میدل ایست نیوز: گروههای سیاسی مخالفِ «مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق برای فشار بر دولت در پارلمان و افکار عمومی و با هدف سرنگونی آن، در حال تلاش هستند، در این میان، به نظر میرسد که رویارویی طرفین در تابستان جاری به اوج خود برسد.
در همین رابطه، منابع آگاه در گفتوگو با العرب تصریح کردند: رهبران ائتلاف الفتح، دومین فراکسیون بزرگ پارلمانی تماسهایی با «نوری المالکی»، رهبر ائتلاف دولت قانون برقرار کردهاند تا پیش از امضای توافقات طولانیمدت و الزامآور با ایالات متحده امریکا، درباره آینده دولت الکاظمی و امکان برکناری آن در پارلمان گفتوگو کنند.
این گروهها نیک میدانند که در سایه وجود دو نیروی شیعی حامی الکاظمی یعنی «سید عمار حکیم» و «سید مقتدی صدر» از توان سیاسی لازم برای اسقاط دولت کنونی برخوردار نیستند.
در این میان، حکیم با تشکیل ائتلاف پارلمانی با عضویت بیش از 40 نماینده پارلمان برای حمایت از دولت الکاظمی و اقدامات اصلاحی وی تلاش میکند همچنین نیروهای شیعی حامی الکاظمی از پذیرش و حمایت گروههای سُنی و کُرد هم برخوردار هستند، امری که سرنگونی دولت وی را دشوار میکند لذا گروههای مخالف با ترکیبی از تلاشهای سیاسی و دمیدن به آتش اعتراضات مردمی سعی خواهند کرد مواضع دیگر گروههای سیاسی را در قبال حمایت از دولت تحت الشعاع قرار دهند.
گروههای مردمی که مخالفان الکاظمی در این مسیر از آن استفاده خواهند کرد، بقایای اعتراضات اکتبر در بغداد و دیگر استانهای عراق به علاوه گروههای اجتماعی است که از تصمیمات دولت و اقدامات اصلاحی آن نظیر قطع حقوق بسیاری از ساکنان اردوگاه رفحاء متضرر شده اند، گروههای مخالف در تلاش هستند تا از این دو طیف برای شکلدهی به جریان مردمیِ خواستارِ سرنگونی دولت الکاظمی به ویژه با فرا رسیدن گرمای طاقتفرسای این روزهای عراق و ناکامی دولت در حل مشکل برق بهرهبرداری میکنند.
این گروههای مخالف بر این باور هستند که با تکیه بر بحران برق میتوانند مردم را تحریک کنند و با راه انداختن تظاهرات، طرفداران صدر را که علاقهمند به مشارکت در اعتراضات هستند، با خود همراه سازند و در صورت موفقیت این سناریو، احتمال دارد بسیاری از گروههای سیاسی دست از حمایت از الکاظمی بردارند.
در همین رابطه، الکاظمی روز گذشته ضمن تاکید بر اتمام پروژههای متوقف شده برق، به وزارت نفت دستور داد تا به دارندگان مولدهای برق، سوخت رایگان داده شود، وی همچنین طی روزهای اخیر دستور داده تا نیروهای ارتش و نیروهای دستگاه مبارزه با تروریسم کنترل گذرگاههای مرزها را برعهده گیرند.
در دو هفته گذشته همزمان با رسیدن شدت گرما به 50 درجه، میزان برقرسانی دولت به شهروندان به شدت کاهش پیدا کرده است و این امر فشار را بر مولدهای برق خانگی تشدید کرده است.
در همین رابطه، برخی ناظران و تحلیلگران امور عراق بر این اعتقاد هستند که تلاش مخالفان الکاظمی برای اعمال فشار سیاسی و راه انداختن تظاهرات و مخالفتهای مردمی به این دلیل است که آنها میخواهند تمرکز الکاظمی را از اقدامات اصلاحی منحرف کنند، اقداماتی که بیش از همه، منافع این گروهها در گذرگاههای مرزی و قاچاق کالاهای ممنوعه را تحت الشعاع قرار میدهد.