خبر اولسیاسی

اتهام‌زنی به کمیساریای عالی انتخابات عراق در تن دادن به فشارهای سیاسی

برخی گروه‌های سیاسی عراقی کمیساریای عالی انتخابات را به اتخاذ اقدامات غیر قانونی در انتصاب شخصیت‌های جناحی به عنوان مدیران دفاتر این کمیساریا متهم کرده اند.

میدل ایست نیوز: تنها ساعاتی پس از روشن شدن فهرست اسامی مسئولان دفاتر کمیساریای عالی و مستقل انتخابات در عراق، سازوکار انتخاب این افراد که بر فرایند رای‌گیری در استان‌های مختلف و مدیریت توزیع مراکز انتخاباتی نظارت خواهند کرد در معرض سلسله انتقادات و تردیدها قرار گرفت.

در این میان، نمایندگان پارلمان از اعمال فشارهای سیاسی بر کمیساریای انتخابات برای درج برخی از اسامی به عنوان مدیران دفاتر خود در شماری از استان‌ها خبر داده‌اند؛ امری که بی‌طرفی و استقلال این نهاد مسئول برگزاری انتخابات را زیر سوال می‌برد.

در همین رابطه، «حسن فدعم»، عضو کمیسیون حقوقی پارلمان عراق، کمیساریای انتخابات را به انجام اقدامات فردی و خارج از قانون انتخابات متهم کرد و در گفت‌وگو با العربی الجدید اظهار داشت: فشارهای سیاسی اعمال شده منجر به معرفی مسئولان دفاتر این کمیساریا در برخی استان‌ها شده است و این امر با استقلال این نهاد در تضاد است.

وی افزود: ما اعمال فشارها و اقدام کمیساریا در معرفی برخی افراد جناحی به عنوان مسئولان دفاتر این کمیساریا در استان‌های مختلف را در روزهای اخیر شاهد بودیم، کمیساریای عالی انتخابات باید خود را از فشارهای سیاسی دور کند و به صراحت به ملت، دولت و پارلمان بگوید که از سوی کدام جریان سیاسی تحت فشار قرار دارد.

فدعم اظهار داشت: انتخاب مدیران دفاتر کمیساریای انتخابات بر مبنای درست و صحیحی انجام نشده است و ما در انتخاب این اسامی ملاحظات پررنگی داریم.

این عضو کمیسیون حقوقی پارلمان عراق گفت: نحوه تعیین و عدم شفافیت در انتخاب و تسلیم در برابر در زیر فشارهای سیاسی اموری است که نتیجه انتخابات را زیر سوال می‌برد و این نهاد را با اتهاماتی نظیر عدم بی‌طرفی و نداشتن استقلال رو به رو خواهد کرد.

از سوی دیگر، نمایندگان استان کرکوک در پارلمان عراق هم روز گذشته در بیانیه‌ای مشترک مخالفت خود را مدیر دفتر کمیساریای عالی انتخابات در این استان اعلام کرده و افزودند: ما سپرده شدن مسئولیت دفتر کمیساریای انتخابات در کرکوک به شخصیتی که در حصول تقلب در انتخابات سال 2018 میلادی دخیل بوده است را محکوم می‌کنیم.

نمایندگان استان کرکوک تصریح کردند: انتخاب شخصیت مذکور در حالی انجام شده است که کمیساریای انتخابات از طریق کانال‌های رسمی از سابقه سوء وی در این منصب اطلاع داشته است؛ شخص مزبور در انتخابات گذشته متهم است که «رم/ کارت حافظه» را جا به جا کرده و منجر تقلب به سود یکی از احزاب شده است و مستندات این اقدام وی در دستگاه‌های امنیتی موجود است.

این نمایندگان پارلمان در پایان از کمیساریای انتخابات درخواست کردند که در تصمیم مذکور خود بازنگری کند چرا که این اقدام، تهدیدی واقعی برای سلامتی انتخابات زودهنگام در استان کرکوک و کاهش مشارکت مردم به شمار می رود.

برخی رسانه‌های عراقی روز جمعه گذشته فهرست اسامی مسئولان دفاتر کمیساریای عالی انتخابات در استان‌های مختلف را پس انحلال کمیساریای پیشین و جایگرین‌سازی آن با تیمی قضایی منتشر کردند.

طبق سند منتشر شده، کمیساریای عالی انتخابات علاوه بر معرفی مدیر دفتر خود در بغداد و دیگر استان‌های عراق، «سوسن طیب محیی الدین» را به عنوان مدیر دفتر این کمیساریا در استان مورد مناقشه کرکوک تعیین کرد.

در واکنش به این اتهامات، یکی از مسئولان کمیساریای عالی انتخابات عراق به العربی الجدید گفت: این اتهامات ارزش پاسخ دادن را ندارد چرا که مسئولان دفاتر از میان حقوق‌دانان مستقل و به شیوه قرعه‌کشی انتخاب شده اند.

وی که نخواست نامش ذکر شود، اظهار داشت: کمیساریای عالی انتخابات هر گونه اعتراض یا شکایتی از سوی هر نهاد یا گروهی را با آغوش باز می پذیرد به این شرط که همراه با دلیل و مستندات باشد و این کمیساریا از هر گروهی که اقدامات این نهاد یا استقلال آن را زیرسوال ببرد، شکایت خواهد کرد.

طبق اعلام دولت مصطفی الکاظمی، 6 ژوئن سال 2021 میلادی به عنوان زمان برگزاری پیش از موعد پارلمانی تعیین شده است.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا