اجتماعیسیاسی

بازسازی بازارهای هزار ساله موصل

از ویژگی های خاصی که باعث شهرت بازارهای موصل و منحصربه فرد بودن آن شده است، معماری ویژه و ارزشمند آن است.

 

میدل ایست نیوز: به گزارش وبگاه آناتولی، «نجم الجبوری»، استاندار نینوای عراق گفت: بازسازی قدیمی ترین بازار تاریخی شهر موصل، پایتخت استان که چند سال پیش به طور کامل به دست داعش ویران شده بود، آغاز شده است.

وی افزود مهندسین و کارمندان و کارگران، بازسازی بزرگترین بازارهای موصل قدیم را که همان بازار جدید موصل است، پس از نابودی کامل آن توسط گروه های تروریستی داعش آغاز کرده اند.

وی تاکید کرد مدت بازسازی با کار مداوم، 250 روز خواهد بود و این بازارها  شکل و طرحی جدید و مدرن خواهند داشت.

بنای آغازین بازار قدیم موصل به دوره فتوحات اسلامی باز می گردد و بزرگترین بازارهای نینوا است و اثر تاریخی و فرهنگی ارزشمندی به شمار می رود که بخشی از تاریخ و تمدن موصل قدیم و مرکز اقتصادی اصلی شهر و اطراف آن است.

به نوشته وبگاه العرب، بازارها در مناطق و مکان های بسیاری در موصل قدیم پراکنده هستند ولی تعدادی از آنها در مکان مشخصی در مرکز شهر متمرکز و تبدیل به بزرگترین و مشهورترین بازارهای تاریخی موصل شده اند و در گذر تاریخ، رشد و شکوفایی بازارهای موصل با تمدن های مختلفی که در دوران های متفاوت در این شهر شکل گرفته اند، پیوند خورده است و همچنین این مراکز تجاری پر اهمیت، از مهم ترین رویدادهای تاریخی شهر موصل تاثیر پذیرفته اند.

به علت متاثر شدن بازارهای موصل از حوادث و تحولات تاریخی شهر، این بازارها به یکی از مهم ترین مکان های دیدنی موصل که گذر دوره های شکوفایی و افول این شهر را نمایان می کند، تبدیل شده اند.

همه این دلایل و تاریخ غنی و قدمت این شهر و ارزش معماری و فرهنگی آن، این بازارها را به یکی از مهم ترین آثار دیدنی موصل که آن را بخش مهمی از میراث بشریت ساخته، تبدیل کرده است.

وبگاه سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) تاکید می کند بازار قدیم موصل که در آن بیش از هزار سال پیش، ادویه جات هندی و چینی به فروش می رسید و جایی که فروشگاه های کتاب در خیابان نجفی قرار دارد، شکلی از تجارت کالا و تبادل افکار را ایجاد کرد که باعث غنای فرهنگی موصل از ابتدای تاریخ بوده است.

حرفه های مختلف، روشی برای تقسیم بازار قدیم در موصل و باعث پویایی بازار بوده است، علاوه بر آن که در اطراف مسجد بزرگ نوری و حدباء ساخته شده است و این بازارها یکی از عوامل سازنده هویت تاریخی و فرهنگی و اجتماعی مردم موصل است.

از ویژگی های خاصی که باعث شهرت بازارهای موصل و منحصربه فرد بودن آن شده است، معماری ویژه و ارزشمند آن و نام های تاریخی و ارزش اقتصادی و تجاری و نمادین  بودنش در طول تاریخ است.

مسئولین دولت عراق می گویند زیرساخت ها و املاک شهروندان شهر موصل، در حدود 80 درصد دچار ویرانی شده است و کشور عراق در سال 2017، پیروزی خود بر گروه تروریستی داعش را با بازپس گیری تمامی زمین های اشغال شده که حدود یک سوم مساحت کشور را تشکیل می داد، اعلام کرد.

در فوریه سال 2018، دولت عراق بر اساس مطالعه کارشناسان عراقی و بین المللی، نیاز ضروری به بازسازی مناطق ویران شده در مبارزه با داعش را در طول ده سال با هزینه ای برابر 88.2 ملیارد دولار اعلام کرد.

به گزارش وبگاه آفاق، استاندار نینوا از افتتاح بازار سرجخانه  از قدیمی ترین بازارهای موصل، بعد از بازسازی همه محله های آن خبر داد و «زهیر الاعرجی»، شهردار موصل گفت: گروه مهندسی استان نینوا با همکاری شرکت مهندسی فاو و جمعی از مهندسین برجسته شهرداری موصل و شهرداری های نینوا، بازار سرجخانه را به طور کامل بازسازی کرده اند.

به نوشته وبگاه رادیو نوا، محله سرجخانه یکی از محله های موصل قدیم است که به بازار بزرگش که بازار سرجخانه خوانده می شود، شهرت دارد.

این بازار، خاص فروش پارچه های مختلف و کالاهای لوکس متنوع است و همچنان این محله نام بازاری که در آن قرار دارد را به خود اختصاص داده است.

بازار سرجخانه یا سراج خانه از دوره مغول به این نام شناخته می شود و بازاری برای فروش زین های های مورد نیاز اسب ها بوده است.

به نوشته وبگاه آفاق،  «زهیر الاعرجی»، شهردار موصل گفت: بیشتر محله های بازار سرجخانه به دست گروه تروریستی داعش و در حین حمله وحشیانه آنها به استان منهدم شده بود و افزود همه محله ها به همراه نمایشگاه ها و کارگاه های خیاطی موجود در آن به طور کامل افتتاح شده اند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 7 =

دکمه بازگشت به بالا