
میدل ایست نیوز: بغداد قدیم چهار دروازه اصلی داشته که از آنها فقط یکی همچنان برقرار و استوار است.
این دروازه که دروازه شرقی شهر بوده و از آن به دروازه خراسانی یا دروازه میانی یاد می شده در سال 488 قمری در زمان حکومت المستظهر بالله ساخته شده است.
این دروازه و دیوار (سور) کنار آن سازه ای بسیار استوار است که هلاکوخان تلاش بسیاری برای تخریب آن و ورود به شهر انجام داد اما به نتیجه نرسید.
این دروازه و قلعه پیرامون آن در دهه 1820 به زندان تبدیل شد اما در 1936 به موزه سلاح های قدیمی عراق تبدیل شد.
در سال های 1979 و 2013 هم این بنا بار دیگر مرمت شد اما از آن استفاده ای نشد و تاکنون نیز بر همین حال مانده است.
بر دیواره شرقی این دروازه کتیبه ای بوده که از آن این عبارات به جای مانده است: «وما زالت دعوته الهادية للدين قواما، وللإسلام نظاما، ولدولته القاهرة سكينة، وللأمة عصاما ومنزلته للسلام بإشراق أنوار سعد».