خبر اولسیاسی

بازگشت ترورها به عراق: داعش و شبه نظامیان مشکوک در دایره اتهام

برخی شواهد نشان می دهد که بخشی از این عملیات کار گروه های شبه نظامی در عراق است و با انگیزه های سیاسی و فرقه ای انجام می شود.

میدل ایست نیوز: برای دومین ماه پیاپی نیروهای امنیتی عراق موارد تازه ای از ترور افراد را ثبت می کنند. مواردی که استان های دیالی و کرکوک در صدر آنها هستند و معمولا شامل فعالان سیاسی و حقوقی و نیز کسانی که با عشایر علیه گروه تروریستی داعش همکاری کرده اند می شود.

پلیس و دستگاه های امنیتی عراق نوعا این حوادث را به گروه تروریستی داعش نسبت می دهند که در هفته های اخیر بر شمار عملیات خود در عراق افزوده است. اما برخی شواهد نشان می دهد که بخشی از این عملیات نیز کار گروه های شبه نظامی غیرقانونی در عراق است و با انگیزه های سیاسی و فرقه ای انجام می شود.

یک مقام بلندپایه در وزارت کشور عراق گفت که از آغاز ماه جاری میلادی تا کنون 11 مورد ترور در استان های دیالی (مرکز آن: بعقوبه)، صلاح الدین (مرکز آن: تکریت)، و کرکوک (مرکز آن: کرکوک) ثبت شده است که اکثرا فعالان سیاسی و اجتماعی و افراد عشایری و نیروهای سیاسی را هدف قرار داده و تازه ترین مورد «داود الحمدانی»، وکیل و نامزد انتخابات مجلس، در شرق بعقوبه بود.

این مقام تأکید کرد که همه این اقدامات تروریستی دانسته شده اما بخشی از آن کار شبه نظامیان مسلح است و برای آنکه پرونده به مجادلات سیاسی کشور کشیده نشود ذیل عنوان تروریسم پرونده بسته می شود.

او افزود که این ترورها به روش های گوناگون مانند حمله به خانه یا بستن راه خودروی حامل افراد یا کار گذاشتن بمب کنار جاده ای انجام می شود و در این روش ها داعش و گروه های شبه نظامی مانند هم عمل می کنند.

«اسامه النجیفی»، رئیس اسبق مجلس عراق، در واکنش به ترور داود الحمدانی که از سران «جبهه نجات و توسعه» (به ریاست النجیفی) در استان دیالی بود و داعش عامل آن دانسته شد نوشت: «قتل رئیس دفتر جبهه نجات و توسعه در استان دیالی کار شبه نظامیان خارج از کنترل بوده است». او این «جنایت وحشیانه» را اقدامی تروریستی و خلاف قانون و اخلاق دانست و دولت و دستگاه های امنیتی را در معرفی قاتلان مسئول شمرد.

«احمد العبیدی»، عضو سابق ائتلاف «القوی العراقیه» در استان دیالی گفت که ترورهایی که اخیرا انجام شد نشانه های گروه های مسلح را دارد و برخی از آنها در نزدیکی پست های بازرسی پلیس و ارتش رخ داده است.

او گفت که نیروهای امنیتی برای آنکه درگیر مشکلات جانبی نشوند این حملات را به داعش نسبت می دهند تا پرونده زودتر بسته شود و افزود که برخی از قربانیان نقش مهمی در بازگشت ثبات به شهرهایشان داشتند و در مناطقی کشته شده اند که در کنترل گروه های مسلح بوده است.

«ناهده الداینی»، نماینده مجلس عراق، نیز در بیانیه ای به مناسبت ترور داود الحمدانی، این اقدام را «زنگ خطری درباره ترور نامزدهای پاکدست در آستانه انتخاباتی مهم خواند» و از «بی مبالاتی دستگاه های امنیتی» انتقاد کرد.

«ماجد العزاوی» از شیوخ عشایر دیالی نیز در گفت وگو با «العربی الجدید» تأکید کرد که شبه نظامیان در برخی شهرهای این استان فعالیت خود را از سرگرفته اند و بهانه آنها فعالیت دوباره داعش است.

او گفت که این مناطق شب ها به شهر وحشت تبدیل می شود چون این شبه نظامیان دست به عملیات ترور سازماندهی شده می زنند. دولت باید برای پایان دادن به این رفتار، قانونی وارد عمل شود و آنها را از شهر بیرون کند و امنیت شهرها را به پلیس دهد.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − شش =

دکمه بازگشت به بالا