خبر اولسیاسی

تشدید تدابیر امنیتی و بازداشت ده ها تن در بحرین در آستانه دهمین سالروز تظاهرات

از چند روز مانده به 14 فوریه، سالروز آغاز تظاهرات، مناطق شیعه نشین و بزرگراه ها شاهد حضور گسترده نیروهای پلیس بوده است.

میدل ایست نیوز: یک دهه پس از آغاز تظاهرات اعتراضی در بحرین، سران این کشور که اکنون ولیعهدی جوان در آن قدرت را در دست دارد وعده اصلاحات داده اند و تلاش می کنند که از پیامدهای دردناک خیزش مردمی عبور کنند اما زخم ها عمیق است و هنوز مخالف جایی ندارد.

در مرکز منامه میدان لؤلؤه که کانون تظاهرات اعتراضی بود کاملا با خاک یکسان شده است. تظاهراتی که در سال 2011 و پس از حوادثی مشابه در چند نقطه دیگر جهان عرب رخ داد، با خشونت تمام سرکوب شد.

معترضان که اکثرا از اکثریت شیعه بحرین بودند که خواستار بر سر کار آمدن حکومتی انتخابی شدند. حکومت بحرین معترضان را وابسته به ایران خواند و فعالیت احزاب مخالف را ممنوع کرد و فعالان مدنی را به دادگاه های نظامی کشید و ده ها تظاهرات کننده مسالمت جو را بازداشت کرد.

سازمان عفو بین المللی در بیانیه ای تأکید کرد که «یک دهه بعد از تظاهرات مردمی بحرین، ظلم سازمان دهی شده و سرکوب سیاسی افزایش یافته به نحوی که هیچ مجالی برای استفاده مسالمت آمیز از حق آزادی بیان نگذاشته است».

از چند روز مانده به 14 فوریه، سالروز آغاز تظاهرات، مناطق شیعه نشین و بزرگراه ها شاهد حضور گسترده نیروهای پلیس بوده است.

پژوهشگاه آزادی و حقوق بشر بحرین (یبرد) اعلام کرد که گزارش هایی درباره بازداشت دست کم 18 بالغ و 11 کمتر از سن قانونی در عملیات گوناگون طی روزهای اخیر دریافت کرده است.

این پژوهشگاه که دفتر آن در لندن است تأکید کرد که دستگیری این افراد ازجمله نوجوانان زیر سن قانونی ازجمله یک فرد 11 ساله دلیلی جز ایجاد وحشت و ارعاب شهروندان ندارد.

«آیه مجذوب» از سازمان دیده بان حقوق بشر تأکید کرد که حکومت بحرین «پیش از هر اعتراضی گلوها را خفه می کنند تا پیغام دهند که هیچ تساهلی در کار نخواهد بود».

با این همه گفته می شود که ولیعهد که پس از درگذشت عموی پادشاه به مقام نخست وزیری هم رسیده گرایش هایی به اصلاح اوضاع نشان می دهد.

«جواد فیروز»، نماینده سابق از جمعیت منحل وفاق که در تبعید به سر می برد و تابعیتش از وی گرفته شده، می گوید که هر تغییری در اوضاع سیاسی بحرین مشروط به فشارهای ایالات متحده و کاهش تنش میان ایران و عربستان است.

او می افزاید که ولیعهد برنامه ای جامع برای ایجاد تغییرات بزرگی که اعتماد مردم را جلب کند ندارد و اگر هم داشته باشد اختیارات لازم برای چنین کاری ندارد.

معترضان در سال 2011 خواستار برپایی حکومت مشروطه واقعی و انتخابی شدن مقام نخست وزیری شدند.

در نبود آمار رسمی، بسیاری معتقدند که در آن اعتراضات ده ها تن کشته شدند. دولت بحرین حتی میدانی را که تظاهرات در آن برگزار می شد با خاک یکسان کرد.

 

منبع
القدس العربی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 5 =

دکمه بازگشت به بالا