اجتماعیاقتصادیخبر اول

وضعیت اسفناك مراکز درمانی در عراق

تعداد بیمارستان ها در عراق، در دو نوع آن به 281 بیمارستان می رسد و مجموع آن 0.7 درصد به ازای هر 100 هزار نفر است که درصدی بسیار پایین است.

میدل ایست نیوز: به گزارش وبگاه خبری صوت العراق، بر اساس گزارش «دکتر علاء الدین العلوان»، وزیر سابق بهداشت و محیط زیست، بی توجهی دولت های پی در پی به بخش بهداشت و سلامت و به ویژه بودجه پایین در سال های گذشته به زیر ساخت های ناکافی از بیمارستان ها و مراکز مراقبت های بهداشتی اولیه منجر شده است که از عدم استحکام و کمبود نیروهای انسانی و توزیع نامناسب آنها رنج می برند.

این امر، شکاف های بزرگی در خدمات بهداشتی پیشگیرانه و خدمات درمانی و بارمالی سنگینی بر قشر ضعیف جامعه به علت هزینه های تحمیل شده بر بیماران و افزایش میانگین هزینه های آزاد درمانی ایجاد کرده است.

سازمان های بهداشتی بین المللی تاکید می کنند که بیش از 70 درصد از هزینه های مراقبت های درمانی به عهده بیماران عراقی یا نزدیکان آنهاست، با این که سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که برای تضمین پشتیبانی مالی و اجتناب از دچار شدن به فقر و نیازمندی، این مبلغ به بیش از 30 درصد افزایش نیابد.
تعداد بیمارستان ها در دو نوع آن( خدمات بهداشتی ثانویه و ثالثه) به 281 بیمارستان می رسد و مجموع آن 0.7 درصد به ازای هر 100 هزار نفر است که درصدی بسیار پایین است.

این گزارش تاکید می کند که زیرساخت های بهداشتی از عدم بازسازی ساختمان ها و سرویس های بهداشتی و توسعه آنها و همچنین از کمبود شدید دستگاه ها و لوازم پزشکی رنج می برد و این امر در کل به کاهش سطح و کیفیت خدمات درمانی ارائه شده می انجامد.

این گزارش همچنین به تعداد کودکان فوت شده در عراق می پردازد که همچنان و به شکل قابل ملاحظه ای از بیشتر کشورهای منطقه بیشتر است و این گزارش تاکید می کند که یک سوم مادران از مراقبت های بهداشتی کافی در حین بارداری برخوردار نیستند.

به گزارش وبگاه خبری اولترا صوت، کمبود شدید دارو و پزشک و لوازم ضروری در بیمارستان های عراق علاوه بر ازدحام شدید بیماران و مراجعه کنندگان، بیماران عراقی را به سفر به هند برای درمان و یا نزدیک ترین کشور، ایران وادار می کند.

این مسئله با مرگ رسمی پروژه های بیمارستان های 400 تخته در بغداد و تعدادی از استان های کشور که پیش از این با اختصاص بودجه مالی فراوان اعلام شده بود، همراه شده است.

به گزارش وبگاه خبری العربی الجدید، مدت هاست که در عراق درباره بخش بهداشت و درمان کشور و فساد رخنه کرده در آنچه به تازگی آشکار شده صحبت می شود و شاید اثبات آن، بیمارانی هستند که حالشان رو به وخامت است و بیمارستان هایی که زیر ساخت های آنها فرسوده شده است و تعداد شهروندانی که برای دریافت خدمات درمانی با هزینه شخصی خود به کشورهای مختلف از جمله ایران و ترکیه و اردن و لبنان می روند.

فساد بخش بهداشت و سلامت به معنای فساد در وزارت بهداشت عراق است. برخی سیاستمداران عراق از وجود پروژه های دروغین برای ساخت بیمارستان ها در کشور که هزینه های گزافی برای دولت داشته است، پرده برداشتند.

«فائق الشیخ علی»، نماینده مجلس عراق در حساب تویتر خود بر این امر تاکید کرد و به وجود سه بیمارستان غیر واقعی اشاره کرد که 400 ملیون دولار برای دولت هزینه در بر داشته و در ظاهر به ساخت و کادر درمانی و دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی اختصاص یافته که در واقع وجود نداشته است.

مسئولی عراقی در دفتر بازرس کل وزارت بهداشت که ترجیح داد نامش فاش نشود به العربی الجدید گفت: بودجه وزارت بهداشت در پنج سال گذشته حدود شش ملیارد دولار بوده است که تنها در سال 2019 یک ملیارد و 600 ملیون دلار بود، با این وجود، شاهد هیچ بهبودی در بخش بهداشت و سلامت نبودیم و همچنان نه بیمارستانی در این سال ها ساخته شد و نه هیچ بهبودی در خدمات ارائه شده ایجاد شد.

کمبود دارو رنج بیماران را دوچندان می کند و بیماران دارای بیماری های خاص داروهای درمانی خود را در بیمارستان های دولتی نمی یابند، از جمله بیماران سرطانی و تالاسمی. «طالب طاهر»، سخنگوی انجمن بیماران تالاسمی تاکید کرد تعداد بیماران تالاسمی در کل استان های عراق از 29 هزار بیمار فراتر می رود و کمبود شدیدی در داروهای مورد نیاز وجود دارد.

استان های آزاده شده از سازمان تروریستی داعش افزون بر کمبود دارو، رنج دیگری را متحمل می شوند. «سیف البدر»، سخنگوی سابق وزارت بهداشت عراق در گفتگویی با نون پست گفت: استان نینوا شاهد ویرانی تمامی مراکز درمانی تخصصی خود بوده است و از میان مراکز ویران شده در موصل، مرکز درمانی جراحی قلب و بیماری های کلیه و بیماری های سرطانی و دیابت و غیره است.

استان نینوا، دومین استان بزرگ عراق از کمبود شدید بیمارستان ها و تخت های بیماران رنج می برد و بر اساس گفته «دکتر فلاح الطائی»، مدیر کل سابق سازمان بهداشت نینوا، 18 بیمارستان در نینوا به طور کامل ویران شده و موصل در حال حاضر دارای 1700 تخت است، در حالی که پیش از جنگ این عدد از 6 هزار تخت فراتر می رفت.

به گزارش وبگاه خبری العربی الجدید، زیرساخت های فرسوده بیمارستان های دولتی عراق از جانب شهروندان به یک موضوع رسانه ای در شبکه های اجتماعی تبدیل شده است و مردم ، تصاویر یا ویدیوهایی را منتشر می کنند که در آنها گربه ها و سگ ها و کفتارها و مارها و عقرب ها و موش ها در بیمارستان ها دیده می شوند و گویای بی توجهی و  عدم رعایت نظافت و بهداشت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 20 =

دکمه بازگشت به بالا