خبر اولسیاسی

گفت وگوی «مصطفی الکاظمی» با فعالان رسانه ای: نام اعضای کابینه مشخص شده/ باید گفت وگوی ملی داخلی در کشور راه بیندازیم

الکاظمی تأکید کرد که از مسائلی که برای وی اهمیت بسیار دارد گفت‌وگوی ملی داخلی است که در سال‌های گذشته خبری از آن نبوده است.

میدل ایست نیوز: «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر مأمور تشکیل کابینه عراق، در دیدار با شماری از فعالان رسانه‌ای و مطبوعاتی عراق به اولویت های دولت خود و چالش های پیش رویش پرداخت.

به گزارش «الشرق الاوسط» که نماینده آن در این جلسه حاضر بوده الکاظمی در این نشست تأکید کرد که نام وزرای دولتش مشخص شده و قرار است در این باره با تشکل‌های سیاسی مذاکره کند تا کابینه در کوتاه‌ترین زمان ممکن رأی بگیرد و از تشکل‌های سیاسی خواست که در شرایط کنونی کشور با وی همکاری کنند.

او افزود که دولتش فقط یک مأموریت دارد و آن اجرای انتخابات پیش از موعد و رسیدگی به چالش‌هایی است که تا دو ماه پیش هم مطرح نبود، یعنی ویروس کرونا و بحران اقتصادی ناشی از کاهش قیمت نفت.

الکاظمی تأکید کرده که مشکلات و بحران‌های فعلی در عراق نتیجه بنیان غلط روند سیاسی در سال 2003 بوده و افزوده که ایالات متحده در آن تاریخ توانست ساختار حکومت عراق را نابود کند اما آنچه به جای آن شکل گرفت نظام درستی نبود.

وی افزود که فردی منتخب صندوق‌های رأی نیست بلکه تشکل‌های سیاسی این مسئولیت را به وی واگذار کرده‌اند و تأکید کرد که این وضعیت مسئولیت وی را دوچندان می‌کند و «می‌توانم بگویم که من نخست‌وزیر بحران هستم و هیچ عصای جادویی برای حل مشکلات بدون یاری همه نیروهای سیاسی ندارم».

نخست‌وزیر مأمور تشکیل کابینه عراق درباره روابط کشورش با ایران و ایالات متحده گفت: «مذاکراتی جدی با ایالات متحده درباره وضعیت حضورشان در عراق خواهیم داشت، اما مهم‌ترین کاری که باید با جدیت پیگیری کنیم جلوگیری از تبدیل عراق به میدان تصفیه حساب‌هاست».

او افزود که با جدیت برای تقویت روابط عراق با کشور های عربی و اسلامی براساس منافع مشترک تلاش خواهد کرد و گفت که زبان اقتصاد و سرمایه‌گذاری زمینه مناسبی برای این روابط برقرار می کند به‌خصوص که دیگر نمی‌توان نفت را تنها منبع درآمد کشور نگه داشت.

الکاظمی تأکید کرد که از مسائلی که برای وی اهمیت بسیار دارد گفت‌وگوی ملی داخلی است که در سال‌های گذشته خبری از آن نبوده و این گفت‌وگوها می تواند به دیدگاهی ملی بینجامد که بتوان با آن ساختار دولت را به‌صورتی صحیح ساخت و افزود که راهی جز پروژه فراگیر ملی و فراقومیتی و فرامذهبی وجود ندارد.

او انحصار سلاح به دست دولت را یک اولویت بسیار مهم دانست که باید راه حلی واقعی برای آن پیدا کرده و افزود که با جدیت و از طرق مسالمت‌آمیز برای این منظور تلاش خواهد کرد و در این باره بین افراد یا عشایر یا گروه‌های مسلحی که حمل سلاح را به حضور نیروهای خارجی در کشور مربوط می‌دانند فرقی نمی‌بیند که این هم موضوع دیگری است که خود باید با جدیت درباره آن با آنها مذاکره کرد به‌خصوص که دولت تلاش می‌کند که همه انواع حضور ناموجه خارجی در کشور را پایان دهد.

او معیارهای خود برای انتخاب وزرا را پاکدستی و توانمندی دانست و گفت که هرچند این دو تعبیر در عراق مبتذل شده اما سعی می‌کند در مذاکراتش با تشکل‌های سیاسی این دو شاخصه را در نظر بگیرد.

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا