میدل ایست نیوز: روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرد خانواده پادشاهی عربستان در قبال عادیسازی روابط با اسرائیل اختلافنظر دارند.
این روزنامه امریکایی با بیان اینکه پادشاه و ولیعهد سعودی درباره مساله عادیسازی مناسبات با اسرائیل اختلافنظر دارند، نوشت: اعلام توافق میان امارات و اسرائیل غافلگیری ملک سلمان را موجب شد، در این میان، محمد بن سلمان که به دلیل اطلاع قبلی از آن غافلگیر نشده بود، نگران این بود که پدرش در مسیر این توافق مانعتراشی کند چرا که به گفته افراد مطلع از جمله مستشاران سعودی، در صورت عدم حمایت ملک سلمان از توافق مذکور، برای اماراتیها بسیار دشوار بود که در این باره به برنامههای خود ادامه دهند.
وال استریت ژورنال با بیان اینکه محمد بن سلمان درباره این توافق، پدر خود را در جریان قرار نداده بود، نوشت: ملک سلمان درباره عادیسازی روابط با اسرائیل با فرزندش اختلافنظر دارد، وی از حامیان قدیمی تحریم اسرائیل از سوی کشورهای عربی و مطالبات مردم فلسطین در برپایی کشوری مستقل است، این در حالی است که محمد بن سلمان خواهان پشت سر نهادن این منازعه دشوار و ائتلاف با اسرائیل در زمینه مبادلات تجاری و مقابله با ایران است.
این روزنامه امریکایی در ادامه افزود: ملک سلمانِ خشمگین در ادامه به وزیر امور خارجه خود دستور داد تا مجددا پایبندی ریاض به برپایی کشور فلسطین را مورد تاکید قرار دهد بدون آنکه اشارهای به توافق عادیسازی روابط کند.
روزنامه وال استریت ژورنال اظهار داشت: عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل بدون قراردادی برای برپایی کشور فلسطین به مثابه تحولی بسیار سنگین و سرنوشتساز در خاورمیانه خواهد بود و مواضع چندین دهساله کشورهای عربی را زیر و رو خواهد کرد.
این روزنامه امریکایی در پایان نوشت: تنشها در راس خاندان حاکم عربستان نشان میدهد که موضع ریاض در قبال منازعه اصلی منطقه میتواند در نزدیکترین زمان ممکن دستخوش تغییر شود اما تحولی این چنینی می تواند دربردارنده ناآرمیهای بیشتری شود.
اسرائیل در ۷۱ سال موجودیت خود تنها با دو کشور عربی مصر و اردن پیمان کامل صلح داشته است که هنوز معتبر هستند.
بعد از پیمان صلح مصر و اسرائیل که ۴۲ سال پیش در سال ۱۹۷۸ امضا شد، ۲۶ سال دیگر طول کشیده بود تا اردن در سال ۱۹۹۴ پیمان صلح با اسرائیل را امضا کند.
مجموعهای از گزارشها و سخنان مقامات اسرائیلی حاکی است که روابط پنهان میان کشورشان و برخی امیرنشینهای شورای همکاری از دهه نود میلادی قرن بیستم در جریان بوده است که از حدود سه سال گذشته کمابیش علنی شد.
تمامی جناحهای فلسطینی و بسیاری از کشورهای اسلامی دولتهای ابوظبی و منامه را شدیداً نکوهش و حاکمان آن را به نادیده گرفتن آرمان و حقوق فلسطینیان متهم کردهاند.