اجتماعیسرخط خبرها

«نچیروان بارزانی»: سفر پاپ فرصتی برای تعمیق فرهنگ همزیستی در عراق است

رئیس اقلیم کردستان در دیدار با قائم‌مقام وزارت امور خارجه عراق و رئیس کمیته عالی آمادگی برای سفر پاپ درخصوص اقدامات انجام شده برای این سفر رایزنی کرد.

میدل ایست نیوز: «نچیروان بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان در دیدار با «نزار الخیرالله»، قائم‌مقام وزارت امور خارجه عراق و رئیس کمیته عالی آمادگی برای سفر پاپ درخصوص اقدامات انجام شده برای این سفر رایزنی کرد.

الخیرالله در این دیدار خلاصه‌ای از آمادگی‌ها و برنامه‌های سفر پاپ به عراق را به اطلاع بارزانی رساند و نسبت به همکاری و هماهنگی میان نهادهای ذیربط در دولت فدرال و دولت محلی اقلیم ابراز اطمینان کرد و افزود: اقدامات و هماهنگی‌های لازم میان بغداد و اربیل طبق برنامه‌ریزی و توافق انجام شده در حال تداوم است.

از سوی دیگر، بارزانی سفر پاپ به عراق و اقلیم کردستان را تاریخی و دارای انعکاس بین‌المللی توصیف کرد و از تلاش‌های الخیرالله و هماهنگی‌های انجام شده میان اربیل و بغداد قدردانی کرد.

رئیس اقلیم کردستان با تاکید بر اهمیت سفر پاپ به عراق اظهار داشت: این سفر دریچه‌ بین‌المللی گستره‌ای به روی عراق و اقلیم کردستان خواهد گشود همچنین این سفر مایه آرامش همه طیف‌ها و فرصتی برای تعمیق فرهنگ همزیستی و پذیرش طرف دیگری در میان همه طیف‌های عراق است.

سایت رسمی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان هم پیشتر برنامه سفر وی به عراق را این گونه اعلام کرده بود: پاپ روز جمعه 5 مارس وارد فرودگاه بین‌المللی بغداد خواهد شد و «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق در سالن تشریفات فرودگاه از وی استقبال خواهد کرد.

پاپ فرانسیس پس از آن برای استقبال رسمی به کاخ ریاست جمهوری خواهد رفت و با مقامات بلندپایه عراقی، اسقف‌ها و بزرگان کلیسای سریانی کاتولیک (سید النجاه) بغداد دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

در ادامه برنامه سفر پاپ آمده است که وی در روز شنبه 6 مارس با هواپیما بغداد را به مقصد نجف اشرف ترک خواهد کرد تا با آیت‌الله سیستانی مرجعیت عالیقدر تشیع دیدار کند سپس با هواپیما به الناصریه مرکز استان ذی قار خواهد رفت تا از شهر باستانی اور (زادگاه حضرت ابراهیم علیه السلام) دیدن کند.

پاپ پس از ذی‌قار در بعد از ظهر همان روز به بغداد بازخواهد گشت تا در مراسم کلیسای مار یوسف بغداد شرکت کند.

رهبر کاتولیک‌های جهان روز یکشنبه 7 مارس 2021 به اربیل سفر کرده و با مقامات اقلیم و شماری از شخصیت‌های دینی در سالن فرودگاه اربیل دیدار خواهد کرد، سپس با هلیکوپتر به شهر الموصل خواهد رفت تا در کلیسای حوش البیعه این شهر برای جان‌باختگان و قربانیان جنگ دعا کند.

پاپ پس از آن با بالگرد به کلیسای الطاهره در منطقه قره قوش خواهد رفت و بعد از ظهر به اربیل بازخواهد گشت تا در مراسم ورزشگاه فرانسو حریری شهر اربیل شرکت کند بعد از آن به بغداد برخواهد گشت تا در روز بعد یعنی 8 مارس به رم بازگردد.

منبع
شفق نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 14 =

دکمه بازگشت به بالا