خبر اولسیاسی

بار دیگر تظاهرات در سلیمانیه/ در اقلیم کردستان عراق چه می گذرد؟

خیابان های سلیمانیه شاهد حضور گسترده نیروهای امنیتی است و تعقیب و پیگرد فعالان تظاهرات با جدیت ادامه دارد.

میدل ایست نیوز: اعتراض ها به تأخیر در پرداخت حقوق کارکنان و فساد گسترده در اقلیم کردستان در حالی بالا گرفته که برخی رسانه های کرد از آن به «بهار کردی» یاد کرده اند.

دوشنبه شب (7 دسامبر) معترضان دفاتر دو حزب اصلی کرد یعنی حزب دموکرات کردستان و حزب اتحادیه میهنی در سلیمانیه را به آتش کشیدند و نیروهای امنیتی هم برای متفرق کردن معترضان دست به کار شدند و ازجمله دفتر یک شبکه تلویزیونی در سلیمانیه را بستند.

یک مقام بهداری سلیمانی گفته که در این حوادث در جمجال در استان سلیمانیه دست کم یک تن جان باخته و دو تن زخمی شدند.

خیابان های سلیمانیه شاهد حضور گسترده نیروهای امنیتی است و تعقیب و پیگرد فعالان تظاهرات با جدیت ادامه دارد.

سلیمانیه دومین شهر اقلیم کردستان به لحاظ جمعیت و اهمیت سیاسی است که همواره پایگاه اصلی تحرکات اجتماعی علیه قدرت در اربیل بوده و بارها شاهد تظاهرات علیه حزب حاکم، حزب دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی، و فساد و احتکار قدرت در دست آن بوده است.

برخلاف اربیل، که پایگاه حزب دموکرات است، سلیمانیه آزادی های گسترده و فعالیت های سیاسی و تلاش دائمی برای تغییر است و برای همین در سال های اخیر احزاب تازه ای نیز در سلیمانیه پیدا شده اند که  بر سر قدرت در شهر و اقلیم با حزب اتحادیه میهنی، که بنیانگذار آن جلال طالبانی، رئیس جمهور اسبق عراق، بود رقابت می کنند. مانند جنبش التغییر که «نوشیروان مصطفی» آن را تأسیس کرد و توانست بخش مهمی از قدرت در اقلیم کردستان را به دست بگیرد.

همچنین در سال های اخیر یک جنبش جوان مدار به نام «الجیل الجدید» (نسل نو) به  ریاست «شاسوار عبدالواحد» در سلیمانیه شکل گرفته که شبکه NRT هم وابسته به آن است و به سبب انتقادات تند از سیاست های دو حزب حاکم در اقلیم همواره جنجال برانگیخته و محبوبیت بسیار دست وپا کرده است.

دفتر این شبکه تاکنون بارها به دستور نهادهای امنیتی کردستان تعطیل شده است که تازه ترین مورد آن روز دوشنبه (7 دسامبر) و به علت پوشش دادن تظاهرات در منطقه بیره مکرون از توابق سلیمانیه بوده است. در تابستان گذشته هم در حادثه ای مشابه دفتر این شبکه مسدود شد.

یک منبع رسانه ای تأکید کرده که عامل اصلی تظاهرات فعلی مانند تظاهرات های سال های گذشته موضوع تأخیر در پرداخت حقوق کارکنان  بوده است که  باعث تعطیلی زندگی اقتصادی در سلیمانیه و سرتاسر اقلیم کردستان شده است.

معترضان احزاب حاکم بر اقلیم را به احتکار قدرت و ثروت و جلوگیری از پرداخت حقوق کارکنان که هرماهه ازسوی بغداد پرداخت می شود متهم می کنند. آنان همچنین به حضور گسترده اعضای خاندان بارزانی در حکومت اقلیم اعتراض دارند.

آنان دولت ایالتی اقلیم را به گروگان گرفتن نفت اقلیم برای سوداگری های مالی شخصی در بانک های خارجی متهم می کنند. بسیاری از مردم اقلیم معتقدند که خاندان بارزانی مانع تفاهم مالی با بغداد است تا خود را مدافع سرسخت حقوق کردها وانمود کند.

نیروهای سیاسی در سلیمانیه معتقدند که بحران اقلیم را می توان از راه های گوناگون ازجمله تمرکززدایی در اقلیم و تشکیل ایالت سلیمانیه و توافق مجزای سلیمانیه با اربیل حل کرد. این مطالبه چند سال است که از سوی برخی فعالان در اقلیم مطرح  می شود.

 

همچنین بخوانید:

اختلافاتی که موجودیت اقلیم کردستان را با خطر مواجه کرده است

منبع
العرب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا