اوجگیری گفتوگوها میان گروههای سیاسی عراق برای تعیینتکلیف نهایی زمان انتخابات آتی
منابع آگاه عراقی از رایزنیهای گسترده میان مسئولان و گروههای سیاسی مهم با هدف تعیینتکلیف جدال موجود بر سر زمان برگزاری انتخابات پارلمانی آتی خبر دادند.

میدل ایست نیوز: منابع آگاه عراقی از رایزنیهای گسترده میان مسئولان و گروههای سیاسی مهم با هدف تعیینتکلیف جدال موجود بر سر زمان برگزاری انتخابات پارلمانی آتی (6 ژوئن آتی) خبر دادند.
روز گذشته روسای جمهور و پارلمان و شورای عالی قضایی، نخستوزیر، مسئولان کمیساریای عالی انتخابات با حضور نماینده فرستاده سازمان ملل متحد در عراق نشستی غیرعلنی درباره انتخابات برگزار کردند.
«برهم صالح»، رئیس جمهوری، «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر، «محمد الحلبوسی»، رئیس پارلمان و «فائق زیدان»، رئیس شورای عالی قضایی عراق علاوه بر سایر حاضران بر لزوم اتخاذ همه تدابیر و آمادگی های ضامن برگزاری انتخابات زودهنگام از طریق فراهم آوردن شرایط ضروری که بالاترین اعتبار را به نتایج آن می دهد و انتخاباتی حقیقی برای همه شهروندان عراق تضمین می کند علاوه بر اینکه اراده آزاد آنها در انتخاب نمایندگان خود بدون تاثیر پذیری و فشارها به دور از قدرت سلاح را بازتاب می دهد تا نتایج انتخابات با اراده ملت منطبق باشد و آنها ایمان کامل به حضور خود در دولت و پارلمان از طریق نمایندگانشان داشته باشند.
حاضران این نشست بر اهمیت افزایش میزان ثبت نام کارت بیومتریک و ایجاد سازوکارهایی که به ثبت نام این کارت کمک می کند با هدف استفاده انحصاری از کارت بیومتریک در انتخابات آتی، تکمیل قانون گذاری مربوط به قانون دادگاه فدرال عراق در اسرع وقت، لزوم حمایت از کمیساریای انتخابات از سوی نهادهای دولت، دستگاه های مرتبط و فراهم آوردن منابع انسانی و مالی برای موفقیت آمیز بودن برگزاری انتخابات تاکید کردند.
حاضران همچنین بر لزوم اتخاذ تدابیر شدید برای جلوگیری از تقلب و دستکاری در همه مراحل برگزاری انتخابات از رای مردم، فرآیند شمارش آرا تا اعلام نتایج تاکید و بیان کردند که سلامت و شفافیت باید در همه مراحل رعایت شود و از ناظران بین المللی به صورت جدی و با هماهنگی با اداره مرتبط در هیئت نمایندگی سازمان ملل در عراق دعوت شود.
رؤسای چهارگانه عراق و سایر حاضران در این نشست به لزوم تضمین فرصت مشارکت در انتخابات برای همه ملت عراق با هر طیف و گروه و حل و فصل مسائل مورد اختلاف که مانع از تحقق آن شود و همچنین فراهم آوردن نیازهای قانونی و اداری برای مشارکت آوارگان، مهاجران و سایر افراد اشاره کردند.
شورای عالی قضایی هم با صدور بیانیهای بر لزوم تعیین زمان نهایی انتخابات تاکید کرد تا کمیساریای عالی انتخابات بتواند انتخاباتی آزاد و سالم برگزار کند.
در همین رابطه، منابع آگاه در منطقه الخضراء بغداد از تحرکات گسترده طرفهای سیاسی با حمایت هیات سازمان ملل با هدف تعیینتکلیف زمان انتخابات طی روزهای آتی خبر دادند و تاکید کردند که قرار است امشب (چهارشنبه 13 ژانویه) نشستی میان رهبران فراکسیون الفتح و دولت قانون با هدف موضعگیری واحد درباره زمان انتخابات که دولت 6 ژوئن اعلام کرده است، برگزار شود.
این منابع افزودند که برخی فراکسیونها از جمله ائتلاف الفتح، دولت قانون، صادقون، عطاء و گروههای سیاسی کُرد تمایل دارند تا زمان برگزاری انتخابات به پایان سال جاری موکول شود اما در مقابل برخی دیگر از فراکسیونها نظیر سائرون و جریان حکمت از زمان اعلام شده توسط الکاظمی حمایت میکنند.
در مقابل، فراکسیونهای دیگری چون النصر به رهبری «حیدر العبادی»، ائتلاف القوی العراقیه به رهبری «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان و ائتلاف جبهه نجات به رهبری ـ«اسامه النجیفی» و دیگر گروههای دارای تاثیرگذاری کمتر خواهان تامین مستلزمات برگزاری انتخابات از جمله نظارت بینالمللی بر انتخابات، خارج کردن گروههای مسلح از مراکز شهرها برای دورسازی تاثیرگذاری آنها بر رایدهندگان و نیز بکارگیری کارتهای هوشمند هستند تا مانع از تقلب و اثرگذاری منفی در انتخابات شوند.
منبعی آگاه در همین ارتباط اظهار داشت: در روزهای آتی شاهد موضعگیری رسمی کمیساریای عالی انتخابات درباره امکان حصول آمادگیهای لازم و همه موضوعات فنی طی چند ماه باقی مانده به ژوئن دیگر خواهیم بود یا اینکه انتخابات به زمان دیگر در سال جاری موکول شود.
از سوی دیگر، «احمد الکنانی»، نماینده پارلمان عراق پیشبینی کرد که زمان انتخابات به دلیل وجود گروههای سیاسی ناراضی از برگزاری انتخابات در موعد مشخص شده تا 30 اکتبر سال جاری به تاخیر بیفتد.
پیش از این کمیساریای عالی انتخابات از دریافت مدارگ 424 حزب برای مشارکت در انتخابات خبر داده و تأکید کرده بود که از این میان 99 حزب تازه تأسیس هستند.