اجتماعیخبر اول

ایرانی‌ها به عراق سفر نکنند/پیاده‌روی اربعین در هاله‌ای از ابهام

مسئولان ستاد بحران در عراق با توجه به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در این کشور و ادامه محدودیت‌ها، تصمیم‌گیری درباره مراسم اربعین را در مقطع کنونی دشوار دانستند.

میدل ایست نیوز: کشور عراق با توجه به نبود زیرساخت‌های بهداشتی کافی در این کشور، از ابتدای شیوع ویروس کرونا اقدامات سخت گیرانه‌ای را در پیش گرفته است.

با وجود ادامه برخی تمهیدات، به تازگی وزارت بهداشت اعلام کرده که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به دو دلیل افزایش یافته است، اول افزایش تست‌ها و دوم بی‌توجهی به اقدامات پیشگیرانه.

در حال حاضر تمهیدات سخت‌گیرانه در شهرهایی که ابتلاء بیشتر بوده ادامه دارد. منع آمد و شد بین شهرها، محدودیت در تردد درون شهری، جلوگیری از فعالیت رستوران‌ها و مراکز خرید از جمله تدابیری اتخاذ شده است که همچنان ادامه دارد. اما در برخی از شهرها شاهد کاهش محدودیت‌ها هستیم، به عنوان مثال قبرستان وادی السلام تنها برای زیارت اهالی نجف بازگشایی شده است.

اما محدودهای اعمال شده برای سفر اتباع خارجی به عراق همچنان ادامه دارد. در گفت وگو با سفارت عراق در ایران مسئولان بخش ویزا در این سفارتخانه اعلام کردند که تا اطلاع ثانوی صدور ویزا متوقف شده است و اینکه این روال تا چه زمانی ادامه داشته باشد به تصمیمات بغداد و ستاد بحران در عراق بستگی دارد.

همچنین یک مقام عراقی در گفت وگو با خبرنگار میدل ایست نیوز درخصوص احتمال لغو پیاده‌روی اربعین گفت: در حال حاضر امکان پیش‌بینی شرایط و تصمیم‌گیری درباره این موضوع وجود ندارد و با توجه به شرایط و میزان شیوع ویروس کرونا در مقطع زمانی نزدیک به اربعین در این خصوص تصمیم‌گیری خواهد شد.

هم اکنون علاوه بر مرزهای هوایی، مرزهای زمینی نیز برای تردد و سفر به عتبات عالیات بسته است و امکان تردد وجود ندارد و توافقات صورت گرفته بین مقامات ایرانی و عراقی درباره بازگشایی برخی از مرزها تنها برای مبادله کالاست.

در حال حاضر با توجه به محدودیت‌ها و عدم وجود زیرساخت مناسب بهداشتی در عراق، سفر به عتبات عالیات تا پیش از کنترل و ریشه‌کنی کامل ویروس کرونا توصیه نمی‌شود.

با توجه به اینکه ایران و عراق همواره در بحران ها یار و یاور یکدیگر بودند، انتظار می‌رود که در مقطع کنونی نیز دولت و ملت دو کشور با انتقال تجربیات و یاری یکدیگر در پایبندی به محدودیت‌های اعلام شده، این مرحله دشوار را نیز پشت سر گذارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا