اجتماعیاقتصادیخبر اول

تاثیر کرونا بر گردشگری جهان عرب

انتظار می رود تعداد گردشگران از کشورهای عربی، نسبت به سال گذشته به میزان 40 درصد کاهش یابد.

میدل ایست نیوز: به گزارش وبگاه خبری الجزیره، از مغرب تا استانبول، تونس، مصر، لبنان و همچنین اردن، مقصدهای گردشگری برجسته عربی و اسلامی هستند که تحت تاثیر پیامدهای منفی ویروس کرونا قرار گرفته اند و در پی آن، هزاران رزرو و صدها سفر لغو شده است و شغل ها و کارگران بسیاری تعطیل شده اند و همچنان لیست خسارت ها، روز به روز در حال افزایش است.

به گزارش وبگاه اخبارالیوم، سازمان گردشگری عربی و سازمان حمل و نقل هوایی عرب، گزارشی درباره آثار ویروس کرونا بر دو بخش گردشگری و حمل و نقل هوایی صادر کرد.

بر اساس این گزارش انتظار می رود تعداد گردشگران از کشورهای عربی و به آنها، نسبت به سال گذشته به میزان 40 درصد کاهش یابد و از درآمدهای حاصل از آن به میزان حدود 28 ملیارد دولار کاسته شود و همچنین سهم بخش حمل و نقل هوایی در تولید ناخالص داخلی کشورهای عربی حدود 65 ملیارد دولار کاهش یابد.

این گزارش افزود سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی، گروهی متشکل از 14 کشور عضو سازمان را تشکیل داده است و هدف از تشکیل این گروه، اجرای اقدامات اساسی در حفظ سلامت مسافرین و کارکنان حوزه هواپیمایی، هماهنگ با دستورالعمل های بهداشتی بین المللی و کمک به از سر گیری سفرهای هوایی و بهبود بخش حمل و نقل هوایی است.

با وجود توقف حمل و نقل هوایی مسافرین، برخی کشورها به انتقال اتباع خود از طریق پروازهای چارتر روی آوردند و توصیه های بهداشتی سازمان بهداشت جهانی و آژانس ایمنی هوانوردی اروپا را برای حفظ سلامت کارکنان و خدمه هواپیماها و مسافرین پروازها اجرا کردند.

در ادامه، این گزارش بر تاثیر ویروس کرونا بر بخش گردشگری و سفر در جهان عرب تاکید کرد و افزود انتظار می رود سهم گردشگری و سفر در کل تولید ناخالص داخلی جهان عرب در سال 2020 نسبت به سال 2019 حدود 126 ملیارد دولار آمریکایی کاهش یابد که حدود 4 ملیون شغل را در معرض خطر قرار می دهد، علاوه بر آن، سرمایه گذاری در بخش گردشگری و سفر در جهان عرب را حدود 25.4 ملیارد دولار در سال 2020 در مقایسه با سال 2019 کاهش می دهد و همچنین انتظار می رود درآمد حاصل از گردشگری بین المللی در سال 2020 در مقایسه با سال 2019 بین 50 تا 60 ملیارد دولار کاهش یابد.

به گزارش وبگاه ایندیپندنت عربی، بخش گردشگری و سفر بیشترین زیان را از انتشار کووید-19 دیده است و در پی آن، دولت ها اقدامات سخت گیرانه ای برای مقابله با انتشار ویروس در پیش گرفته اند و همچنین هتلداران اقدامات لازم را برای مقابله با بحران ایجاد شده از توقف کامل بخش گردشگری و سفر انجام داده اند.

به گزارش وبگاه الیوم السابع، سازمان گردشگری عربی در مورد شروط از سرگیری فعالیت هتل ها و هتل آپارتمان ها و استراحتگاه های گردشگری برای بازگشت و بهبود اقتصادی از بیماری کرونا، پیشنهادی را با کشورهای منطقه مطرح کرده است تا با رعایت همه دستورالعمل های سلامت و بهداشت، اطمینان خاطر مسافران فراهم شود.

این پیشنهاد حاوی 10 بند است و شامل همه اقدامات لازم برای میهمان، از ابتدای ورود تا لحظه خروج است و عبارت از بازگشایی هتل ها به شرط فراهم کردن مواد ضدعفونی کننده و دستگاه های معاینه میهمانان و دریافت مجوزهای بهداشتی لازم از ارگان های مربوطه، فراهم کردن مطب و پزشک در هتل و تضمین سلامت آب مخزن ها و عاری بودن آنها از میکروب ها است.

به نوشته وبگاه روزنامه الشرق الاوسط، کشتی های گردشگری آلوده به بیماری، هواپیمایی که پس از سرفه های شدید یکی از سرنشینان، فرود اضطراری انجام می دهد، همگی قسمت های مختلف یک سریال ترسناک است که جهان، صحنه نمایش آن و کرونا قهرمان آن است.

این حوادث بسیاری از مردم دهکده جهانی را به لغو برنامه های سفر و تعویق آنها تا زمانی نامعلوم ترغیب کرد.
سفرهای بین المللی تنها به پروازهای ضروری و پروازهای برگشتی محدود شد و کشورها مرزهای خود را بستند و برخی دیگر برای مسافرین تازه ورود، قرنطینه اجباری قرار دادند.
در حالی که کشورها برای همزیستی با بیماری کرونا که به مرگ صدها هزار نفر انجامید، آماده می شوند، بخش گردشگری و هواپیمایی برای خوگرفتن با شرایط جدید که ممکن است ماه ها یا حتی سال ها به طول بینجامد و برای پشت سر گذاشتن شرایط رکود و بر اساس اعلام سازمان گردشگری جهانی از آغاز سال 2020، 80 ملیارد دولار و به میزان 22 درصد از گردشگران بین المللی هزینه کرده است.

بخش گردشگری در کشورهای عربی از نفرین این بیماری در امان نمانده است و سعی می کند با فعال کردن گردشگری داخلی، فصل مرخصی های تابستانی را از دست ندهد و قسمتی از خسارت های خود را جبران کند و به تدریج فعالیت عادی خود را از سر گیرد ولی موفقیت این کار به تحولات بیماری و تاثیر آن بر اجرای محدودیت های اجباری در سفر و رفت و آمد، در کنار اطمینان خاطر گردشگران به پایبندی این بخش به اجرای کامل دستورالعمل های بهداشت و پیشگیری در مکان های کار و تفریح بستگی دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

دکمه بازگشت به بالا