اجتماعیتلگرامخبر اولسرخط خبرهاسیاسیعکس

جنایت‌های گروه تروریستی داعش در حق شیعیان عراق+تصاویر

«فاضل الغراوی»، عضو كميسارياي عالي حقوق بشر عراق در گزارشی مفصل به بررسی جنایت‌های گروه تروریستی داعش پس از ظهور و تسلط بر بخش‌هایی از عراق در حق شیعیان این کشور پرداخت.

میدل ایست نیوز: «فاضل الغراوی»، عضو كميسارياي عالي حقوق بشر عراق در گزارشی مفصل به بررسی جنایت‌های گروه تروریستی داعش پس از ظهور و تسلط بر بخش‌هایی از عراق در حق شیعیان این کشور پرداخت.

الغراوی در این پژوهش خود نوشت: شیعیان عراق اکثریت جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند که در معرض حملات، جنایت‌ها و اقدامات وحشیانه گروه تروریستی داعش اعم از قتل، آوارگی و دفن قربانیان در گورهای دسته‌جمعی قرار گرفتند که این اقدامات ددمنشانه در ردیف نسل‌کشی گروهی و جنایت‌های ضد بشری محسوب می شود.

حق زندگی و حقوق اقلیت‌ها

حق زندگی به عنوان بنیادی‌ترین حق انسان در صدر حقوق یک فرد قرار دارد بلکه مهم‌ترین حق انسانی به شمار می رود که آزادی‌ها و دیگر حقوق بر مبنای آن معنی پیدا می کند.

ورود داعش به عراق یکی از سیاه‌ترین موارد نقض حق حیات را در این کشور رقم زد، از زمان عملیات تروریستی داعش حملاتی هدفمند علیه شیعیان طبق اصل طائفی و مذهبی در مناطق و اماکنی نظیر تلعفر، آمرلی، پایگاه اسپایکر، زندان بادوش، روستاهای نینوا، طوزخورماتو، مناطق استان دیالی و غیره به ویژه در سال 2014 میلادی روی داد که می توان آن سال را فاجعه‌بارترین و دردناک‌ترین سال در حق شیعیان دانست که قربانیان آن اعم از کشته و زخمی به 27 هزار و 526 تن می رسد.

منطقه تلعفر

تلعفر در 50 کیلومتری غرب موصل قرار دارد و جمعیت آن به بیش از نیم میلیون نفر می رسد، این منطقه از آغاز عملیات تروریستی در تاریخ 15 /06/ 2014 در معرض حملات داعش قرار گرفت که منجر به آوارگی بسیاری از ترکمانان شیعه از این شهر و روستاهای اطراف آن شد به طوری که شمار آوارگان 300 هزار نفر می رسد که تقریبا 90 هزار نفر از آنها در ابتدا به منطقه سنجار رهسپار شدند که پس از آن بسیاری از آنها به اقلیم کردستان و برخی نیز به استان‌های مرکزی و جنوبی و به ویژه نجف و کربلا روی آوردند.

شمار شهدای تلعفر از آغاز عملیات تروریستی داعش به بیش از 10 هزار شهید و مفقود و افراد ربوده شده به بیش از 500 تن از زنان و کودکان می رسد همچنین طبق گزارش‌های کمیساریای حقوق بشر بسیاری از مردان و زنان و افراد سالخورده و معلول نتوانستند از شهر خارج شوند و توسط گروه تروریستی داعش اعدام شدند همچنین این گروه تروریستی زنانی را که به هنگام فرار بازداشت کرد، تحت انواع شکنجه‌ها و تجاوزها قرار داد.

روستای بشیر

روستای بشیر یک روستای شیعه‌نشین با اهالی ترکمان در منطقه طوزخورماتو در استان کرکوک است و پس از اشغال موصل توسط داعش و عقب‌نشینی ارتش از آن در معرض تحولات شتاب‌ناکی قرار گرفت و داعش پس از حملات خمپاره‌ای شدید از سه محور وارد این روستا شد و پیرمردان، پیرزنان و کودکان و زنان را محاصره کرده و بسیاری از این افراد را مورد شدیدترین شکنجه‌ها قرار داده و کشت و اجساد آنها را مثله و بر تیر چراغ برق آویزان کرد و تمام دارایی و مایملک مردم روستا را به تاراج برده و مزارهای دینی، حسینیه‌ها، مدارس، ادارات را منفجر و در کوچه و خیابان اقدام به مین‌گذاری کردند.

افرادی که هم موفق به فرار شدند بعد از دست دادن اموال خود در استان‌های مرکزی و جنوبی آواره شده و در مساجد، حسینیه‌ها و خانه‌های در حال ساخت سکنا گزیدند.

شمار خانواده‌های آواره شده روستای بشیر به بیش از 1500 خانواده می رسد و شمار شهدای این روستا 59 نفر برآورد می‌شود.

مقاومت اسطوره ای مردم آمرلی در برابر داعش

آمرلی از لحاظ اداری وابسته به منطقه طوزخورماتو و در فاصله 24 کیلومتری جنوب آن قرار دارد و جمعیت این شهر نیز 20 هزار نفر برآورد می شود که از شیعیان ترکمان هستند و تعداد روستاهای اطراف هم 15 هزار نفر گفته می شود، آمرلی به مدت 80 روز تحت محاصره گروه تروریستی داعش قرار گرفت تا به جرم اینکه از شیعیان اهل بیت علیه السلام هستند، به طور دسته جمعی مورد قتل عام قرار گیرند.

این شهر پس از آن تحت محاصره قرار گرفت که داعش 24 روستای اطراف را تحت کنترل خود در آورد و بر مناطق اطراف آمرلی از جمله سلیمان بیک از شمال، کوه‌های حمرین از جنوب، مرزهای سامرا از غرب و بسطاملی از شرق مسلط شده بود.

در زیر نقشه محاصره شهر آمرلی از جهات گوناگون نشان داده شده است.

مناطق سبز تحت کنترل نیروهای دولت فدرال

مناطق مشکی تحت کنترل داعش

مناطق زرد تحت کنترل نیروهای پیشمرگه

مناطق آبی تحت کنترل ترکمانان شیعه

در همین رابطه، بسیاری از کودکان، زنان، بیماران و سالخوردگان تحت محاصره نیاز شدیدی به کمک‌های بشردوستانه داشتند و پس از قطع آب و برق از سوی داعش از آب غیر بهداشتی مصرف می کردند.

آمار موجود نشان می دهد که 175 نفر از ساکنان آمرلی در پی محاصره و حملات داعش جان باختند اما با این همه توانستند با مقاومت و پایداری خود و کمک و مجاهدت الحشد الشعبی و نیروهای مسلح محاصره را در هم بشکنند و مانع از سقوط آن شوند و یکی از باشکوه‌ترین حماسه‌های فداکاری و جان‌فشانی را با همکاری یکدیگر رقم بزنند.

در زیر، وضعیت بهداشتی و انسانی که اهالی شهر آمرلی به روایت کمیساریای حقوق بشر قابل مشاهده است:

به دلیل سوء تغذیه بسیاری از مردم دچار مشکلات جسمی و پزشکی شدند.

جان باختن بیش از 10 زن باردار با کودکان‌شان به دلیل نبود امکانات پزشکی و موارد دیگر.

کمبود داروهای لازم برای اشخاص معلول و بسیاری از موارد دیگر.

قتل عام اسپایکر

پایگاه اسپایکر (دانشکده سابق نیروهای هوایی) واقع در شمال تکریت در 11 تا 15 ژوئن سال 2014 میلادی مورد حمله و اشغال داعش قرار گرفت و عناصر این گروه تروریستی با اسیر کردن بیش از 2500 جوان با لباس‌های غیرنظامی و جدا کردن شیعیان از میان آنها(1700 شیعه) این افراد را به گودی در بیابان انتقال داده و در حالی که چشم‌ها و دستان‌شان را از پشت بسته و به زمین خوابانده بودند، با شلیک گلوله قتل عام کردند، به گفته افرادی که از قتل عام اسپایکر نجات پیدا کرده اند، عناصر داعش پیش از قتل عام سربازان شیعه، آنها را رافضی و مجوسی خوانده و گفتند که شما ارزش زندگی کردن ندارید، آنها پس از انکه سر افسران را جدا کردند، اجساد انها را آتش زدند و بسیاری از کشته‌شدگان را به صورت دسته جمعی دفن کردند و برخی از اجساد را نیز به رودخانه انداختند.


به گفته یکی از نجات‌یافتگان اسپایگر که یازده روز در اسارت داعش بود، عناصر این گروه تروریستی در یکی از شب‌ها فردی بازداشت شده را آورد و جلوی چشمان ما سر وی بریده و بدنش را به شش قسمت قطع کردند و گفتند این سرانجام هر شیعه رافضی است که در برابر ما مقاومت کند.

زندان بادوش

گروه تروریستی داعش در 10 ژوئن سال 2014 پس از به دست گرفتن کنترل زندان بادوش بنا به دلایل مذهبی و طائفی دست به اعدام‌های دسته جمعی زندانیان زد، زندانی که در غرب موصل قرار دارد و آنها را بعد از آنکه اجسادشان را مثله کرد، در گورهای دسته جمعی دفن کرد، شمار شهدای زندان بادوش طبق آمار وزارت دادگستری و کمیساریای عالی حقوق بشر به 623 تن می رسد که اغلب این افراد از اهالی مناطق جنوبی و مرکزی عراق بودند هنوز هم بخشی از این زندانیان در دست داعش اسیر هستند و در قبال آزادی آنها خواستار دریافت فدیه هستند.

این کشتار به دلیل شدت جنایت و اینکه تنها به دلایل طائفی و مذهبی صورت گرفت، در ردیف جنایت‌های ضد بشری و نسل کشی جای دارد.

روستاهای اطراف طوزخورماتو

طوزخورماتو پس از تلعفر بزرگترین منطقه ترکمان‌نشین عراق به شمار می رود که در فاصله 180 کیلومتری شمال بغداد قرار دارد که دارای اکثریت ترکمان و شیعه مذهب است و از آمرلی، روستای بیراوجلی با 2 هزار جمعیت، جرداغلی با 1500 نفر جمعیت، قره ناز با 5هزار نفر جمعیت تشکیل می شود، این روستاها از لحاظ اداری وابسته به ناحیه آمرلی است و در 18 ژوئن سال 2014 میلادی در معرض شدیدترین حملات تروریستی قرار گرفتند که می توان آن را نسل‌کشی تمام عیار توصیف کرد چرا که عناصر داعش دست به قتل عام، سر بریدن، تجاوز، مصادره اموال اهالی شیعه مذهب زد به طوری که شمار شهدا در این منطقه به بیش از 250 شهید و ده‌ها زخمی می رسد که در بین آنها کودکان زیر 10 سال و سالخوردگان دیده می شود.

علاوه برآن ده‌ها زن ترکمن و شیعه به دست عناصر این گروه تروریستی مورد تجاوز گروهی قرار گرفتند، این عناصر وحشی تنها به این امر پلیدصفتانه دست نزدند بلکه اقدام به فیلم‌برداری از این اقدام شنیع خود کردند و نسخه‌ای از آن را بعد از تسلیم اجساد به خویشاوندان قربانیان فرستاندند که موجب وارد آمدن ضربات روحی و روانی بسیار سنگینی شد و اهالی روستاها به صورت اجباری دست به ترک مناطق‌شان و مهاجرت به طوزخورماتو و کرکوک و مناطق مرکزی و جنوبی عراق به ویژه نجف و کربلا زدند.

روستاهای القبه و شریخان

عناصر داعش دست به اشغال این روستاها زده و منازل و مزارع‌شان را غارت کردند، این گروه تروریستی همچنین ضمن منفجر کردن حسینیه‌ها و مزارهای دینی شیعی مردم این روستاها را مجبور به ترک خانه‌هایشان کردند.

روستای قره تپه

این روستا که در 120 کیلومتری جنوب کرکوک قرار دارد، اغلب ساکنانش از ترکمانان شیعه مذهب و در 8 کیلومتری این روستا بقعه «ابراهیم السمین» از نوادگان امام موسی کاظم و مقام «محمد بن حنفیه» و «ابراهیم ادهم» قرار دارد که مورد توجه ساکنان این منطقه است.

گروه تروریستی داعش پس از تسلط بر این روستا، اقدام به بیرون کردن اهالی آن کرد، اقدامی که منجر به آوارگی همه خانواده‌ها از این روستا بدون برداشتن کوچک‌ترین ملزومات زندگی کرد.

آوارگان ترکمن

گروه تروریستی داعش در منطقه ترکمان‌نشین تلعفر بیش از 325 هزاز ترکمان را از خانه و کاشانه‌شان بیرون و آواره کرد.

داعش در طوزخورماتو و روستاهای اطراف آن موجب آوارگی 55 هزار ترکمن شیعه مذهب شد.

این گروه ترورریستی در روستای ترکمان نشین البشیر 1200 خانواده را آوارده کرد.

آوارگان شبک

کُردهای شبک در موصل به این دلیل که شیعه مذهب هستند، مورد نسل کشی دسته جمعی گروه تروریستی داعش قرار گرفتند و بسیاری از روستاهایشان از جمله روستای کوکجلی مورد حمله حمله و تخریب قرار گرفت.

عناصر داعش همچنین در تاریخ 16/07/2014 به روستای عمرکان در منطقه النمرود حمله کردند و علاوه بر ربودن بیش از 40 تن از آنان، مسجد احمد ادریس عرفات و مقام حضرت عباس را منفجر کرده و بیش از 70 خانه را چپاول کردند، اقدامی که منجر به آوارگی خانواده‌های در صحرا تحت شرایط دشوار معیشتی شد.

علاوه بر روستای عمرکان، روستای قرهشور و بسیاری از روستاهای مورد سکونت شبک‌ها هم مورد حمله، چپاول و بمب‌گذاری عناصر داعش قرار گرفت.

گروه تروریستی داعش علاوه بر همه این جنایت‌ها، همانطور که گفته شد دست به تخریب و انفجار شمار بسیار زیادی از مزارهای دینی، مساجد، حسینیه‌ها و اماکن تاریخی و فرهنگی زد که از جمله می توان به تخریب مقام امام علی و امام رضا علیهما السلام در روستای البشیر، حسینیه سعد بن عقیل در تلعفر، مرقد امام زاده یحیی ابوالقاسم در غرب موصل و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا