
میدل ایست نیوز: نمایندگان پارلمان و سیاسیون عراق نسبت به قانون قیصر که شامل تحریم های امریکا علیه نظام سوریه و حامیان آن است نگرانند، به خصوص پس از آنکه این قانون تحریم هایی را علیه حامیان مالی و نظامی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه اعمال خواهد کرد.
مقامات عراق نگرانند این تحریم ها شامل گروه های شبه نظامی عراق که در سوریه می جنگند بشود و از آنجایی که این گروه ها زیر نظر الحشد الشعبی هستند که سازمانی دولتی در عراق است نمایندگان پارلمان این موضوع را مشکل ساز می دانند.
گروه های شبه نظامی عراق سال هاست که در حمایت از نظام سوریه در این کشور می جنگند که از جمله این گروه های 12 گروه عضو الحشد الشعبی است که ماهانه از دولت عراق حقوق دریافت می کنند.
به گفته یک منبع در دبیرخانه شورای وزیران در گفت وگویی با العربی الجدید قانون جدید امریکا علیه نظام سوریه بر سر راه همکاری میان عراق و سوریه مانع تراشی خواهد کرد که احتمالا اتاق همکاری اطلاعاتی مشترک میان دو کشور و تعاملات مالی عراق با بانک های سوری جزء این همکاری ها باشد.
وی نتیجه اجرای این قانون را مانند نتیجه تحریم های امریکا علیه ایران دانست با این تفاوت که نوع تعاملات تجاری و مالی ایران و عراق با عراق و سوریه فرق می کند.
این مسئول گفت که عراق تاکنون هشداری از امریکا در خصوص این قانون دریافت نکرده است اما احتمال دارد گروه های شبه نظامی عراق که ماهانه از دولت حقوق دریافت می کنند و در سوریه می جنگند در رأس مسائلی باشد که امریکایی ها مطرح خواهند کرد و در صورت همراهی دولت عراق با امریکا در این زمینه احتمالا بحرانی سیاسی میان دولت و نیروهای سیاسی طرفدار ایران به وجود خواهد آمد.
«علی البدیری»، نماینده پارلمان عراق تاکید کرد هر تصمیم امریکا یا قانون بین المللی که کشور همجوار را هدف قرار دهد حتما بر عراق نیز تاثیر خواهد گذاشت از این رو ممکن است قانون قیصر بر مبادلات تجاری و مالی میان عراق و سوریه تاثیر بگذارد.
البدیری اشاره کرد این قانون برای گروه های شبه نظامی عراق که حامی نظام سوریه هستند مشکل ساز خواهد بود زیرا برخی از این گروه ها در زیر سایه الحشد الشعبی به عنوان سازمانی دولتی بر اساس قانون فعالیت می کنند.
وی سیاست امریکا را واضح و اعلام شده خواند و گفت این سیاست هدفش کنترل بر عراق و محیط آن و هر کشوری است که اعلام دشمنی با امریکا کرده است و علیه آن مبارزه مسلحانه می کند.
«حاکم الزاملی»، رئیس سابق کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق گفت امریکایی ها در گذشته برخی عراقی ها را تحریم کردند اما اتفاقی رخ نداد و اکنون اگر این قانون شامل برخی عراقی ها شود حتما هدف از آن در مرتبه اول ضربه زدن به طرفداران ایران است.
«حسن شاکر»، نماینده ائتلاف فتح در پارلمان عراق اظهار داشت عراق هیچ ارتباطی با تحریم های امریکا علیه سوریه ندارد زیرا این قانون هدفش تضعیف مقاومت اسلامی است.
وی از دولت عراق خواست از راه های سیاسی و دیپلماتیک برای مخالفت با قوانین این چنینی استفاده کنند.
شاکر افزود امریکا فقط به دنبال تسلط بر ملت ها و آزارشان است و همچنان اثر تحریم ملت عراق در دهه 90 قرن گذشته علاوه بر تحریم های آن علیه ایران وجود دارد.
«کاطع الرکابی»، نماینده ائتلاف دولت قانون نیز با رد سیاست های تحریمی امریکا علیه ملت عراق در دهه 90 قرن گذشته تاکید کرد عراق به قانون قیصر که تحریم های امریکایی علیه سوریه است پایبند نخواهد بود.
«علاء الفتلاوی»، استاد پژوهش های استراتژیک دانشگاه «النهرین» در این خصوص گفت که قانون قیصر که تحریم های اقتصادی بر نظام سوریه است ابعاد سیاسی و امنیتی نیز دارد، این قانون فقط به کاهش حرکت سران نظام سوریه اکتفا نکرده بلکه همه طرف ها و شخصیت های حامی نظام را حتی در خارج از سوریه شامل شده است.
الفتلاوی اشاره کرد تبعات این قانون گریبان کشورهایی مثل عراق و لبنان را که گروه های شبه نظامی آن ها در سوریه می جنگند خواهد گرفت و در صورت اصرار این نیروها بر ادامه فعالیتشان در سوریه، عراق در وضعیت سختی قرار خواهد گرفت.
وی اشاره کرد با بررسی سخنان و اظهارات نمایندگان و سیاسیون طرفدار ایران می توان نتیجه گرفت این نیروها از احتمال تحریم گروه های شبه نظامی عراق توسط قانون قیصر بیم دارند.
وی افزود بر کسی پوشیده نیست که اقدام اخیر امریکا برای کاهش نفوذ ایران در منطقه از طریق هدف قرار دادن متحدانش است.
الفتلاوی ادامه داد امریکایی ها نباید نادیده بگیرند که گروه های شبه نظامی عراق کنترل مرزها و بخش های مرزی وسیعی به خصوص مرز با سوریه را در دست دارند و این امر همه احتمالات برای هدف قرار دادن این نیروها را نیز به دنبال دارد.