اجتماعیخبر اولسرخط خبرها

معدوم‌سازی ماهانه 60 تُن مواد غذایی و بهداشتی تاریخ گذشته در عراق

یک مقام مسئول در وزارت بهداشت عراق تاکید کرد استان‌های این کشور ماهانه شاهد معدوم کردن 40 تا 60 تُن مواد غذایی و بهداشتی تاریخ گذشته است که هر روز از مرزها وارد عراق می‌شوند.

میدل ایست نیوز: مقام مسئول در واحد نظارت بر مواد غذایی و پزشکی وزارت بهداشت عراق تاکید کرد استان‌های این کشور ماهانه شاهد معدوم کردن 40 تا 60 تُن مواد غذایی و بهداشتی تاریخ گذشته است که هر روز از مرزها وارد عراق می‌شوند.

وی افزود: این کالاهای فاسد که اخیرا به شکلی فزاینده بازار داخلی را فراگرفته، به عنوان منبع خطری مهم برای سلامت شهروندان به شمار می‌رود که به دلیل فاسد بودن و انقضای تاریخ مصرف غیرقابل استفاده است و افزون بر آن، کالاهای مذکور آسیب‌های سنگینی به اقتصاد عراق وارد می‌کنند.

این مقام آگاه در وزارت بهداشت عراق که نخواست نامش فاش شود، تاکید کرد: دولت نمی‌تواند ورود این کالاها را کنترل کند؛ کالاهایی که گاهی در سبد کالاهای حمایتی دولت به شهروندان قرار می‌گیرد چرا که برخی تاجران بزرگ با گروه‌های پرنفوذ در دولت در ارتباط هستند که مسئولیت واردات این کالاها را برعهده دارند.

این مسئول عراقی در ادامه از مقامات مسئول تا به این وضعیت فساد‌ پایان دهند و زندگی شهروندان و اقتصاد کشور را مورد آسیب و خطر قرار ندهند.

در همین رابطه، یک مسئول عراقی در اداره گذرگاه‌های عراق با تاکید بر اینکه روزانه صدها تُن کالای تاریخ گذشته از مرزها وارد عراق می‌شود، اظهار داشت: تجارت کالاهای تاریخ گذشته به پدیده‌ای رایج تبدیل شده است چرا که سود سرشاری دارد.

وی گفت: نقش واحد نظارت بهداشتی و دستگاه کنترل کیفیت در مرزها تقریبا هیچ است و آنچه در مرزهای انجام می‌شود تنها کنترل سطحی کالاها و به دور از شروط و ضوابط مشخص شده است.

این مسئول عراق در ادامه از فعالیت نهادهای نظارتی در داخل کشور و کشف و ضبط مقادیر زیادی از کالاهای فساد و تاریخ گذشته و بی‌توجهی به این نقش در مرزها و ممانعت از ورود آن ابراز تعجب کرد و افزود: این امر نشانگر وجود فساد در دستگاه‌های نظارتی در مرزهاست.

در این میان، صاحبان مغازه‌ها و مراکز فروش بیشترین خسارت را از این کالاها متحمل می‌شوند چرا که اطلاعی از وضعیت این کالاها ندارند و لذا نتایج و هزینه‌های معدوم‌سازی این کالاها متوجه آنها می شود.

در همین رابطه، «فاضل العزاوی»، صاحب یک سوپرمارکت بزرگ در بغداد در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: نهادهای نظارتی ماه گذشته بیش از هزار تُن از مواد غذایی عرضه شده در فروشگاه من را به دلیل انقضای تاریخ مصرف معدوم کردند.

وی با بیان اینکه واردکنندگان تاریخ مصرف کالاها را دست‌کاری می‌کنند و ما به عنوان مغازه‌داران قادر به کشف این تقلب نیستیم، اظهار داشت: موضوع تعجب‌آور اینجاست که نهادهای نظارتی این تخلف را در مرزها متوجه نمی‌شوند اما در مغازه‌های ما سریع آن را کشف می‌کنند!

وی در پایان از دستگاه‌های نظارتی خواست تا نظارت‌ها در مرزها را تشدید کنند و مانع از ورود کالاهای فاسد و تاریخ گذشته به کشور شوند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + هجده =

دکمه بازگشت به بالا