اقتصادیخبر اولسیاسی

وزارت حمل و نقل عراق: شرکت کره ای با عقب نشینی از توافقات سابق درباره بندر بزرگ فاو مبالغ بیشتری را طلب کرده است

وزارت حمل و نقل عراق از عقب‌نشینی شرکت دوو از قرارداد ساخت بندر بزرگ فاو و مطالبه مبلغی بیشتر از مبلغ توافقی خبر داد.

میدل ایست نیوز: وزارت حمل و نقل عراق از عقب‌نشینی شرکت دوو از قرارداد ساخت بندر بزرگ فاو و مطالبه مبلغی بیشتر از مبلغ توافقی خبر داد.

«فالح هادی»، سخنگوی وزارت حمل و نقل عراق، گفت که این شرکت به این وزارتخانه ابلاغ کرده که از توافق اولیه‌ای که پیش‌تر میان دو طرف به مدت 3 سال امضا شده بود عقب‌نشینی کرده است.

او گفت که این قرارداد شرکت دوو را ملزم به ساخت بندر براساس طراحی‌های شرکت مشاوره ایتالیایی کرده بود.

به گفته این مقام وزارت حمل و نقل عراق، شرکت کره‌ای طی اقدامی نامنتظره خواستار مبلغی اضافی برای حفاری 19.8 متری سکوی بندر شده بود.

هادی تأکید کرد که وزارت حمل و نقل پیشنهاد شرکت کره‌ای را رد کرده و از آنها خواسته که به توافقات خود پایبند باشند.

او افزود که مذاکرات با شرکت دوو ادامه دارد و نخست‌وزیر و وزیر نفت که به بصره سفر کرده‌اند امروز از بندر فاو بازدید خواهند کرد.

ساعاتی پیش دفتر نخست‌وزیر عراق از حضور وی در بندر فاو و جلسه اش با دست‌اندرکاران این بندر خبر داد.

«ناصر الشبلی»، وزیر حمل و نقل عراق، یک ماه پیش از نهایی شدن توافقات این وزارتخانه با شرکت کره‌ای «دوو» برای ساخت بندر بزرگ فاو خبر داد.

در بیانیه وزارت حمل و نقل عراق به این مناسب تأکید شده بود که تیم عراقی متشکل از کارشناسان و حقوق‌دانان زبده بود که توانست شرکت کره‌ای را به اجرای پروژه براساس استانداردهای جهانی و توصیه‌های شرکت مشاوره ایتالیایی با هزینه‌ای کمتر از آنچه شرکت «دوو» در آغاز مطالبه کرده بود متقاعد کند.

وزیر حمل و نقل عراق شخصا با حضور میدانی در بندر بزرگ فاو در جریان روند فعالیت قرار گرفت و با هیئت کره‌ای شرکت دوو نیز دیدار کرد.

پیش از این «مضر سلمان»، عضو کمیسیون خدمات پارلمان عراق تأکید کرد که پس از پایان پروژه موج شکن شرقی و غربی بندر فاو هم اکنون تدارکات لازم برای ساخت فاز اول این بندر آغاز شده است.

به گفته سلمان فاز اول بندر فاو که قرار است در 2024 به بهره برداری برسد شامل راه اندازی 5 سکو از میان 90 سکوی کل پروژه و نیز حفاری کانال های پهلوگیری کشتی ها و ایجاد کانال آبی به عرض 30 متر است که بندر فاو را به بندر ام قصر متصل می کند.

او گفت که شرکت کره ای «دوو» که مجری موج شکن غربی بوده براساس مصوبه 5 سال پیش هیئت وزیران اولویت اجرای مرحله دوم ساخت بندر را هم دارد و قرار است این پروژه را سه ساله تحویل دهد.

سلمان که نماینده کمیسیون خدمات مجلس در کمیته مذاکرات بندر بزرگ فاو است تأکید کرد که شرکت «دوو» یک و نیم میلیارد دلار برای اجرای مرحله دوم طلب کرده و مذاکرات در این باره ادامه دارد و شرکت های قدرتمند دیگری نیز هستند که برای این کار اعلام آمادگی کرده اند.

بندر بزرگ فاو با طراحی یک شرکت ایتالیایی با ظرفیت 99 میلیون تُن در سال و با هدف اتصال آب های آزاد جنوب شرق عراق به اروپا و امریکا از طریق راه آهن در حال آماده سازی است.

بندر فاو با هزینه 4.6 میلیارد دلار یکی از 10 بندر بزرگ جهان خواهد بود.

منبع
الفرات نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا