اجتماعیاقتصادیخبر اول

سه میلیون عراقی دچار بحران غذا هستند

برنامه جهانی غذای سازمان ملل در سال 2020، حدود 43.4 ملیون دلار آمریکایی را به حمایت از آسیب پذیرترین خانواده های عراق اختصاص داد.

میدل ایست نیوز: به نوشته وبگاه العربی الجدید، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد هشدار داده است که حدود 3 میلیون عراقی در معرض بحران مصرف ناکافی مواد غذایی قرار دارند و توضیح می دهد که تاثیرات منفی این امر در پی بیماری همه گیر کرونا و وضعیت و بحران مالی که کشور شاهد آن است، قشرهای متعددی از مردم عراق را تحت تاثیر قرار داده است و این سازمان، دولت عراق را مسئول ارائه کمک های غذایی و کنترل قیمت در بازار داخلی شمرد.

به نوشته وبگاه تلویزیون کردستان، برنامه جهانی غذا تاکید کرد که تاثیرات منفی که در پی بحران کرونا و شرایط اقتصادی کشور، مردم عراق را تحت تاثیر قرار داده است در نتیجه کاهش قیمت نفت در سال گذشته بوده  و از دولت عراق درخواست کرد که با ارائه یارانه مواد غذایی اساسی و کنترل قیمت های بازار وارد عمل شود.

به نوشته وبگاه روزنامه الصباح، «عبدالرحمن میجاج»، نماینده برنامه جهانی غذا در عراق وابسته به سازمان ملل متحد در گفتگویی با روزنامه الصباح گفت: بر اساس سیستم نظارت بر گرسنگی برنامه جهانی غذا، حدود 3 میلیون نفر در عراق از مصرف مواد غذایی ناکافی رنج می برند و این تعداد شامل 731000 آواره می شود که از نبود امنیت غذایی رنج می برند و همچنین بازگشت کنندگان که در گزارش بررسی اجمالی نیازهای بشر دوستانه سال 2021 مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

در مورد تاثیر شرایط اقتصادی در پی کاهش قیمت نفت و بیماری کرونا بر شرایط امنیت غذایی، نماینده سازمان ملل گفت: با توجه به اینکه اقتصاد عراق همچنان بر نفت متکی است، کاهش جهانی قیمت نفت و کاهش تولید از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اپک) تاثیر مستقیمی بر منابع در دسترس عراق داشته است و کاهش قیمت دینار عراق تا حدی برای جبران کسری بودجه ای است که در نه ماه گذشته انباشته شده.

با توجه به اینکه بیشتر مواد غذایی اساسی در عراق وارد می شود، این تصمیم بر قیمت برخی از مواد غذایی اساسی تاثیر گذاشت و به سهم خود بر امنیت غذایی خانواده ها اثر گذاشت و این چالشی اضافه بر چالش های دیگر در دوره همه گیری بیماری کرونا است؛ چنان که بسیاری از مردم شغل های روزانه و درآمدشان را از دست دادند و دولت برای حل این مشکل به عنوان مثال ارائه یارانه های مواد غذایی اساسی و کنترل قیمت ها به کمک نیاز دارد.

میجاج در ادامه افزود بیماری کرونا همه ما را در شرایط بی سابقه ای قرار داده است و در پی آن دولت عراق ناچار به اتخاذ تصمیمات سختی برای جبران کسری بودجه خود بوده است و در سال 2020، برنامه جهانی غذا نزدیک به 630 هزار نفر عراقی را با برنامه های بشردوستانه و توسعه دهنده و برنامه های اجتماعی مورد حمایت قرار داده؛ چنان که برنامه به صورت ماهیانه به خانواده های عراقی آواره و کم بضاعت و پناهجویان سوری و کودکان مدارس یارانه های غذایی ارائه می کند و این کار را از طریق برنامه ملی تغذیه مدرسه و پروژه های ایجاد فرصت های شغلی که توان پایداری ده ها هزار نفر را افزایش می دهد و ارتقای سیستم توزیع عمومی جیره های غذایی انجام داده است؛ چنان که افراد مورد نظر می توانند غذای مناسب را در زمان مناسب دریافت کنند.

وی در ادامه گفت در سال جاری، 2021 برنامه جهانی غذا همکاری با شرکای خود از جمله دولت عراق را برای تامین نیازهای آسیب پذیرترین گروه ها به بهترین صورت ادامه می دهد، همان طور که به گسترش راه های کسب روزی و برنامه های حمایت اجتماعی در کشور می پردازد.

نماینده برنامه جهانی غذا همچنین به موضوع کارت اقلام جیره‌ بندی اشاره کرد و گفت: برنامه جهانی غذا با همکاری وزارت تجارت عراق به دیجیتالی شدن سیستم توزیع عمومی جیره بندی ها کمک می کند تا کارایی و نتیجه بیشتری در بر داشته باشد و افزود وزارت تجارت عراق با توجه به محدودیت منابع و با هدف کارایی بیشتر برای تبدیل سیستم توزیع عمومی به سیستمی هدفمند از برنامه جهانی غذا درخواست حمایت کرده است.

میجاج تاکید کرد که هر ماه برنامه جهانی غذا از خانواده های کم بضاعت عراقی و پناهجویان سوری به شکل کمک های نقدی حمایت می کند تا بتوانند مواد غذایی مورد نیاز خود را از بازارهای داخلی تهیه کنند و این امر به خانواده ها امکان می دهد تا مواد غذایی مورد نیاز خود را انتخاب کنند و به تغذیه بهتر آنها کمک می کند.

در سال 2020، برنامه جهانی غذا حدود 43.4 ملیون دلار آمریکایی را در میان پروژه های خود در نقاط مختلف کشور به حمایت از آسیب پذیرترین خانواده های عراق، علاوه بر ارائه سبدهای غذایی به نیازمندان اختصاص داد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا