اجتماعیخبر اول

علل افزایش بی سابقه کرونا در عراق

عراق از نظر بیشترین تعداد مبتلایان کلی به ویروس کرونا در رتبه 36 جهان قرار گرفت.

میدل ایست نیوز: به گزارش وبگاه روزنامه شرق الاوسط، وزارت بهداشت عراق به علت افزایش تعداد مبتلایان و فوت شدگان ویروس کرونا در کشور تحت فشار بسیاری قرار دارد و این امر باعث به راه افتادن کمپینی توسط  برخی فعالان شد که خواستار برکناری «حسن التمیمی»، وزیر بهداشت عراق بودند که ریاست تیم کمیته بحران را به عهده دارد و اعتقاد بر آن است که تا کنون در این امر شکست خورده و آنچه برای مقابله و مهار شیوع ویروس کرونا لازم بوده، انجام نداده است.

در کنار افزایش تعداد مبتلایان و فوت شدگان کرونا و نگرانی های مردمی ناشی از آن، درگذشت «احمد راضی»، ستاره بین المللی سابق فوتبال عراق پس از ابتلا به ویروس کرونا باعث افزایش نارضایتی ها و درخواست ها برای برکناری وزیر بهداشت شد که به عدم رسیدگی به بیماران مبتلا به ویروس و کوتاهی در فراهم آوردن حداقل مراقبت درمانی لازم برای آنها متهم است.

ده ها نفر از طرفداران باشگاه ورزشی الزورا در میدان التحریر، در مرکز بغداد و روبه روی ساختمان وزارت بهداشت تظاهرات کردند و خواستار برکناری وزیر بهداشت شدند و او را مسئول درگذشت احمد راضی دانستند.

درگذشت احمد راضی، جنجال گسترده ای در مورد بحران نظام بهداشت عراق که سالها از مشکلات متعدد ناشی از فساد و سوء مدیریت رنج می برد، ایجاد کرد و اکنون شیوع بیماری کرونا، شرایط موسسه های بهداشتی فرسوده را پیچیده تر کرده است.

از سوی دیگر وزیر بهداشت درباره آخرین اطلاعات بیماری در کشور و انتقاد های صورت گرفته از وزارت بهداشت در شبکه های اجتماعی مختلف گفت: این امر باعث تشویش افکار عمومی است و همه ما را از هدف مشترکمان دور می کند.

وی افزود در روزهای گذشته شاهد افزایش بی سابقه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا بوده ایم و این امر نشان می دهد که کشور به مرحله اوج شیوع بیماری نزدیک می شود که خطر بزرگی برای شهروندان و باعث فشار مضاعف بر نظام بهداشت کشور است.

وی نسبت به آثار فاجعه بار ناشی از ادامه بی توجهی و کم اهمیت انگاشتن دستورالعمل های بهداشتی توسط شهروندان هشدار داد.

به گزارش وبگاه آرتی عربی، حسن التمیمی در نشستی مطبوعاتی گفت: تلاش هایی برای برپایی سریع بیمارستان هایی با ظرفیت 400 تخت صورت گرفته است و ادامه داد درصد بهبودی بیماران مبتلا به کرونا در عراق 45 درصد و درصد مرگ و میر ناشی از آن، 3.5 درصد بوده است.

به نوشته وبگاه الشرق الاوسط، وزیر بهداشت از اضافه نشدن مبلغی به بودجه بخش بهداشت به علت عدم تصویب بودجه کلی دولت تا کنون شکایت کرد و درباره شایعات اخیر از احتمال ورود واکسن روسی به عراق گفت متاسفانه باید با صراحت بگوییم که در هیچ یک از کشورهای جهان درمان یا واکسنی برای این ویروس وجود ندارد و خبرهایی که درباره داروها و واکسن ها پخش می شوند، آزمایش هایی درمانی با نتایجی جزئی است.

وی تاکید کرد تنها راه ما برای کنترل ویروس کرونا، پایبندی همه به رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و توجه به بهداشت شخصی و به ویژه شستن مداوم دست ها و عدم خروج از منزل به جز در موارد بسیار ضروری است.

به گزارش وبگاه السومریه، «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق، از دو اداره پزشکی در وزارت دفاع و سازمان حشد الشعبی درخواست کرد از وزارت بهداشت با همه امکانات موجود حمایت کنند و تاکید کرد بیماری مهلک کرونا، چالشی بزرگ است و تمام ظرفیت های دولت برای مبارزه با آن و درمان مبتلایان در دسترس است.

به گزارش وبگاه رووداو، وزیر بهداشت عراق گفت: علت افزایش مبتلایان به ویروس در میان کادر درمانی و پزشکی کشور، عدم احداث مراکز درمانی و پزشکی دور از بیمارستان ها در ابتدای شیوع بیماری است و علت افزایش تدریجی تعداد مبتلایان، عدم مهارت ما و عدم تشخیص ناقلین بدون علامت ویروس است.

وی درباره احداث مراکز جدید قرنطینه گفت: بیش از 20 بیمارستان جدید در هماهنگی با عتبات حسینی و عباسی(ع) و وزارت نفت احداث شده است و در هر بخش از استان بغداد، مرکزی بهداشتی برای پذیرش مشکوکین کرونا در نظر گرفته شده است تا بیمارستان های دیگر قادر به پذیرش مبتلایان سایر بیماری ها باشند.

«علی البیانی»، عضو کمیساریای عالی حقوق بشر در عراق گفت: تعداد مبتلایان و فوت شدگان به وضوح و به تدریج تنها در هفته های هفتم و هشتم و نهم شروع به کاهش کرد و پیش از آن در حال افزایش مداوم بود و پس از آن نیز دوباره شروع به افزایش کرد.

البیانی در ادامه تاکید کرد درصد مبتلایان کادر پزشکی حاکی از بسیار در معرض خطر قرار دادن آنها و ضعف اقدامات لازم در حفظ سلامت آنها است.

وی همچنین گفت: کمیساریای عالی تاکید می کند تصمیم بر منع رفت و آمد کامل هرچند باعث کاهش مبتلایان می شود ولی خسارت های بسیاری برای قشر کم درآمد و فقیر جامعه در پی دارد که از خطر بیماری کمتر نیست، به همین دلیل حفظ تعادل در تصمیم گیری ها ضروری است.

به گزارش وبگاه یقین، افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در عراق باعث شد که این کشور در میان کشورهای دارای بیشترین مبتلایان قرار بگیرد و عراق از نظر بیشترین تعداد مبتلایان کلی به ویروس کرونا در رتبه 36 جهان قرار گرفت و بر اساس آمارهای رسمی جهانی، کشور عراق از نظر تعداد مبتلایان در میان کشورهای عربی در رتبه ششم قرار گرفته است و قبل از آن کویت و امارات و مصر و قطر است و عربستان سعودی در رتبه نخست قرار دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا