بازتاب از سرگیری روابط تشکیلات خودگردان با اسرائیل: هیچ دلیلی این عقبنشینی خفتبار را توجیه نمی کند
تصمیم تشکیلات خودگردان برای از سرگیری روابط با اسرائیل، موجی از انتقادها را در میان کاربران فلسطینی شبکههای اجتماعی به دنبال داشت.

میدل ایست نیوز: تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطین برای از سرگیری روابط و هماهنگی امنیتی با اسرائیل، موج جدیدی از مجادلات و انتقادها را در میان کاربران فلسطینی شبکههای اجتماعی به دنبال داشته است.
این تصمیم تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین منجر به بگومگوهایی در رابطه با آینده آشتی گروههای فلسطینی، عادیسازی روابط شماری از کشورهای عربی با اسرائیل و دل بستن تشکیلات خودگردان به دولت جدید امریکا شده است که از اوایل سال میلادی آتی به جای دولت ترامپ روی کار خواهد آمد.
در همین رابطه «حسین الشیخ»، رئیس اداره امور مدنی تشکیلات خودگردان فلسطین پیشتر اعلام کرد که در سایه تماسهای محمود عباس درباره تعهدات اسرائیل درخصوص توافقات امضا شده با ما و با استناد به پیامهای شفاهی و مکتوب اسرائیل در تاکید بر پایبندی به این توافقات، مناسبات ما با اسرائیل به حالت قبل بازمی گردد.
این تصمیم یکباره و ناگهانی تشکیلات خودگردان در از سرگیری مناسبات و همکاری امنیتی با اسرائیل موجی از مجادلات را میان حامیان این اقدام و مخالفان آن برانگیخت.
در همین رابطه، «حسین الشیخ»، رئیس اداره امور مدنی تشکیلات خودگردان فلسطین و عضو هیات مرکزی جنبش فتح اظهار داشت: این رویداد، پیروزی برای ملت فلسطین به شمار میرود، معامله قرن دیگر مطرح نیست.
وی افزود: ما برنامه دولت جدید امریکا را مقدمهای برای بازگشت مناسبات بعد از بیستم ژانویه می دانیم، ما در معرض فشارهای منطقهای و بین المللی قرار گرفتیم اما در نهایت در سایه ثبات و پایداری محمود عباس به پیروزی بزرگی دست یافتیم.
الشیخ اظهار داشت: به رسمیت شناخته شدن توافقات امضا شده میان ما و دولت اسرائیل بدین معناست که دیگر معامله قرن وجود ندارد؛ این پیروزی برای ماست.
«جمال نزال»، از رهبران فتح هم در فیسبوک نوشت: طرح معامله قرن ترامپ نزدیک بود که خورشید را در آسمان به تاریکی فرو برد؛ طرح الحاقگرایانه نتانیاهو هم نزدیک بود که مانع از رسیدن هو به ریههای ما شود اما در سایه مقاومت و پایداری و صبر ملت و رهبران فلسطینی، طرح ترامپ و نتانیاهو به محاق رفت و این ملت ماست که باقی ماند.
از سوی دیگر «زیاد حلبی»، روزنامهنگار فلسطینی اظهار داشت: بازگشت روابط میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل بعد از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری قابل پیشبینی بود اما این امر تلاشهای آشتیجویانه میان گروههای فلسطینی را نابود می کند.
«لما خاطر» ادیب و نویسنده فلسطینی هم در توئیتر نوشت: این چه اقدام پوچی است که رهبران تشکیلات خودگردان و جنبش فتح در پیش گرفته اند؟ هیچ یادداشتی نمیتواند این عقبنشینی خفتبار را مورد توجیه و تفسیر قرار دهد. تنها اولویت این تشکیلات بقای خود است.
«طارق محمود»، فعال اجتماعی و پژوهشگر فلسطینی در این باره نوشت: آنچه که ما در گفتوگوها از پرداختن بدان پرهیز میکردیم امروز باید با آن رو در رو شویم، تشکیلات خودگردان چگونه میتواند افکار عمومی، مردم و متحدان را متقاعد کند که عادیسازی کشورهای عربی با اسرائیل اقدامی علیه مسال فلسطین است اما عادیسازی تشکیلات به سود آن؟
وی اظهار داشت: فتح و حماس نیاز به دهها دیدار و نشست بیفایده و شکستخورده داشتند تا به مصالحه دست یابند، مصالحهای که بعد از 13 سال رنگ واقعیت به خود نگرفت، این در حالی است تنها با چند تماس و وعدههای اسرائیل این توافق حاصل شد.
«فراس ابوهلال»، دیگر کاربر فلسطینی شبکه اجتماعی نوشت: کسی که انتظار اقدامی مثبت از تشکیلات خودگردان را داشت، باید به خود بیاد، این تشکیلات برپایه توافق اوسلو به وجود آمده است، توافقی که ایجاب می کند این تشکیلات چه بخواهد چه نخواهد بخشی از حلقه اشغالگران باشد.
در همین رابطه، «ادهم ابوسلیمه»، فعال اجتماعی ساکن نوار غزه هم تصریح کرد: هماهنگی امنیتی با دشمن صهیونیست تفاوتی با عادیسازی روابط با آن ندارد، هر دو خیانت است، هر دو خنجری زهرآگین بر پهلوی ملت فلسطین است، ما از هر دو تبری می جوییم.
«احمد یوسف»، یکی از اعضای ارشد جنبش حماس و مشاور سیاسی سابق «سماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: بازگشت هماهنگی امنیتی میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان، بیانگر عدّم جدّیت تشکیلات در تحقق آشتی ملّی است.
وی خبر بازگشت روابط فلسطین با اشغالگران را صاعقه ای بر تمامی فلسطین دانست و گفت: زمانی که گفتگوها در قاهره برای تحقق آشتی و پایان دادن به اختلافات و چند دستگی ادامه داد، خبر از بازگشت هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و اشغالگران می رسد.
عضو ارشد حماس با اشاره به اینکه اعلام بازگشت هماهنگی امنیتی با اسرائیلی، بدون هیچ دلیل قانونی یا نیاز ضروری یا تمایل ملت فلسطین انجام گرفت و این هماهنگی هیچگاه مورد پذیرش نبوده است، افزود: واضح است که هماهنگی امنیتی در هیچ وقت و در هیچ مرحله ای متوقف نشده بود و این اقدام برای زمینه سازی برای بازگشت روابط با آمریکا به ویژه در سایه دولت جدید بایدن انجام گرفت.