کشور است.

او افزود که در این جلسه حضور نظامی امریکا «پس از شرایط دشواری که پیش آمد و شهید شدن افراد و خسارت هایی و بعد از مصوبه مجلس نمایندگان در سایه اهتمام ما به تصمیم گیری متحد و حفظ یکپارچگی ملی و رسیدن به توافقاتی که منافع عالی کشور را تأمین کند» بررسی می شود.

عبدالمهدی افزود که محور روابط دو کشور باید بر پایه دوستی و نه دشمنی و منافع عراق و ایالات متحده به عنوان دو دوست و دو شریک بنا نهاده شود و هدف از آن حفظ منافع دو کشور و منطقه و جهان باشد.

او گفت: «چند روز پیش درخواستی رسمی ازجانب ایالات متحده درباره تصمیم این کشور برای برقراری روابط راهبردی با عراق و تعیین وضعیت استقرار نیروهای امریکایی در عراق و آغاز مذاکرات میان هیئت های رسمی دریافت کردیم» و افزود که در مدت اخیر مقامات بلندپایه دو کشور تماس هایی با یکدیگر داشته اند.

او همچنین به خروج گسترده نیروهای خارجی از پایگاه های عراقی در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت که این اقدام طی مراسم رسمی و زیر سایه قانون و نظم اجرا شده است.

عبدالمهدی در این جلسه متن نامه ایالات متحده را قرائت کرد و آن را تحولی مهم در روابط دو کشور و ثبات منطقه دانست.

پیش از این «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد که «آمریکا پیشنهاد مذاکره با دولت عراق در نیمه ماه ژوئن را در سایه انتشار ویروس کرونا به این کشور مطرح کرده است.»

منبع
دفتر نخست وزیر عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − یک =

دکمه بازگشت به بالا