میدل ایست نیوز: به نوشته وبگاه النبأ، با وجود اقدامات پیشگیرانه برای مهار شیوع بیماری همه گیر و کشنده کووید- 19 در میان مردم، ویروس کرونا روند صعودی مداومی را در کشورهای مختلف جهان داشته است.
ستاد بحران در عراق برای کاهش پیامدهای این ویروس و جلوگیری از تشدید بحران اپیدمی این بیماری و حفظ سلامت شهروندان، اقدامات بسیاری انجام داده است.
این اقدامات در همراهی با توصیه های سازمان بهداشت جهانی که بر اجرای تمامی اقدامات پیشگیرانه و احتیاطی با هدف حمایت ملت ها از خطرات بیماری تاکید دارد، انجام شده است، علاوه بر تصمیمات پیشین ستاد بحران که شامل تعطیلی ساعت کار اداری همه دانشگاه ها و مدارس و کاهش ساعت کاری برخی وزارتخانه ها به نصف ساعت اداری و ممانعت از سفر بوده است.
به گزارش وبگاه خبری العربی الجدید، «جعفرعلاوی»، وزیر بهداشت سابق عراق تاکید کرد کشورش در مهار ویروس کرونا در مقایسه با بیشتر کشورهای همسایه و اروپا موفق بوده و در حاشیه افتتاح بیمارستانی برای قرنطینه در بغداد، در گفت و گو با العربی الجدید گفت: تعداد روزانه مبتلایان جدید بین 25 تا 40 نفر است و با توجه به مقیاس های بین المللی عددی اندک است.
علاوی در ادامه افزود: وزارت بهداشت از کمبود امکانات و وخامت شرایط مالی رنج می برد ولی پس از دریافت کمک های مالی از برخی کشورها از جمله کویت و ایالات متحده آمریکا و همچنین دریافت کمک هایی از جانب بانک ها و شهروندان، شرایط بهبود پیدا کرده و اکنون بودجه ما برای چند ماه کافی است و ما به دنبال فراهم کردن مکان هایی برای قرنطینه مبتلایان هستیم. باید هر مبتلا دارای اتاق و تخت و غذای مناسب باشد.
وزیر بهداشت عراق ازهمکاری شهروندان در اجرای منع رفت و آمد که به کاهش تعداد مبتلایان به ویروس انجامید، تجلیل کرد.
وزیر بهداشت سابق عراق تاکید کرد منع رفت و آمد تدریجی، در صورت موفقیت ادامه خواهد یافت و اجرای آن پس از پایان ماه رمضان تمدید خواهد شد و وزارتخانه وضعیت شهرها و تعداد مبتلایان را تحت نظر دارد.
وی در ادامه افزود تا کنون در مبارزه با این بیماری موفق بوده ایم و در صورت تغییر شرایط، اقدامات سخت گیرانه قبلی ازجمله منع رفت و آمد و بستن مرزها را از سر خواهیم گرفت.
به گزارش وبگاه اخبار سازمان ملل متحد، «ادهم اسماعیل»، نماینده سازمان بهداشت جهانی در عراق گفت: گاهی بیماری نعمتی از جانب خداست و این ویروس بر همه سازمان های بهداشتی قوی و ضعیف غلبه کرده، زیرا که بهترین راه مقابله، پیشگیری یا جلوگیری از ابتدا بر اساس توصیه های سازمان بهداشت جهانی است.
ما در عراق آمادگی پذیرش تعداد بسیار بیماران را نداریم، به همین دلیل اقدامات سختگیرانه ای برای ممانعت از ورود ویروس به عراق انجام دادیم و بی شک تصمیمات سخت و شجاعانه ای گرفتیم.
اکنون اگر به کل کشورها و به ویژه کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه بنگریم، متوجه می شویم که عراق، اولین کشوری بود که از سفر به ایران و از ایران به داخل کشور ممانعت کرد، با وجودی که در ابتدا شمار مبتلایان در ایران اندک بود.
بسیاری از این تصمیم متعجب شدند ولی ما نگاه وسیعی داشتیم، چرا که طول مرزی عراق با ایران 1400 کیلومتر است و مسافرینی دائم در حال رفت و آمد میان دو کشور هستند و تصمیم ما برای توقف انتشار بیماری، تصمیمی خردمندانه بود و این امر، علت کاهش تعداد مبتلایان در عراق بود.
به گزارش وبگاه خبری الجزیره، «ادهم اسماعیل»، نماینده سازمان بهداشت جهانی در عراق گفت: دو عامل باعث افزایش تعداد بهبودیافتگان در عراق است، اول اجرای یک پروتوکول درمانی ترکیبی از چین و ایران، با تاکید بر این امر که عراق از تجربیات این کشورها در پروتوکول درمانی و آنالیز بیماری استفاده کرده است و از نقطه ای آغاز کرده که دیگران به پایان رسیده بودند و افزود عامل دوم این است که عراق دارای کادر پزشکی و متخصصین اورژانس عالی و توانمندی است که در بیشتر کشورهای منطقه وجود ندارد.
به گزارش وبگاه خبری الیوم السابع، «ریاض عبدالامیر»، مدیر کل اداره بهداشت در وزارت بهداشت عراق تاکید کرد اقدامات سختگیرانه ای برای توقف روند افزایش میانگین مبتلایان به ویروس کرونا در مدت اخیر انجام خواهد گرفت و عبدالامیر در بیانیه ای که خبرگزاری ملی عراق روز دوشنبه منتشر کرد، گفت: وضعیت بیماری همچنان ناپایدار است و سازمان بهداشت دو گزینه دارد، منع رفت و آمد کامل یا منطقه ای، در مناطقی که بر خلاف اقدامات پیشگیرانه عمل کرده و باعث افزایش مبتلایان شده است، تعطیلی و ممنوعیت کامل که به کادر بهداشت فرصت کنترل بیماری را می دهد.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به دو دلیل افزایش یافته است، اول افزایش تست ها و دوم بی توجهی به اقدامات پیشگیرانه.
وی افزود علاوه بر افزایش تعداد مسافران وسایل نقلیه، بسیاری از رستوران ها و مراکز خرید و بازارها بازگشایی شده است که همه این موارد، خطری در انتشار ویروس کرونا است.
عبدالامیر در ادامه تاکید کرد پروازها همچنان برای مسافران مسدود است و همچنین ساعت های ممنوعیت تمدید خواهد شد و برای اجرای منع رفت و آمد کامل در عید فطر و برخورد با متخلفین تصمیم گرفته شده است.
مدیر کل اداره بهداشت عراق افزود بیشترین تعداد مبتلایان در شهر صدر و زعفرانیه و رشاد در بغداد و همچنین در هارثه در بصره ثبت شده است.